~~Granatowy Bluszcz napisał(a): Po co twój Bóg zamordował własnego syna zrodzonego z nieprawego łoża jeśli dał człowiekowi wolną wolę ?To nie ma sensu. Wiara w cuda to twoje prawo ale głoszenie tego publicznie to zniewaga dla ludzkiej inteligencji.
~~Różowy Len napisał(a):~~Granatowy Bluszcz napisał(a): Po co twój Bóg zamordował własnego syna zrodzonego z nieprawego łoża jeśli dał człowiekowi wolną wolę ?To nie ma sensu. Wiara w cuda to twoje prawo ale głoszenie tego publicznie to zniewaga dla ludzkiej inteligencji.
A choćby po to, by pokazać ci twoją małość i brak zdolności poznania czegokolwiek bardziej złożonego niż konstrukcja cepa. A że uważasz się za tak mądrego że pozjadałeś wszystkie rozumy tego świata, to już niestety twój problem. Pycha kroczy przed upadkiem. Więc więcej pokory.
Horus napisał(a): wpadając w ton twojej wypowiedzi...
zostaw to a skup się na swojej ''walce''
walce z samym sobą którą ewidentnie przegrywasz...
Horus napisał(a): swoje sprawy zostawiaj ''Bogu'' kimkolwiek on jest ...
swojego ''Boga ''w moje sprawy nie mieszaj ...
Horus napisał(a): czy to nie ''pycha'' tobą kieruje bo jak widzę twoje ''prawdy'' są lepsze od prawd innych...
a to pieprzenie o reinkarnacji to kolejny odlot...
Horus napisał(a): ''Strajk Kobiet przed kościołem Świętego Franciszka we Wrocławiu zakończył się skandalem. - Proszę opuścić teren kościoła, przeproście wasze mamy, że was nie wydrapały! - w ten sposób proboszcz parafii zwrócił się do protestujących kobiet. ''
~~Granatowy Bluszcz napisał(a): Misiu , nawet wiedza psa więcej znaczy niż twoja wiara w cuda.
~~Różowy Len napisał(a):Horus napisał(a):
Ty przez pryzmat poszczególnych kapłanów postrzegasz Kościół. Księża to tylko jeden z jego elementów. Ale nie dziwię ci się
poszczególnych kapłanów?
owszem ...bo biskupi to też kapłani ...
a ci nie tylko lżą w swoich wypowiedziach tych którzy nie zgadzają się z nimi jeśli chodzi o ideologię chrześcijańską ale wręcz nakręcają nienawiśc do ludzi stojącym do nich w opozycji...
przypomnę ci że to kurie i zasiadający w nich ''purpuraci'' chronili i nadal chronią swoich kolesi w ''sukienkach'' kiedy ci są zwykłymi przestępcami których powinno ścigać prawo ...
nie jakieś ich ''sądy biskupie'' ale sąd powszechny jakim podlegają wszyscy przestępcy...
ostatnie pierdoły jakie wygłaszał ten zapasiony klecha dziwisz to wręcz kpina z ludzi myślących ...
tylu kłamstw tylu idioty.zm.ów dawno nie słyszałem ...
pieprzony kłamca i manipulant...
reszta może później ...;)
~~Różowy Len napisał(a):~~Granatowy Bluszcz napisał(a): Misiu , nawet wiedza psa więcej znaczy niż twoja wiara w cuda.
No właśnie. Gdyby to była tylko wiara...
Pannazdzieckiem napisał(a):~~Różowy Len napisał(a):~~Granatowy Bluszcz napisał(a): Misiu , nawet wiedza psa więcej znaczy niż twoja wiara w cuda.
No właśnie. Gdyby to była tylko wiara...
A wracając do dysputy Drogi Lnie .. gdyby to była tylko wiara ... , to nic bym nie mówił :)
Symbol , jakim się posługuję , Kwiat Życia setki lat temu , o ile nie tysiące został wdrukowany prawdopodobnie maserem w strukturę granitu w jednym z obelisków starożytnego Sumeru . Problem polega na tym , że większość tych nieszczęśliwych Dusz , jaka obecnie żyje na tej nieszczęśliwej Planecie nie ma bladego pojęcia o tym co było :)
Bo nie chce .
Jakiś ochłap do gara , piwo i tipsy . Credo życia . O Stwórcy myślą tylko tacy fanatycy i katole , jak Ty i ja :D
Ciekawym , czy który z Szacownych Ateistów oglądał " Jupiter " ? Koncept przedstawiony w tej hamerykańskiej produkcji elegancko przystaje do mojej wiedzy :)
Z tym , że Nadistota Wszechświata , Prawdziwy Stwórca ... nie rychliwy i nie mściwy ... sprawiedliwy ... każdemu da to w co wierzy , jak Bułhakow mawiał Drogi Lnie .
Tobie da tzw. zbawienie , cokolwiek miało by to znaczyć , mi reinkarnację , czyli następną tułaczkę w poszukiwaniu przyjaciela Jezusa ... w drodze do Źródła Miłości :)
Dobranoc :)