Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

11445
PanM
15 października 2020r. o 18:24
~~Różowy Len napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Skornik podobnie , jak ja , Przemo i Lucjan , nigdy nie pisze z pod tyldy . Mój Młody Padawan :)

Pudło Debecja :D Nie pytaj skąd wiem :)

Czytając większość komentarzy, odnoszę wrażenie, że pisze tu sama "bimbaza".

Takie jest główne motto większości wypowiedzi. Minimum argumentów, brak odniesienia do wypowiedzi innych osób. No chyba że w grę wchodzą wycieczki personalne, to wtedy wypominacie sobie każdy przecinek.
Ogólnie rzecz ujmując, jedno szczeniackie bicie piany.
I bez urazy Inni bardziej wpisują się w to, co tu opisałem.

A Ty odnosisz się do tematu ?
Odpowiadasz na pytania ? / szósty raz o barbażyńskiej ustawie o ochr zycia poczętego /
Wygłaszasz swoje filozofia jako niezaprzeczalne prawdy . A tu lipa i bajeczki.
Odnosisz się jedynie do tego co Ci pasuje .
Religia to Twoja sprawa . Nie indoktrynuj otoczenia. Boga nie ma i nikt Cię z tego powodu nie poniża że wierzysz w nic.
Napisz nam w jakim celu kościół wymusił na władzy uchwalenie ustawy o " UCZUCIACH RELIGIJNYCH " ?
Kogo obchodzą Wasze uczucia poza tymi którym je wyznajecie ?
P.S --odnieś się też do prac boga bo tam chronologia się nie zgadza o 9 miliardów lat świetlnych.
Odnieś się dlaczego niby wszechmogący tylko na malusienkiej Ziemi ma władze nad częścią bardzo w niego wierzących katolików.
Wiesz ile we wszechświecie jest galaktyk ? Wiesz jaki jest wymiar naszej ?
Może zaprzeczysz że historia człowieka to max 2,5 miliona lAT A WSZECHŚWIATA PRAWIE 14 MILIARDÓW.?
Przy okazji przypomnę Ci dlaczego jesteś anonimowy.
Bo każdy normalny wstydził by sięotwarcie pisać takie babole. Gdybyś miał władzę to --- wiem wiem.[img=1602777090_s3ty7zl.jpg]

Dopisane 15.10.2020r. o godz. 18:24:

Tak przy okazji Lnie -- napisz nam po co Twemu bogu potrzebni są ludzie . ?
Nawet z dwojgiem sobie nie poradził . A teraz kilka miliardów " LEWAKÓW "[img=1602779097_nmb6yhu.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Liliowoniebieski Czosnaczek niezalogowany
15 października 2020r. o 19:32
PanM napisał(a): Tak przy okazji Lnie -- napisz nam po co Twemu bogu potrzebni są ludzie . ?

Nie mam pojęcia. To plan Boga a nie mój. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję że wciąż jestem jego częścią i nie zrobiłem niczego, co by mnie z niego bezwzględnie wykluczało.
15 października 2020r. o 19:46
Horus napisał(a): nadal nie odnosisz się do tych praktyk jakie od lat stosuje Kościół ...kiedy kolesia złapie się na przestępstwie, kiedy sprawa ''wymyka się spod kontroli '' to paniska w purpurach przenoszą takiego w drugi nawet koniec Polski by sprawa przycichła...
nieprawda?
skomentuj...

Odnosiłem się wielokrotnie. Uważam je za okropne, niesprawiedliwe i podłe. Według ciebie Falco są one solą Kościoła, według mnie zarazą wszczepioną Kościołowi przez siły mu wrogie. Doktryna kościelna jednoznacznie potępia tego typu zachowania a ty wciąż utożsamiasz Kościół z wykorzystywaniem seksualnym dzieci. Duchowni grzesząc w tak okropny sposób, sami wyłączają się z Kościoła Chrystusowego. Jeśli ktoś ich chroni, albo wręcz umożliwia im kontynuowanie tych wstrętnych praktyk, bierze ten grzech i na siebie. Ale to nie ja będę ich rozliczał. Tu na Ziemi powinien osądzić ich sąd karny, a po śmierci Sąd Boży.
22258
#Horus nieaktywny
15 października 2020r. o 19:46
byś miał pewną perspektywę ,byś myślał że masz szansę na ''zbawienie'' Kościół pewnego dnia wpadł na pomysł stworzenia sobie ''czyśćca'' ;)

dlaczego Kościół a nie ''bóg''?

15 października 2020r. o 20:02
Horus napisał(a): ''świętość '' Kościoła niszczą sami ''kościelni''
gdzie widzisz tą ''świętość''?
zdewociałe babinki klepiące pod kapliczkami to ta twoja ''świętość''?
modlenie się do OBRAZU :] JP2 to ''świętość''?

Na Mszy każdy z nas, w niej uczestniczący powtarza słowa : „Wierzę w jeden, święty, powszechny i apostolski Kościół”.
Jeden - jedyny ustanowiony przez samego Boga - Piotrze, ty jesteś opoką, a na tej opoce zbuduję Kościół mój.
Modlitwa jest wyrazem tego co mamy w środku. Wyraża nasze oddanie Bogu. Jeśli nasze działania Jemu oddajemy, stosujemy w pełni Jego nauki, Jego prawa, to nasze działanie jest tylko dobrem. A przynajmniej ma duże szanse stać się dobrem. Jeśli nasze działania opieramy na "wartościach" tak tu promowanych przez pana M, często możemy zbłądzić na manowce. Bo pod piękne hasła bardzo łatwo jest podstawić o wiele mniej piękne treści. W Kościele też dochodzi do wynaturzeń, ale tylko wtedy, gdy zapomina się o Słowie Bożym, o tym co zapisane jest w Biblii, gdy czyta się ją w sposób wyrywkowy. Jednak jej całość stanowi mocny fundament, chroniący nas przed pobłądzeniem.
15 października 2020r. o 20:11
Horus napisał(a): byś miał pewną perspektywę ,byś myślał że masz szansę na ''zbawienie'' Kościół pewnego dnia wpadł na pomysł stworzenia sobie ''czyśćca'' ;)

dlaczego Kościół a nie ''bóg''?

Ponoć mądre kościelne głowy wyczytały to w Piśmie Świętym. Nie jestem takim znawcą tematu, by na ten temat dyskutować. A znawcą nie jestem bo mnie to nie interesuje. Nie zastanawiam się na temat Nieba, Czyśćca czy Piekła. Po prostu kocham Boga. Kocham go nie dlatego że może mi coś dać czy zabrać. Kocham ot tak po prostu za to że jest i jaki jest. I mam tylko nadzieję że moimi uczynkami nie oddalam się od Niego.
22258
#Horus nieaktywny
15 października 2020r. o 20:16
~~Liliowoniebieski Czosnaczek napisał(a):
Horus napisał(a): '

W Kościele też dochodzi do wynaturzeń, ale tylko wtedy, gdy zapomina się o Słowie Bożym, o tym co zapisane jest w Biblii, gdy czyta się ją w sposób wyrywkowy.

poważnie?...''wynaturzeń''? w Kościele?....ostre słowa...;)

czyżby więc ludzie Kościoła zapominali o zapisach biblijnych? a może czytali je ''wyrywkowo'' ;)

pytanie - dlaczego ''bóg'' nie napisał Biblii ;) tylko napisali ją LUDZIE ...

pisząc ją przez wieki bo przecież to dzieło nie powstało w rok...;)

~~Szarobury Oczar niezalogowany
15 października 2020r. o 21:10
Horus napisał(a):
~~Różowy Len napisał(a):
Horus napisał(a): a jak skomentujesz swoje słowa ''póki nie krzywdzi innych''?
a co z ofiarami kolesi w sutannach którzy okazują się zwykłymi ''zwyrolami''? molestowanie siedmio ,ośmioletnich dzieci ...gwałty...

Skomentuję w ten sposób że Biblia potępia takich "zwyroli".
Nie rozumiem więc dlaczego z takim uporem wmawiasz Kościołowi promocję pedofilii.

Na szczęście Kościół Chrystusowy jest wieczny i święty. Podniesie się i po takim ciosie.

jak widzę nadal toczysz tą swoją ''walkę''...;)
tyle że nadal nie piszesz o co ''walczysz ''

co ty mi tu znowu ''ściemniasz''?
Biblia potępia?...a co komu po tym?
nadal nie odnosisz się do tych praktyk jakie od lat stosuje Kościół ...kiedy kolesia złapie się na przestępstwie, kiedy sprawa ''wymyka się spod kontroli '' to paniska w purpurach przenoszą takiego w drugi nawet koniec Polski by sprawa przycichła...
nieprawda?
skomentuj...

i nie łżyj że ''wmawiam Kościołowi promocję pedofilii''
wklej jakikolwiek mój post gdzie piszę o tym ... o tej ''promocji''

tak się zachowuje prawdziwy katolik?...a przecież za takiego się masz ...;)

Kościół nie jest ''wieczny'' a tym bardziej ''święty''
takie jak ty ''indoktrynały'' jeszcze go utrzymują ale postęp myśli ludzkiej już odnosi skutki...wynikiem tego jest spadek liczby ''wiernych'' ...zaprzeczysz?
kościoły już dosyć dawno straciły swoją ''duchową'' wartość a skutkiem tego zostają sprzedawane przez parafie...
często na magazyny lub kluby nocne...
owszem ...do naszego ''katolandu '' jeszcze to nie dotarło ale jesteśmy na tle Europy takim swoistym ''Alamo'' dla kościoła watykańskiego...

''świętość '' Kościoła niszczą sami ''kościelni''
gdzie widzisz tą ''świętość''?
zdewociałe babinki klepiące pod kapliczkami to ta twoja ''świętość''?
modlenie się do OBRAZU :] JP2 to ''świętość''?

to dla mnie sekciarstwo...

podobnie jak Świadkowie Jehowy...

niczym się nie różnicie...:]

Człowieku nie ma boga? To po kiego wuja przez lata tyle tutaj o nim jołczysz. Ty chyba sam siebie musisz przekonać. Puknij się w dekiel.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.