Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

11445
PanM
5 listopada 2020r. o 13:38
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a): Wielokrotnie bywałem w komisjach wyborczych i zawsze po mszach przychodziły starsze osoby z karteczkami na kogo głosować .

Rozumiem że jak na TVN-ie powiedzą babci na kogo głosować to wszystko ok, ale jak tej samej babci wskażą kandydata w kościele... O! To rzecz straszna! A niby dlaczego straszna? Dlaczego ksiądz nie ma prawa mi powiedzieć że kandydat taki a taki nie szanuje wartości chrześcijańskich, a za prawość innego może poręczyć? Często ksiądz jest spowiednikiem tego drugiego i najlepiej wie co mu w duszy gra.

A słyszał Len o prawie nazywanym " CISZA WYBORCZA " ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowy Len niezalogowany
5 listopada 2020r. o 14:23
PanM napisał(a): A słyszał Len o prawie nazywanym " CISZA WYBORCZA " ?

A słyszał, słyszał. Nie wiem, czy jeszcze gdzieś poza Polską się ją stosuje. Wprowadzili ją u nas komuniści właśnie po to by w kościele człowiek nie usłyszał na kogo głosować.
11445
PanM
5 listopada 2020r. o 14:42
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a): A słyszał Len o prawie nazywanym " CISZA WYBORCZA " ?

A słyszał, słyszał. Nie wiem, czy jeszcze gdzieś poza Polską się ją stosuje. Wprowadzili ją u nas komuniści właśnie po to by w kościele człowiek nie usłyszał na kogo głosować.

Skoro tak to dlaczego rząd PiS , ani Solidarność ani kler nie protestują przeciw tej " komunistycznej " decyzji ?
Mało tego , władza bardzo restrykcyjnie ją przestrzega.
OBECNA WŁADZA -- KOMUNY NIE MA 40 LAT Towarzyszu Lnie.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Płoworuda Jukka niezalogowany
5 listopada 2020r. o 15:33
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a): Jak widzisz " Lnie " nie ma powodu do niepokoju.

I tu się pan myli. Skoro państwo zabierałoby mi część dochodu na podatek kościelny, a następnie wypłacało należną część duchownym to i państwo byłoby zwierzchnikiem kościoła. Mogłoby dyktować księżom, o czym wolno im mówić na kazaniach, a o czym absolutnie mówić nie wolno. I nie jest to tylko gdybanie z mojej strony. Ten proces przerabiano już w wielu państwach, gdzie wprowadzono podatek kościelny.

Państwo nie zabierało by części dochodu bo sam byś się zadeklarował,że płacisz na kościół,państwo było by tylko przekaźnikiem pieniędzy podatnik-kościół.I nareszcie nie musiałbym zapierdzielać aby dosypać do puli na kościół.I jest to tylko gdybanie z powodu niewiedzy.
~~Żółtopomarańczowa Gipsówka niezalogowany
5 listopada 2020r. o 16:19
~~Płoworuda Jukka napisał(a):
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a): Jak widzisz " Lnie " nie ma powodu do niepokoju.

I tu się pan myli. Skoro państwo zabierałoby mi część dochodu na podatek kościelny, a następnie wypłacało należną część duchownym to i państwo byłoby zwierzchnikiem kościoła. Mogłoby dyktować księżom, o czym wolno im mówić na kazaniach, a o czym absolutnie mówić nie wolno. I nie jest to tylko gdybanie z mojej strony. Ten proces przerabiano już w wielu państwach, gdzie wprowadzono podatek kościelny.

Państwo nie zabierało by części dochodu bo sam byś się zadeklarował,że płacisz na kościół,państwo było by tylko przekaźnikiem pieniędzy podatnik-kościół.I nareszcie nie musiałbym zapierdzielać aby dosypać do puli na kościół.I jest to tylko gdybanie z powodu niewiedzy.

Są jednak ludzie myślący .
22258
#Horus nieaktywny
5 listopada 2020r. o 16:41
jasne że są...

czy jest takim Len?
on myśli że jedyni myślący że to ci z jego ''obozu''
reszta to ludzie niemyślący...;)
~~Szaropopielaty Wrzosiec niezalogowany
5 listopada 2020r. o 17:08
Horus napisał(a): jasne że są...

czy jest takim Len?

I co z tego, że myślisz kmiocie? Gówno z tego wynika, kiedy non stop pierdzisz bez sensu.
~~Płoworuda Jukka niezalogowany
5 listopada 2020r. o 17:11
~~Szaropopielaty Wrzosiec napisał(a):
Horus napisał(a): jasne że są...

czy jest takim Len?

I co z tego, że myślisz kmiocie? Gówno z tego wynika, kiedy non stop pierdzisz bez sensu.

Przepraszam a gdzie w sens w tej wypowiedzi?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.