~~Różowy Len napisał(a):PanM napisał(a): Wielokrotnie bywałem w komisjach wyborczych i zawsze po mszach przychodziły starsze osoby z karteczkami na kogo głosować .
Rozumiem że jak na TVN-ie powiedzą babci na kogo głosować to wszystko ok, ale jak tej samej babci wskażą kandydata w kościele... O! To rzecz straszna! A niby dlaczego straszna? Dlaczego ksiądz nie ma prawa mi powiedzieć że kandydat taki a taki nie szanuje wartości chrześcijańskich, a za prawość innego może poręczyć? Często ksiądz jest spowiednikiem tego drugiego i najlepiej wie co mu w duszy gra.
PanM napisał(a): A słyszał Len o prawie nazywanym " CISZA WYBORCZA " ?
~~Różowy Len napisał(a):PanM napisał(a): A słyszał Len o prawie nazywanym " CISZA WYBORCZA " ?
A słyszał, słyszał. Nie wiem, czy jeszcze gdzieś poza Polską się ją stosuje. Wprowadzili ją u nas komuniści właśnie po to by w kościele człowiek nie usłyszał na kogo głosować.
~~Różowy Len napisał(a):PanM napisał(a): Jak widzisz " Lnie " nie ma powodu do niepokoju.
I tu się pan myli. Skoro państwo zabierałoby mi część dochodu na podatek kościelny, a następnie wypłacało należną część duchownym to i państwo byłoby zwierzchnikiem kościoła. Mogłoby dyktować księżom, o czym wolno im mówić na kazaniach, a o czym absolutnie mówić nie wolno. I nie jest to tylko gdybanie z mojej strony. Ten proces przerabiano już w wielu państwach, gdzie wprowadzono podatek kościelny.
~~Płoworuda Jukka napisał(a):~~Różowy Len napisał(a):PanM napisał(a): Jak widzisz " Lnie " nie ma powodu do niepokoju.
I tu się pan myli. Skoro państwo zabierałoby mi część dochodu na podatek kościelny, a następnie wypłacało należną część duchownym to i państwo byłoby zwierzchnikiem kościoła. Mogłoby dyktować księżom, o czym wolno im mówić na kazaniach, a o czym absolutnie mówić nie wolno. I nie jest to tylko gdybanie z mojej strony. Ten proces przerabiano już w wielu państwach, gdzie wprowadzono podatek kościelny.
Państwo nie zabierało by części dochodu bo sam byś się zadeklarował,że płacisz na kościół,państwo było by tylko przekaźnikiem pieniędzy podatnik-kościół.I nareszcie nie musiałbym zapierdzielać aby dosypać do puli na kościół.I jest to tylko gdybanie z powodu niewiedzy.
Horus napisał(a): jasne że są...
czy jest takim Len?
on myśli że jedyni myślący że to ci z jego ''obozu''
reszta to ludzie niemyślący...;)
~~Szaropopielaty Wrzosiec napisał(a):Horus napisał(a): jasne że są...
czy jest takim Len?
on myśli że jedyni myślący że to ci z jego ''obozu''
reszta to ludzie niemyślący...;)
I co z tego, że myślisz kmiocie? Gówno z tego wynika, kiedy non stop pierdzisz bez sensu.