Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

~~Srebrnobiały Hiacynt niezalogowany
9 października 2020r. o 21:10
odezwały się nożyce
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Szafranowy Mikołajek niezalogowany
9 października 2020r. o 21:16
PanM napisał(a): Za komuny byłem zwolennikiem zablokowania dominacji towarzyszy nad normalnymi ludźmi.Za solidarności która miała spełnić oczekiwania nowego pokolenia zacząłem mieć moralnego i politycznego kaca . W wolnej Polsce mam pewność że wpadliśmy do politycznego szamba.
Przez te prawie 70 lat kościół katolicki nie zrobił nic aby zwykli ludzie mieli się lepiej.

Polska obywatelska wolna od dominacji kościoła jest jedyną pozytywną alternatywą dla naszych następców. [img=1602267224_s83fe82.jpg]

Po co znów bredzisz? Po to żeby znów te brednie wycinali? Nie szkoda ci cennego czasu, jaki ci pozostał? Lepiej się pomódl do Pana Boga.
~~Alabastrowa Trzykrotka niezalogowany
9 października 2020r. o 21:47
ale PanM niektórych doprowadza do pasji
~~Kasztanowatoczerwona Żurawina niezalogowany
9 października 2020r. o 22:02
~~Wiśniowa Laurencja napisał(a): Bardzo mętne te twoje wywody.
Dostaniesz pomoc jaką sobie zażyczysz ale niekoniecznie .
Znaczy sie modlisz się żeby ci nie umarł papież ale on umiera bo bardziej jest potrzebny w niebie ? Modlisz się żeby nie było wojny ani pandemii ale one są bo ... no właśnie bo co ?

Po prostu modlić się należy nie o coś a o kogoś. nie modlisz się by nie umarł Papież ale za Papierza. A Bóg już sam będzie wiedział co powinien zrobić. nie modlisz się by nie było wojny czy pandemii, bo być może są one nam potrzebne. Modlimy się za siebie, rodzinę, rodaków, ludzkość. Należy też pamiętać że my skupiamy się na naszym ziemskim tu i teraz a Bóg myśli o wieczności. Coś, co jest tragedią w ziemskim życiu, ale prostuje mam drogę do życia wiecznego jest raczej dobrem a nie złem.
~~Płoworudy Ostrokrzew niezalogowany
9 października 2020r. o 22:22
PanM napisał(a): Znalezione w sieci ANTIDOTUM NA PANDEMI�

:D
~~Wiśniowa Laurencja niezalogowany
10 października 2020r. o 3:34
~~Kasztanowatoczerwona Żurawina napisał(a):
~~Wiśniowa Laurencja napisał(a): Bardzo mętne te twoje wywody.
Dostaniesz pomoc jaką sobie zażyczysz ale niekoniecznie .
Znaczy sie modlisz się żeby ci nie umarł papież ale on umiera bo bardziej jest potrzebny w niebie ? Modlisz się żeby nie było wojny ani pandemii ale one są bo ... no właśnie bo co ?

Po prostu modlić się należy nie o coś a o kogoś. nie modlisz się by nie umarł Papież ale za Papierza. A Bóg już sam będzie wiedział co powinien zrobić. nie modlisz się by nie było wojny czy pandemii, bo być może są one nam potrzebne. Modlimy się za siebie, rodzinę, rodaków, ludzkość. Należy też pamiętać że my skupiamy się na naszym ziemskim tu i teraz a Bóg myśli o wieczności. Coś, co jest tragedią w ziemskim życiu, ale prostuje mam drogę do życia wiecznego jest raczej dobrem a nie złem.

Ty mondralo , ale po co temu bogu ludzie skoro on ma wszystko cacy ? Dał wolną wolę bo mu raz z człowiekiem w raju nie wyszło .Te twoje wywody są tak pokrętne jak twoje myśli.
Jak jemu potrzebne są wojny i pandemie to pewnie potrzebuje też złodziei , morderców , pedofilów , LGTB , pożarów , powodzi i ofiary.
~~Kasztanowatoczerwona Żurawina niezalogowany
10 października 2020r. o 4:42
~~Wiśniowa Laurencja napisał(a): Jak jemu potrzebne są wojny i pandemie to pewnie potrzebuje też złodziei , morderców , pedofilów , LGTB , pożarów , powodzi i ofiary.

Masz rację. Jeśli zbytnio jesteś przywiązany do dóbr materialnych, to może odwiedziny złodzieja mogą być dla ciebie dobrodziejstwem, podobnie jak w innych okolicznościach pożar, powódź. Jak będziesz widzieć to co cię spotyka, zależy od optyki. To co jest tragedią w perspektywie życia doczesnego, może być ratunkiem, w kontekście życia wiecznego. Co do LGBT to Biblia jednoznacznie wypowiada się na ten temat i raczej żadne dobro nie może wyjść z tych okolic.
~~Zszarzały Jarząb niezalogowany
10 października 2020r. o 5:18
~~Kasztanowatoczerwona Żurawina napisał(a): [. Co do LGBT to Biblia jednoznacznie wypowiada się na ten temat i raczej żadne dobro nie może wyjść z tych okolic.

A jest w niej coś o generale Głodziu ps. ,,flaszka "?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!