Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

22258
#Horus nieaktywny
15 października 2020r. o 21:34
~~Szarobury Oczar napisał(a):
Horus napisał(a):
~~Różowy Len napisał(a):
Horus napisał(a):

Człowieku nie ma boga? To po kiego wuja przez lata tyle tutaj o nim jołczysz. Ty chyba sam siebie musisz przekonać. Puknij się w dekiel.

a jest?
gdzie?

bo przez tyle lat tutaj ''jojczą'' o tym że jest a ja go kurna nigdzie nie spotkałem ...
no i właśnie - ci ''jojczący'' chcą mnie przekonać ale robią to tak nieudolnie że nadal jakoś mnie nie przekonują...

może więc to czas by ''puknęli się w dekiel'' ? :]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Pozłocista Liatra niezalogowany
15 października 2020r. o 21:41
falco Ty nawiedzonych szybciej wykończysz niż Ciebie przekonają do tego w co wierzą
11445
PanM
15 października 2020r. o 21:53
Po co bogu człowiek ?
Bo inne stworzenia nie wierzą nie modlą się i nie składają ofiary.

[img=1602791596_9mn4w85.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
22258
#Horus nieaktywny
15 października 2020r. o 21:58
ależ ja nie chcę ich ''wykańczać'' :)

oni sami ''duszą się we własnym sosie''
to ich pisanie o ''mojżeszach'' czy ''mesjaszach'' to tylko takie luźne ludowe przypowieści ...

angole mieli Lancelota i Robina z Sherwood...Hiszpanie Kichota a oni mają ''boga''...
cholera wie dlaczego tego -obcego- a nie rodzimego ,słowiańskiego Peruna...

nie rzymskiego -naszego ,własnego ...
świętowalibyśmy wszyscy święto Kupały a nie jakieś ''odpady '' po pogańskiej Izydzie...;)

dlaczego ich boski ''raj'' ma być lepszy od wikingowej Walhalli?

;)

ach ci nasi forumowi ''katole''
gęby pełne frazesów a wiedzy zero...

''lubię boga bo jest ...lubię go za to ze taki jest...''

dżizes...jak masz takich ''wiernych'' to czy warto było za nich umierać?...;)
~~Wiśniowa Laurencja niezalogowany
15 października 2020r. o 23:07
PanM napisał(a): Po co bogu człowiek ?
Bo inne stworzenia nie wierzą nie modlą się i nie składają ofiary.

[img=1602791596_9mn4w85.jpg]

Jak to po co . Aby dorwać się do władzy.
~~Zazieleniała Choina niezalogowany
16 października 2020r. o 7:38
PanM napisał(a):

Wierzący zawsze są gotowi wybaczyć bluźnierstwa pogubionych w życiu ludzi. Proszę jednak przestać już znęcać się nad samym sobą.
~Brudnobiała Czarnuszka niezalogowany
16 października 2020r. o 8:24
Religia, jak każde inne hobby jest dozwolona pod warunkiem że nie szkodzi innym.
~~Różowy Len niezalogowany
16 października 2020r. o 10:10
~Brudnobiała Czarnuszka napisał(a): Religia, jak każde inne hobby jest dozwolona pod warunkiem że nie szkodzi innym.

Religia jest przypisana do człowieczeństwa. Każdy z nas jest wyznawcą czegoś, a to Boga, a to nieistnienia Boga, a to konsumpcjonizmu czy tam innego "absolutu".
Jeśli zabierzesz ludziom religię to i tak ja sobie stworzą. A czy szkodliwą dla innych, czy nie, zależy jakie będą jej założenia. Religia Katolicka jest raczej bezpieczna w tym zakresie. Owszem, można ją wyrugować. W tę dziurę z pewnością wlezie coś innego, czy lepszego? Śmiem wątpić.
Ludzie o lewicowych poglądach chcą zniszczyć to co jest skostniałe, ciągnące nas jak kula u nogi. Naiwnie wierzą że jak się to zniszczy, to w to miejsce powstanie coś lepszego. Zniszczyć Kościół, zniszczyć rodzinę, zniszczyć narody. W efekcie powstanie nowy, lepszy świat. Nie podają jednak jakby ten świat widzieli, póki co skupieni są na niszczeniu tego co jest, a potem jakoś to będzie i na pewno lepiej. Bo gorzej przecież już być nie może. Niestety może :|
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMAMrowka zaprasza