Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

~Karmazynowa Miodunka niezalogowany
20 października 2020r. o 8:34
Kościół ma technologię NASA do walki z wirusem. Ponadto w kościele jest woda święcona dla 'nabożników'. Ateiści o takim zabezpieczeniu mogą tylko pomarzyć.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowy Len niezalogowany
20 października 2020r. o 12:44
PanM napisał(a): Powiedz nam Lnie czy taki ateista jak ja ma szanse na to wieczne życie ?
Bo wiesz , życie mi się kończy i dobrze by było wiedzieć.
W razie "W" co robić ?

To proste, w sposób szczery, jak dziecko, w pełni oddać się Bogu, zaufać Mu. Dawniej się mówiło "Niech się dzieje wola Nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba". Ot i cały przepis. Ale pan będzie się powoływał na potęgę nauki i że co nie udowodnione to nie uwierzone. Nawet pańska wiara w naukę jest niedorzeczna. Bo i w niej nie ma pewników. Wszystko co głosi to tylko teorie. To ja już wole wierzyć w Boga, który jest dla mnie bardziej konkretny. Ma stałe, niezmienne zasady, które nie zostaną z dnia na dzień postawione na głowie.
11445
PanM
20 października 2020r. o 12:52
~~Różowy Len napisał(a):
PanM napisał(a): Powiedz nam Lnie czy taki ateista jak ja ma szanse na to wieczne życie ?
Bo wiesz , życie mi się kończy i dobrze by było wiedzieć.
W razie "W" co robić ?

To proste, w sposób szczery, jak dziecko, w pełni oddać się Bogu, zaufać Mu. Dawniej się mówiło "Niech się dzieje wola Nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba". Ot i cały przepis. .

I co ? To wszystko i już ?
A co dalej ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
20 października 2020r. o 13:19
PanM napisał(a): I co ? To wszystko i już ?
A co dalej ?

Skoro już zaufasz Bogu szczerze i bezgranicznie to nie zadajesz pytań typu "I co dalej?". Dalej to już sprawa Pana Boga. On cię nie skrzywdzi.
11445
PanM
20 października 2020r. o 14:16
~~Różowy Len napisał(a):
A co dalej ?

Skoro już zaufasz Bogu szczerze i bezgranicznie to nie zadajesz pytań typu "I co dalej?". Dalej to już sprawa Pana Boga. On cię nie skrzywdzi.

Nie skrzywdzi to znaczy że Ty coś wiesz . Ja się nie znam więc zadaje pytania.
Jak bezgranicznie zaufać ? Jak to okazać i skąd będę wiedział że to już ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
20 października 2020r. o 14:35
PanM napisał(a):
~~Różowy Len napisał(a):
A co dalej ?

Nie skrzywdzi to znaczy że Ty coś wiesz . Ja się nie znam więc zadaje pytania.
Jak bezgranicznie zaufać ? Jak to okazać i skąd będę wiedział że to już ?

Swój stosunek do Boga można zmienić w każdej chwili. Raczej bym z tym nie czekał aż do "to już". Bo może się okazać że przegapimy moment ostatniej szansy. A Bóg nie po to dał nam wolną wolę, by brać do Nieba tych, którzy tego nie chcą.
20 października 2020r. o 14:40
Jak okazać? On wie wszystko. Nie potrzeba specjalnych znaków. Wystarczy wola.
Poza tym co warte są znaki? Można całe dnie spędzać na modłach i mieć diabła za skórą. Z drugiej zaś strony, żarliwa modlitwa jest chyba czymś naturalnym dla osoby całkowicie oddanej Bogu.
211
skorn
20 października 2020r. o 17:57
Horus napisał(a): twoje prostackie ''myślenie'' bije wręcz po oczach ...

bo tylko prostak może porównać gen.Jaruzelskiego do Pinocheta

A to czemu? Obaj ogłosili się przywódcamii bez wyborów, za rządów obu ginęli ludzie z powodu wyznawanych poglądów.

Wiem, że masz mięciutkie serce dla "czerwonych", ale bez przesady ; )

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.