~~Różowy Len napisał(a): ~~Wiśniowa Laurencja napisał(a): ~Kasztanowatoczerwony Bambus napisał(a): Borówka chcesz udowodnić że GW nie lubi kościoła? To wszyscy wiedzą od dawna. Nie odkryłeś Ameryki.
Gdyby były tylko media które ty czytasz , słuchasz i oglądasz nigdy byśmy się nie dowiedzieli o problemach kościoła i jego pasterzy.
Pedofilia , homoseksualizm , zamiatanie problemów pod tzw dywan , Niejasne finansowanie i wiele wiele pomniejszych grzeszków.
A tobie oczywiście bardzo się podoba taki jednostronny przekaz medialny. Kościół to samo zło, bagno i 5 metrów mułu. Tak?
No to jesteś zwykłym pustym dzbanem, do którego można wszystko wlać. Akurat dla takich dzbanów tego typu media działają. Zero refleksji, łykasz wszystko jak ci podadzą. Kościół ma wiele obliczy bo tworzą go ludzie, a ci aniołami niestety nie są. Ale i są w nim święte osoby. Dlaczego o nich nie przeczytasz w Wyborczej, czy nie usłyszysz na TVN-ie? Bo dzbany najlepiej przyjmują złe informacje.
przeczytaj swój post ...zauważasz ile w nim zawarłeś ''jadu''?
że sam pisząc to co napisałeś postawiłeś się w pozycji ''dzbana''?
bo z jednej strony piszesz jak sam uważasz w ''duchu chrześcijaństwa'' a z drugiej jak wyżej -''dzbany'' a wcześniej do PanaM ''lewaku'' ...
i kto tu jak nie ty sam ''łykasz '' co ci ambona nakaże?
tak ...Kościół ma wiele twarzy co napisałes sam ...bez przemyślenia że brzmi to wręcz idioty.cznie i capi na odległość HIPOKRYZJĄ ...
Kościół powinien mieć jedną ''twarz''...''twarz '' otwartą na prawdę i szacunek do każdego człowieka ...
przyznałeś że jest inaczej ...
stąd wasza nienawiść do nie tylko ateistów czy gnostyków...
stąd wasza nienawiść do ludzi spod tęczowej flagi...stąd wasza nienawiść do wszelkich ruchów społecznych chcących ograniczyć rolę ''kościoła'' w życiu zwykłego obywatela...
i ty śmiesz tu ''pouczać '' innych?
teraz rozumiem to co wcześniej napisałeś ...toczysz swoją ''walkę''
ze wszystkimi którzy nie muszą czytać tych bzdur o wężach ,aniołach czy mojżeszach by żyć PO SWOJEMU zachowując się jak na ludzi przystało...
masz spore trudności z odniesieniem się do pytań ...do odniesienia się do faktów historycznych ...
stąd twoja zwykła ucieczka do zwykłego pierdzielenia o szukaniu ''boga'' w modlitwach czy pieśniach ...
kiedy znajdziesz w sobie tyle odwagi by jednak obejrzeć film ''Dwóch papieży'' zrozumiesz jak wielki wpływ na Ratzingera miał Bergolio...
wtedy może zrozumiesz dlaczego dzisiejszy polski kler ma głęboko w dupeczce słowa obecnego papieża...
czy zrozumiesz?...ja osobiście wątpię bo jesteś ''dzbanem'' czytającym zapewne Niedzielę
czy gdzieś cię obraziłem?
chyba nie bo tylko odpowiednio się wpisałem w to co sam powyżej napisałeś ...:]
resztę tego co to ''skomentowałeś'' z mojego postu -później ...
teraz kawusia ...;)