Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

22258
#Horus nieaktywny
27 października 2020r. o 22:47
dla ciebie to żart dla innych słowa prawdy która jest dla ciebie bolesna i ''glebująca'' :]

prawdy nie oszukasz...
a ludzie których obrażałeś chamie , pamiętają...
tego nie usuniesz z ich pamięci ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ciemnopopielaty Chaber niezalogowany
28 października 2020r. o 6:29
Horus napisał(a): prawda boli...i ma boleć...:]

Prawda najbardziej boli ciebie, dlatego tutaj tak jęczysz i jęczysz.
~~Różowy Len niezalogowany
28 października 2020r. o 7:33
Pannazdzieckiem napisał(a):
Gdzie mnie zakwalifikować , do piekła , czy do nieba ?

Trudne pytanie.

Co przemawia za Niebem?
- wierzysz w Jezusa i dasz się dla niego pokroić (tylko czy aby na pewno w Jezusa? A może tylko w ideę, którą bałwochwalczo nazwałeś jego imieniem? )
- jesteś gorący a nie letni, szukasz. Przy swoich życiowych wyborach pewnie kierujesz się nie tylko chwilowymi przyjemnościami, ale duże znaczenie maja wartości wyższe (mam nadzieję ;-) )
Co przemawia przeciw Niebu?
- rozbijasz jedność wiary, mącisz, tworzysz własną religię. Za tymi dyrdymałami, które głosisz nie pójdzie nikt, ale być może komuś na tyle namieszają w głowie, by odsunąć go od Boga i też wymyślą swoją "lepszą" wiarę. Módl się by takich nie było zbyt wielu, bo wieczności ci nie starczy by za każdego po kolei odpokutować w czyśćcu.
- czy żyjesz według przykazań? Wszystkich przykazań, nie tylko tych, które twoja "religia" uznaje za słuszne.

Więcej za i przeciw pewnie sam znajdziesz, w końcu sam siebie znasz najlepiej. Na Sądzie Ostatecznym dostaniesz dar rozpoznania dobra i zła. Wtedy będziesz wiedział co było dobre a co od złego pochodziło.
28 października 2020r. o 7:38
Horus napisał(a): a ludzie których obrażałeś chamie , pamiętają...
tego nie usuniesz z ich pamięci ...

Ta pamięć najbardziej uderza w ciebie. Zostaw to, nie żyj tym, to cię niszczy. Gdybyś był wierzący, mógłbym powiedzieć - zostaw to Bogu. Ale i tak powiem. Tak, zostaw to Bogu. On wszystko rozsądzi.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 października 2020r. o 7:46
Ładna analiza Lnie . Dziękuję. Gdzieś wyczytałem i były to słowa jakiegoś księdza , że " każdy musi odszukać własną drogę do Stwórcy " . I zgadzam się z tym . Nie staram się przekonywać Innych do mojej formy. Ale zapewniam Cię , że Dekalog jest dla mnie tak samo ważny , jak dla Ciebie. Co wcale nie oznacza , że stosuję się do doktryn i ceremoniału KK. Poza tym czytałem Ewangelie Judasza i Jezus wyraźnie opowiada tam o reinkarnacji :) Jedno życie to za mało , aby nauczyć się Miłości .

Ale wystarczy , aby nauczyć się szacunku zarówno dla wierzących , jak i ateistów :)

Miłego Lnie :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
28 października 2020r. o 8:02
Pannazdzieckiem napisał(a): Poza tym czytałem Ewangelie Judasza i Jezus wyraźnie opowiada tam o reinkarnacji :) Jedno życie to za mało , aby nauczyć się Miłości .

Reinkarnacja. Co by ona dla nas znaczyła. Głównie to, że wszystko, co spieprzyliśmy w tym życiu, możemy naprawić w kolejnym. Jeśli miałbym tego świadomość, to by mnie bardziej budowało czy raczej rzeczy trudne zostawiałbym na następne wcielenie, czyli na świętego nigdy? Nie wypowiadam się więc co do reinkarnacji, żyję tak jakby to życie było moim ostatnim, a ten dzień był ostatnim w moim życiu. A przynajmniej staram się o tym pamiętać i tak żyć.
A jeśli będziesz tłukł dalej o reinkarnacji, to w czyśćcu znów odbębnisz wieki za tych, którzy siegnęli do "żródeł", na które się powołujesz.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 października 2020r. o 8:15
Dusza Lnie jest fraktalem jak wszystko w Naturze . My żyjemy na najniższym pułapie gromadząc informacje . Ale informacje te analizowane są przez wyższe poziomy Duszy , która również pamięta poprzednie wcielenia. Polecam Ci książkę Monroe " Daleka podróż " , bo " Życie po życiu " zapewne czytałeś. :)

Czas iść po kołacze . Jeszcze raz miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Granatowy Bluszcz niezalogowany
28 października 2020r. o 10:19
~~Różowy Len napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Poza tym czytałem Ewangelie Judasza i Jezus wyraźnie opowiada tam o reinkarnacji :) Jedno życie to za mało , aby nauczyć się Miłości .

Reinkarnacja. Co by ona dla nas znaczyła. Głównie to, że wszystko, co spieprzyliśmy w tym życiu, możemy naprawić w kolejnym. Jeśli miałbym tego świadomość, to by mnie bardziej budowało czy raczej rzeczy trudne zostawiałbym na następne wcielenie, czyli na świętego nigdy? Nie wypowiadam się więc co do reinkarnacji, żyję tak jakby to życie było moim ostatnim, a ten dzień był ostatnim w moim życiu. A przynajmniej staram się o tym pamiętać i tak żyć.
A jeśli będziesz tłukł dalej o reinkarnacji, to w czyśćcu znów odbębnisz wieki za tych, którzy siegnęli do "żródeł", na które się powołujesz.

Po co twój bóg zamordował własnego syna zrodzonego z nieprawego łoża jeśli dał człowiekowi wolną wolę ?To nie ma sensu. Wiara w cuda to twoje prawo ale głoszenie tego publicznie to zniewaga dla ludzkiej inteligencji.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza