Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

~Pomarańczowożółta Gynostemma niezalogowany
20 października 2020r. o 18:09
Pan Senator Kamiński swego czasu jeździł z hymnami pochwalnymi do generała. Czyż to nie z PSL?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
20 października 2020r. o 19:11
PIS-PO-PRL napisał(a):
Horus napisał(a): a ty jeszcze wyżej ...:]
Największym niebezpieczeństwem jest, kiedy się człowieka zniewala mówiąc mu jednocześnie że czyni się go wolnym.
Temu musimy zapobiec ;)

Więc mówisz, że katolicy są zniewoleni, ich wizja wolności jest do doopy i należy im narzucić Twoją wizje wolności?
Czy może wystarczy, że zmienią wyznanie?

a gdzie ja napisałem że ''katolicy są zniewoleni''?

napisałem ...

NIEBEZPIECZEŃSTWEM JEST KIEDY CZŁOWIEKA SIĘ ZNIEWALA MÓWIĄC MU JEDNOCZEŚNIE ŻE CZYNI SIĘ GO WOLNYM...
:]
18442
PIS-PO-PRL
20 października 2020r. o 19:19
Największym niebezpieczeństwem jest, kiedy się człowieka zniewala mówiąc mu jednocześnie że czyni się go wolnym.
Temu musimy zapobiec ;)

a może przynajmniej próbować ...;)
może właśnie tak widzę polski -i nie tylko - kler...

Taa, a ten kler to tam przypadkiem się znalazł.
Wyzwalasz Ty i jeszcze jeden Pan tych biednych katolików w kilku tematach, a oni kuwa tacy uparci... no zaraza ;)

nadgorliwość gorsza od... czegoś tam, takie wyzwalanie pod to nie podchodzi :D

PIS=PO=PRL
22258
#Horus nieaktywny
20 października 2020r. o 19:52
~~Różowy Len napisał(a):
Horus napisał(a): gościu ...

Też nie czujesz różnicy między życiem doczesnym a wiecznym. Różnica między katolikiem a ateistą polega na tym, że dla ateisty liczy się tylko życie doczesne.

pieprzysz waści ...
siedzisz w tych swoich ''dogmatach'' i nie potrafisz wyściubić z nich nosa i napisać coś szerzej ...
a jak widzą to twoje ''życie wieczne'' pokazują często czyny tych którzy budząc strach i grozę ''ogni piekielnych''....''kieckowi''
zero strachu przed tym że mogą je utracić goniąc za mamoną ,grzesząc pychą i zwykłymi czynami kryminalnymi ...

'' Ostatnio coraz szerzej mówi się o Bożym Miłosierdziu, że dzięki niemu wszyscy zostaniemy zbawieni''

jak to?....''wszyscy'' ?
a więc ateiści i gnostycy też?

no to czego mam się kurna bać? ;)

'' Wydaje nam się że na Sądzie Ostatecznym całe nasze życie osądzi Bóg. A to chyba nie tak. To nam zostanie dany dar rozpoznania dobra i zła. I sami siebie ocenimy. ''

to jednak nie ''bóg'' będzie ''oceniał''?...to już kurna o co tu chodzi?
staniemy przed ''bogiem'' w dniu ''sądu''?.... tylko po co?

po ''wyrok''?
jaki ?
przecież sam piszesz że ''dzięki niemu wszyscy zostaniemy zbawieni''

a o jakiej dialektyce tu prawisz?...Hegla?...;)

'' Pogląd co jest dobrem a co złem, można sobie wyrobić czytając Pismo Święte. ''

a więc wychodzi na to że nader często polscy księża czytają je ''po łebkach'' i niezbyt poważnie...;)

'' Żyjmy tak byśmy nie byli niemile zaskoczeni w godzinie Sądu.''

czyli co nas może ''zaskoczyć''?

że może jednak nie wszyscy zostaną ''zbawieni'' :]

i proszę cię ...nie pieprz ciągle tych swoich ''filipików '' o tym że ''bóg jest dobry i miłosierny''
bo to guzik prawda...

znasz to?

''wyrżnijcie wszystkich -bóg rozpozna swoich ''

facet ...mogę ci podać inne historycznie udokumentowane fakty jak to w imię twojego ''miłosiernego boga '' mordowano ludzi ...w tym dziei...

co ty na to ?

wygłosisz kolejne ''kazanie''?...:]

Dopisane 20.10.2020r. o godz. 19:52:

PIS-PO-PRL napisał(a):

Wyzwalasz Ty i jeszcze jeden Pan tych biednych katolików w kilku tematach, a oni kuwa tacy uparci... no zaraza ;)

nadgorliwość gorsza od... czegoś tam, takie wyzwalanie pod to nie podchodzi :D

a gdzie ja próbuję ich ''wyzwalać?

to oni próbuję mnie zniewolić...
krzyż tu ,krzyż tam ...
krzyż na Giewoncie ,krzyż w sejmie ,krzyż w miejskim szalecie ,krzyże w szkołach i urzędach ,krzyż obok ''manhatanu''

dlaczego tak ci przeszkadzają słowa o zniewoleniu poprzez czarowanie słowem o wolności ?
a gdzie wolność wyznania?...wolność przekonań?

przecież ''len'' usilnie próbuje mnie ''zniewolić''?...;)
~~Liliowoniebieski Czosnaczek niezalogowany
20 października 2020r. o 20:01
Falco, błagam! Naucz się cytować. Nawklejałeś tu tych cytatów bez ładu i składu. nie wiadomo kto to pisał. kto komu odpowiadał. Masakra piłą mechaniczną 3.
18442
PIS-PO-PRL
20 października 2020r. o 20:10
A no, konkretne cytowanie, ale chyba znalazłem fragment do mnie ;)
Horus napisał(a):
a gdzie ja próbuję ich ''wyzwalać?
to oni próbuję mnie zniewolić...
krzyż tu ,krzyż tam ...
krzyż na Giewoncie ,krzyż w sejmie ,krzyż w miejskim szalecie ,krzyże w szkołach i urzędach ,krzyż obok ''manhatanu''

dlaczego tak ci przeszkadzają słowa o zniewoleniu poprzez czarowanie słowem o wolności ?

przecież ''len'' usilnie próbuje mnie ''zniewolić''?...;)

Trzeba było od razu, że Ty tylko się bronisz. Jedziesz po tym klerze, to myślałem że Ty zwykłych, uczciwych katolików (z których też często szydzisz nie wiedząc czemu) próbujesz wyzwolić z pod buta czarnej tyranii.
Pamiętam jak byłem na giewoncie pare lat temu. Na kolanach i z różańcem na szyi schodziłem, tak mnie tam zbałamucili :D
Ok kończe, bo jeszcze za pedofilie w kościele będę musiał przepraszać jak Skorn (chyba to był on) swojego czasu... a właśnie... przeprosił czy do dziś się miga? :D ;)
Horus napisał(a):

Dobry dżołk :D

PIS=PO=PRL
22258
#Horus nieaktywny
20 października 2020r. o 20:40
PIS-PO-PRL napisał(a): A no, konkretne cytowanie, ale chyba znalazłem fragment do mnie ;)
Horus napisał(a):

Trzeba było od razu, że Ty tylko się bronisz. Jedziesz po tym klerze, to myślałem że Ty zwykłych, uczciwych katolików (z których też często szydzisz nie wiedząc czemu) próbujesz wyzwolić z pod buta czarnej tyranii.

ze zwykłych uczciwych katolików nie musze szydzić...
taki nie robi z forum ''ambony''
on ma od tego kościół ...;)
szydzę i szydzić będę z ''katoli'' którzy niewiele sobie robą z tych nauk jakie ponoć próbuje im wpoić ich kościół ...

chyba zauważasz jak marny to przynosi skutek...czy też tego nie widzisz?...;)

pamiętam jak kiedyś jakiś ''katol'' próbował mi wmówić że Bibilę napisał ''bóg'' :]

zaraz .... a może ty twierdzisz że katolik?
18442
PIS-PO-PRL
20 października 2020r. o 20:56
Twierdze, że taki Len, czy ktoś tam na poprzedniej stronie, sensownie pisał o swojej religii, bez agresji odpowiedział na pytania PanaM. Wtrąciłeś się i oczywiście musiałeś powyrywać zdania z kontekstu byle pasowało pod Twoją tezę i skwitować go "piepszysz waści"
I skoro wspomniałeś wcześniej o wolności słowo, to czemu Len nie może się wypowiadać, czemu może to robić tylko w kościele? Bo Jak tylko z niego wyjdzie to z miejsca staje się w Twoich oczach katolem. Taka Twoja tolerancja. Taka Twoja walka o wolność, równość i sprawiedliwość. Tyle osób Ci to już pisało, pewnie nie jestem ostatni :D

Twoje forum, Twoja ambona :D

PIS=PO=PRL
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMAMrowka zaprasza