Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

~~Różowy Len niezalogowany
28 października 2020r. o 11:54
~~Granatowy Bluszcz napisał(a): Po co twój Bóg zamordował własnego syna zrodzonego z nieprawego łoża jeśli dał człowiekowi wolną wolę ?To nie ma sensu. Wiara w cuda to twoje prawo ale głoszenie tego publicznie to zniewaga dla ludzkiej inteligencji.

A choćby po to, by pokazać ci twoją małość i brak zdolności poznania czegokolwiek bardziej złożonego niż konstrukcja cepa. A że uważasz się za tak mądrego że pozjadałeś wszystkie rozumy tego świata, to już niestety twój problem. Pycha kroczy przed upadkiem. Więc więcej pokory.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Szaropopielaty Mieczyk niezalogowany
28 października 2020r. o 13:45
"Na profilu Sanktuarium Jasnogórskiego 27 października rano pojawił się wpis, że tego dnia w 1940 roku klasztor "zwiedził Heinrich Himmler Komisarz Rzeszy do Spraw Umacniania Niemczyzny"

- faktycznie jest się czym chwalić.
~~Granatowy Bluszcz niezalogowany
28 października 2020r. o 14:40
~~Różowy Len napisał(a):
~~Granatowy Bluszcz napisał(a): Po co twój Bóg zamordował własnego syna zrodzonego z nieprawego łoża jeśli dał człowiekowi wolną wolę ?To nie ma sensu. Wiara w cuda to twoje prawo ale głoszenie tego publicznie to zniewaga dla ludzkiej inteligencji.

A choćby po to, by pokazać ci twoją małość i brak zdolności poznania czegokolwiek bardziej złożonego niż konstrukcja cepa. A że uważasz się za tak mądrego że pozjadałeś wszystkie rozumy tego świata, to już niestety twój problem. Pycha kroczy przed upadkiem. Więc więcej pokory.

Misiu , nawet wiedza psa więcej znaczy niż twoja wiara w cuda.Ludzie żyją, pracują , kochają się, umierają i tylko oni sami mają wpływ na życie. Ty kaleczysz ludzki rozum . Jak masz dowody na to co wypisujesz dawaj . Wiedza to nie problem .Wiedza to duma człowieka . Zabobony cofają ludzkość w rozwoju.
29 października 2020r. o 7:55
Horus napisał(a): wpadając w ton twojej wypowiedzi...
zostaw to a skup się na swojej ''walce''
walce z samym sobą którą ewidentnie przegrywasz...

Dokładnie tak. Potrafisz wyczytać nawet to, czego nie napisałem. Ale zgadzam się z tobą.

Horus napisał(a): swoje sprawy zostawiaj ''Bogu'' kimkolwiek on jest ...
swojego ''Boga ''w moje sprawy nie mieszaj ...

Czy tego chcesz, czy nie, wszyscy jesteśmy dziećmi tego samego Boga. Między nami jest tylko ta różnica, że ja o tym wiem. Tak nie wierzę, wiem!

Horus napisał(a): czy to nie ''pycha'' tobą kieruje bo jak widzę twoje ''prawdy'' są lepsze od prawd innych...
a to pieprzenie o reinkarnacji to kolejny odlot...

Nic na to nie poradzę że pewne prawdy są stałe i niezaprzeczalne. Doświadczenie pokazuje, że każdy kto grzebał przy wizji Boga, wcześniej czy później zabrnął w ślepy korytarz. Jest jeden Bóg. Bóg jest sędzią sprawiedliwym, który... I nic obok.
Reinkarnacja? Nie mam do niej żadnego stosunku. Nawet gdyby była faktem, to nie służyłaby człowiekowi. Po prostu dla mnie nie istnieje. Tyle w temacie.

Horus napisał(a): ''Strajk Kobiet przed kościołem Świętego Franciszka we Wrocławiu zakończył się skandalem. - Proszę opuścić teren kościoła, przeproście wasze mamy, że was nie wydrapały! - w ten sposób proboszcz parafii zwrócił się do protestujących kobiet. ''

Ile razy mam ci tłumaczyć że ksiądz to człowiek. CZŁOWIEK, nie Anioł, czło-wiek. I jako taki popełnia czasem ludzkie błędy, ulega emocjom, słabościom... Ty przez pryzmat poszczególnych kapłanów postrzegasz Kościół. Księża to tylko jeden z jego elementów. Ale nie dziwię ci się. Skoro nawet Szóstak wali w ten bęben... Szkoda gadać. Wczoraj się załamałem, jak usłyszałem co wygaduje na Onecie. "cały Kościół do zaorania" - jego główna myśl. Skoro cały, to chyba razem z nim? Przecież Kościół jest wieczny. Nawet jak ma takich Szóstaków. JEST WIECZNY!!

29 października 2020r. o 7:57
~~Granatowy Bluszcz napisał(a): Misiu , nawet wiedza psa więcej znaczy niż twoja wiara w cuda.

No właśnie. Gdyby to była tylko wiara...
22258
#Horus nieaktywny
29 października 2020r. o 16:46
~~Różowy Len napisał(a):
Horus napisał(a):

Ty przez pryzmat poszczególnych kapłanów postrzegasz Kościół. Księża to tylko jeden z jego elementów. Ale nie dziwię ci się

poszczególnych kapłanów?
owszem ...bo biskupi to też kapłani ...
a ci nie tylko lżą w swoich wypowiedziach tych którzy nie zgadzają się z nimi jeśli chodzi o ideologię chrześcijańską ale wręcz nakręcają nienawiśc do ludzi stojącym do nich w opozycji...
przypomnę ci że to kurie i zasiadający w nich ''purpuraci'' chronili i nadal chronią swoich kolesi w ''sukienkach'' kiedy ci są zwykłymi przestępcami których powinno ścigać prawo ...

nie jakieś ich ''sądy biskupie'' ale sąd powszechny jakim podlegają wszyscy przestępcy...

ostatnie pierdoły jakie wygłaszał ten zapasiony klecha dziwisz to wręcz kpina z ludzi myślących ...

tylu kłamstw tylu idioty.zm.ów dawno nie słyszałem ...

pieprzony kłamca i manipulant...

reszta może później ...;)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 października 2020r. o 22:21
~~Różowy Len napisał(a):
~~Granatowy Bluszcz napisał(a): Misiu , nawet wiedza psa więcej znaczy niż twoja wiara w cuda.

A wracając do dysputy Drogi Lnie .. gdyby to była tylko wiara ... , to nic bym nie mówił :)
Symbol , jakim się posługuję , Kwiat Życia setki lat temu , o ile nie tysiące został wdrukowany prawdopodobnie maserem w strukturę granitu w jednym z obelisków starożytnego Sumeru . Problem polega na tym , że większość tych nieszczęśliwych Dusz , jaka obecnie żyje na tej nieszczęśliwej Planecie nie ma bladego pojęcia o tym co było :)

Bo nie chce .

Jakiś ochłap do gara , piwo i tipsy . Credo życia . O Stwórcy myślą tylko tacy fanatycy i katole , jak Ty i ja :D

Ciekawym , czy który z Szacownych Ateistów oglądał " Jupiter " ? Koncept przedstawiony w tej hamerykańskiej produkcji elegancko przystaje do mojej wiedzy :)

Z tym , że Nadistota Wszechświata , Prawdziwy Stwórca ... nie rychliwy i nie mściwy ... sprawiedliwy ... każdemu da to w co wierzy , jak Bułhakow mawiał Drogi Lnie .

Tobie da tzw. zbawienie , cokolwiek miało by to znaczyć , mi reinkarnację , czyli następną tułaczkę w poszukiwaniu przyjaciela Jezusa ... w drodze do Źródła Miłości :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Granatowy Bluszcz niezalogowany
29 października 2020r. o 23:30
Pannazdzieckiem napisał(a):
~~Różowy Len napisał(a):

A wracając do dysputy Drogi Lnie .. gdyby to była tylko wiara ... , to nic bym nie mówił :)
Symbol , jakim się posługuję , Kwiat Życia setki lat temu , o ile nie tysiące został wdrukowany prawdopodobnie maserem w strukturę granitu w jednym z obelisków starożytnego Sumeru . Problem polega na tym , że większość tych nieszczęśliwych Dusz , jaka obecnie żyje na tej nieszczęśliwej Planecie nie ma bladego pojęcia o tym co było :)

Bo nie chce .

Jakiś ochłap do gara , piwo i tipsy . Credo życia . O Stwórcy myślą tylko tacy fanatycy i katole , jak Ty i ja :D

Ciekawym , czy który z Szacownych Ateistów oglądał " Jupiter " ? Koncept przedstawiony w tej hamerykańskiej produkcji elegancko przystaje do mojej wiedzy :)

Z tym , że Nadistota Wszechświata , Prawdziwy Stwórca ... nie rychliwy i nie mściwy ... sprawiedliwy ... każdemu da to w co wierzy , jak Bułhakow mawiał Drogi Lnie .

Tobie da tzw. zbawienie , cokolwiek miało by to znaczyć , mi reinkarnację , czyli następną tułaczkę w poszukiwaniu przyjaciela Jezusa ... w drodze do Źródła Miłości :)

Dobranoc :)

Ten to ma faze. Gościu co ty palisz ? Stare ruskie onuce ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.