Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
13 października 2020r. o 21:37
PanM napisał(a):
~Szkarłatny Aster napisał(a): Aha ateista nie wierzy i nie przekonuje to zupełnie jak te biedaczki które rządziły za PRL-U

PRL był 40 lat temu.
Rządzili nim tacy sami nawiedzeni jak dzisiaj. Wyznawali tylko inną religię.
Dumny jestem że od wtedy do dzisiaj jestem ateistą .[img=1602610039_sk5pd3m.jpg]

Przemo , a wiesz , że podobny jesteś do Ibisza , ale łon wymłodniał w przeciwieństwie do Ciebie :D

A co tam u Głupiej Papugi ? Też młodnieje ? :D

Dopisane 13.10.2020r. o godz. 21:37:

No qurde Głupia Papugo , cały dzień czekałem , żeby z Tobą pogadać , a Ty na Oko lecisz , albo inne tiwi :(

Boże , czy ludzkość może tak nisko upaść ... ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Paliowa Jeżówka niezalogowany
13 października 2020r. o 21:41
Horus napisał(a): nie mam teraz czasu więc to wszystko skrócę...

Życie po życiu
Dziś Patryk ma 27 lat, założył rodzinę. O filmie dowiedział się przez przypadek - od ż
Dodatkowo produkcję uwzględniono w programach niemal 60 międzynarodowych festiwali. Przyznano jej również nominację do najważniejszej nagrody świata filmu - Oscara.

do jutra ...

Wystarczyło wkleić link

https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,25596568,o-czym-jest-film-boze-cialo-jana-komasy-kto-jest-pierwowzorem.html

Chłopak faktycznie udawał księdza, ale historia opisana w filmie i wszystkie wątki są zmyślone. Nieważne co twierdzi scenarzysta, reżyser, ważne co napisał redaktor wyborczej. Zastanów się czasem chwilę co piszesz.
4335
13 października 2020r. o 22:02
Nie ma takiej opcji . Bogu się nie zastanawia . Bogu tworzy własny REALITY SHOW :D

Dopisane 13.10.2020r. o godz. 22:02:

... i niech mnie qurwa po sądach ciąga :D

To kiedy ta rozprawa bogu , bo ja DONOSICIELEM nie jestem , prędzej zostanę ateistą , jak Przemo :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
13 października 2020r. o 22:46
Ateistą się nie zostaje .
Ateistą się rodzimy i takimi pozostajemy.
Ateizm to stosunek do wiedzy wykluczający religię .[img=1602621998_s08850r.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
4335
14 października 2020r. o 6:58
To dobrze , że wierzysz w siebie Przemo :) . Ja wierzący inaczej , dalej w Ciebie wierzę :)

Mam jeszcze jedno piwo i nie zawaham się użyć :D

Śpij dobrze :)

Dopisane 13.10.2020r. o godz. 23:31:

Pannazdzieckiem napisał(a):

Śpij dobrze :)

Lucjanie , Ty również i nawet Ty Głupia Papugo ... bogu wróć ... z kim mam dyskutować o chamach i prostakach :)

Dopisane 14.10.2020r. o godz. 06:58:

Nie mówiąc o hipokrytach :D

Wróć bogu ... proszę :D

Od dzisiaj możesz być nawet Apollo , albo Maczupikczu ... Zeusem gdybyś chciał , albo samym Jahwe . Uranos i Kronos też wchodzą w grę ... tylko wróć , bo stęskniłem się za Głupią Papugą .

Nie mam z kogo łacha drzeć :D

~~Różowy Len niezalogowany
14 października 2020r. o 7:27
PanM napisał(a):
~~Różowy Len napisał(a): Jaki temat chcesz zgłębiać ? Po co ci biblia i modlitwa . Albo wierzysz albo nie.

Biblia to taki elementarz życia. Tam jest wszystko napisane. Modlitwa jest po to by Duch Święty pomógł nam ja zrozumieć. Sama wiara to za mało nie wystarczy wierzyć w Boga. Trzeba też wiedzieć jak Mu służyć.
I powtórzę jeszcze raz. Nikogo nie pokonałem, bo i z nikim nie walczę. Każdy ma wolna wolę i robi co chce, póki nie krzywdzi innych.
Jeśli mowa o tym, co bym zrobił, gdybym miał władzę. Na pewno zwiększył bym ochronę życia poczętego. Zlikwidowałbym też wiele przepisów ograniczających wolność ludzką i swobodę działania.
~~Różowy Len niezalogowany
14 października 2020r. o 7:40
Horus napisał(a): przeczytaj swój post ...zauważasz ile w nim zawarłeś ''jadu''?
że sam pisząc to co napisałeś postawiłeś się w pozycji ''dzbana''?

bo z jednej strony piszesz jak sam uważasz w ''duchu chrześcijaństwa'' a z drugiej jak wyżej -''dzbany'' a wcześniej do PanaM ''lewaku'' ...

Mylisz dwie rzeczy. Co innego obrzucić kogoś epitetami. A co innego powiedzieć durniowi że jest durniem i to rzeczowo uzasadnić.
Jeśli ktoś bezrefleksyjnie 1:1 łapie całą papkę ładowana mu z TV to nie można go nazwać inaczej jak pustym dzbanem.
Jak ktoś jest lewakiem to przecież nie nazwę go prawakiem. Wiem po sobie że czasem taka prawda powiedziana bezpośrednio, prosto w oczy, może wnieść wiele dobrego. Człowiek sam siebie nie zawsze właściwie postrzega.
Mówisz że papkę to ja łykam z ambony. Jeśli akurat chodzi o głos naszych przewodników duchowych, to uważam że jest o wiele za bardzo stonowany. Spolegliwy. Nie jest więc on mottem moich myśli czy działań. Biblia, Katechizm, tam mam wszystko.
4335
14 października 2020r. o 9:20
No doba Len , ale przypomnij z łaski swojej na której stronie znajdę ten cytat

" ja miotam gwiazdami w Galaktyce Oriona "

Starość nie radość i pamięć już nie ta :)

Nie pytam o katechizm , pytam o Biblię :)

U ateistów podoba mi się w zasadzie tylko jedno ... czubek nosa mają powyżej czoła :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza