~~Różowy Len napisał(a): ~~Pozłocista Liatra napisał(a): falco Ty nawiedzonych szybciej wykończysz niż Ciebie przekonają do tego w co wierzą
Mniejsza o falco. Korzyść z niego taka że zadaje czasem ciekawe pytania, które dręczą także tych wierzących, tylko może tak nie do końca.
Pewnym skrajnym przypadkiem jest tu nasz falco, który postrzega Kościół i Boga tylko z perspektywy pedofilii. Można i tak. Bo kto mu zabroni. Tym bardziej że nie jest w tym osamotniony.
dziękuję ...ciekawe pytania?
a ja myślę że raczej trudne ...;) a pytania jakie zadaję mnie nie ''dręczą''
jeśli ''dręczą'' to raczej tych którzy właśnie z niewiedzy mają spore problemy ze zrozumieniem ''ewangelii'' które potrafią się różnić w zapisach ...
jak maja się nie różnić kiedy Mateusze, Łukasze i inne ''marki'' żyli w różnych ''światach''...dwa ,trzy wieki to szmat czasu a przekazywanie sobie legend z matki na córkę ,z córki na wnuczkę niesie za sobą sporo ''ubarwień''...;)
i właśnie przez to nawet wierzący mają problemy z odróżnieniem zdrowego ziarna od zwykłych plew...:]
a teraz do sedna...
tak jak napisałeś bzdurę z której nie potrafisz się wycofać a mianowicie o tym niby moim wpisie że Kościół promuje pedofilię teraz kolejna bzdura...
a gdzie to lub na czym opierasz tą swoją ''wiedzę'' że ja ''postrzegam Kościół i Boga z perspektywy pedofilii''?
jeszcze raz podkreślam to bzdura...:)
widzę Kościół jako chroniących pedofili...widzę Kościół jako instytucję nastawioną na zysk ...i nie chodzi mi o zysk ''dusz '' z wykłej mamony ...
widzę Kościół które z ewangelizacją ma już niewiele wspólnego ...
widzę Kościół który będzie bronił ''swoich'' a ''mieczem i gorącym żelazem'' wypalał tych wszystkich którym z tym Kościołem nie ''po drodze''
oczywiście ''tęczową zarazę'' ;) wszystkich ateistów no i oczywiście tycch których i ty nie lubisz...;)
''lewaków'' ...hahaha
czy ja jestem ''skrajnym przypadkiem''?. ..otóż nie ...pisze tu wielu innych tyle że ja nie stroję przekonań w ''piękne piórka'' ...;)
piszę co myślę i słusznie zauważasz...kto mi zabroni?
Kościół ?...biskup typu jędraszewski?... Natanek?...Oko?....a może Tadzik z Torunia?...:]
gdybyś chciał lub potrafił odpowiadać zadał bym ci wiele innych ''ciekawych '' ;) pytań ...
:)