~~Różowy Len napisał(a): ~~Wiśniowa Laurencja napisał(a): Nawiedzony Lnie - napisz dlaczego twój Bóg nie pomaga w walce z epidemią ? Ma taką szansę pokazać ludzkości swoją moc. Myślę że jeśli religia przetrwa za wiele lat kościół będzie głosił że Bóg pokarał ludzi w XXI wieku pandemią za nieposłuszeństwo.
A czy ty, jak wychowujesz dziecko to wszystko za nie będziesz robił, chuchał i dmuchał póki sił ci starczy? Czy może pozwolisz by samo mierzyło się z życiem, a interweniujesz wtedy, gdy na prawdę będzie to konieczne?
A czy ty prosiłeś dziś Boga o cokolwiek? Nie musisz mu mówić konkretnie dyktować czego oczekujesz, bo najczęściej sam nie wiesz co dla ciebie najlepsze. Poproś go po prostu o opiekę. To zawsze pomaga. A już On czasem podeśle ci sąsiada z gorąca zupą, a innym razem da ci złamaną nogę. Zawsze dostaniesz to, co w tym momencie dla ciebie najlepsze.
Amen Nawiedzony Lnie nie raz tak miałem , żadnej kończyny złamanej nie miałem , ale zęby połamałem na życiu ... tak :D
" Zawsze dostaniesz to, co w tym momencie dla ciebie najlepsze " :)
To właśnie domena Stwórcy :)
Nie pójdę na Różaniec , ale ... poczekam , kiedy Stwórca małymi cudami dalej będzie mnie raczył :)
Taka właśnie JEGO DOMENA , albo JEJ , bo zdania są podzielone :)
Bogu i Przemo ... i kilku ich anonimowych fanów ( pewnie Głupia Papuga z pod tyldy , wazeliniarz :D ) uważają , że JEJ nie ma , albo JEGO , a ja twierdzę , że Wyższa Świadomość istnieje ... a TA NAJWYŻSZA , która stwarza istotę i materię czasoprzestrzeni nie ma nic wspólnego z bogami horusami i ateistami tej nieszczęśliwej Planety , a jeśli już ... to wypadek przy pracy :D Nawet Dalajlama o tym mówił , nie mówiąc o Chrystusie ganiającym z pejczem faryzeuszy i sadyciuszy :)
... no ale kiedy się czyta tylko WIADOMOŚCI Z ONETU , to nie ma co myśleć o duchowości ...
I dlatego religia jest BE , Drogi Lnie ... nawet mi się qurwa rymło :D
Pardon , nie unikam dyskusji , ale Sąsiad poprosił mnie telefonicznie właśnie , żebym polazł po piwo ... " wszystko to co uczyniliście najmniejszym braciom moim , mieście uczynili "
Chrystus , zwany swego czasu Jezusem :)
No to idę :)