Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jesteśmy w żółtej strefie
13926
qwax_
11 października 2020r. o 10:54
M21W2 napisał(a):
Jeżeli nie są w stanie zrozumieć że maseczka chroni przed potencjalnym zarażeniem innych na skutek ich widzimisię i chodzenie bez maseczki uważam że powinni ponieść dotkliwe konsekwencje swojej nieodpowiedzialności .

A mógłbyś przedstawić dowody, ze maseczka chroni przed zakażeniem? Bo do tej pory mówiono, że ona wyłapuje ślinę (z koronawirusem) i w ten sposób chroni osoby postronne. Taką samą rolę ma spełniać również akceptowalna przez władze przyłbica.
Ale ostatnio naukowcy po pół roku badań ;) zbadali, że przyłbica praktycznie zupełnie nie chroni przed zakażeniem
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-07-15/przylbice-nie-chronia-przed-koronawirusem-lekarze-ostrzegaja/
oraz zbadali, że wirus nie przenosi się tylko wraz ze śliną, ale również z wykorzystaniem aerozoli, czyli powietrza. Więc wirus fruwa sobie spokojnie w powietrzu i maska nie chroni przed zakażaniem!!
https://www.rp.pl/Covid-19/200719765-SARS-CoV-2-fruwa-w-powietrzu.html

Noszenie maski to jest okazanie POSŁUSZEŃSTWA władzy. I nic ponadto!!

A słyszałeś coś o szkodliwości używania maseczek?
Już pojawiają się badania na ten temat:
https://pacjenci.pl/maseczki-031020-dw-apel-naukowcow

I ostatnia sprawa - pandemia. Definicja pandemii została zmieniona przez WHO w 2008. Wcześniej, by mówić o pandemii musieliśmy mieć dużą śmiertelność, a teraz wystarczy dużo zachorować. Więc możemy również powiedzieć, że mamy epidemię kataru. To media zrobiły z tej niczym niewyróżniającej się choroby, śmiertelne zagrożenie!!
Gdyby nie media, to nie wiedzielibyśmy, że jest jakiś kooronawirus. A koronawirusy naukowcy znają już od 60 lat i nikt nigdy nimi nie straszył ;)
Ludzi umiera mniej niż w latach poprzednich, większość przechodzi tego "zabójczego" wirusa bezobjawowo, a główna różnica jest taka, że w tym roku płynie rzeka pieniędzy do odpowiednich kieszeni. I najważniejsze - ludzie się boją i słuchają się władzy!!

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
11 października 2020r. o 10:56
Bogu Horusie , pyknij mi sesemesa z Twoim numerem , to powiem Ci qurwa do uszka , co o Tobie myślę :D

Idę po piwo , bez maseczki :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
13926
qwax_
11 października 2020r. o 11:13
I jeszcze jedno.
Tytuł wątku powinien brzmieć: "Jesteśmy w czarnej du.pie" ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
14240
M21W2
11 października 2020r. o 11:31
qwex przeczytaj dokładnie co napisałem i co zacytowałeś z mojej wypowiedzi -
MASECZKA CHRONI INNYCH PRZED ZARAŻENIEM .

Dopisane 11.10.2020r. o godz. 11:21:

Jeszcze jedno przeczytaj dokładnie quw

Koronawirusem można zarazić się przebywając w otoczeniu, gdzie mówiła osoba zarażona. Aerozol wydychanego powietrza z wirusami może unosić się ponad 10 min w zamkniętym pomieszczeniu.

AREOZOL WYDYCHANEGO POWIETRZA Z WIRUSAMI

Dopisane 11.10.2020r. o godz. 11:31:

Pannazdzieckiem napisał(a):
M21W2 napisał(a): Widzisz Piotrek moja teoria spiskowa o tym że piszesz z pod tyldy okazała się nie prawdziwa , wniosek - unikaj takich teorii .

Uzbroję się w cierpliwość i będę czekał .

Jakeście sobie gadali w przyjacielskiej atmosferze w patio u Przema liczyłem na zaproszenie , ale Przemo nie zadzwonił ...

Lucjanie , mam nowy telefon , a synek nie dał rady spisać numery ze starego :)

Pyknij mi sesemesa pod 698201967 ... tak zawsze przedstawiam się w portugalskiej Biedronce :D Oddzwonię :) Mam nieodpartą ochotę pogadać z Tobą :)

Na wódę przyjdzie jeszcze czas :)

Piotrek moje spotkanie z Januszem nie było planowane zorganizowane dosłownie w kilka minut a po kilkunastu się spotkaliśmy .
Ja zarzuciłem Januszowi że jest tchórzem a on udowodnił że tak nie jest , przyjął moją propozycję natychmiastowego spotkania .
Inaczej jest z nami już niedługo będzie rok a my nadal się nie spotkaliśmy .
Podałeś swój więc ja robię to samo -- 696207676 .
4335
11 października 2020r. o 11:31
M21W2 napisał(a): qwex przeczytaj dokładnie co napisałem i co zacytowałeś z mojej wypowiedzi -
MASECZKA CHRONI INNYCH PRZED ZARAŻENIEM .

No tak mawiał szumowidło kiedy był jeszcze ministrem Lucjanie , potem poleciał sobie na jakąś tam wyspę z ładną lalunią ... bez maseczki ... ona prawdopodobnie też majtek przy sobie nie miała ... nie mówiąc o maseczce :D

A Świat opętała pandemia głupoty.

Lucjanie , proszę Cię , jesteś ode mnie starszy i bardziej doświadczony , jak mam argumentować , żebyś zdanie zmienił odnośnie spiskowych teorii ?

Czy mówiłem Ci już coś o chemitralach ?

Szacun Lucjanie , uczmy merytorycznej dysputy ... a na wódę przyjdzie czas :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Bladozielony Kokorycz niezalogowany
11 października 2020r. o 11:32
Polak to jest taka mende, że ze wszystkim chce dyskutować i i udowadniać swoje racje. Jest wirus. JEST. Ustalono nosić maseczki, zresztą nie tylko u nas to nośmy i przestańmy dyskutować Korona nikomu z głowy nie spadnie. I niech durny Braun nie pajacuje w Sejmie. Ja jak mnie proszą na jakąś imprezę i wiem że nie będą mi pasoweły np. jakieś tam zasady to po prostu tam nie idę. I tyle w temacie.
13926
qwax_
11 października 2020r. o 11:33
M21W2 napisał(a): qwex przeczytaj dokładnie co napisałem i co zacytowałeś z mojej wypowiedzi -
MASECZKA CHRONI INNYCH PRZED ZARAŻENIEM .Dopisane 11.10.2020r. o godz. 11:21:Jeszcze jedno przeczytaj dokładnie quw

Koronawirusem można zarazić się przebywając w otoczeniu, gdzie mówiła osoba zarażona. Aerozol wydychanego powietrza z wirusami może unosić się ponad 10 min w zamkniętym pomieszczeniu.

AREOZOL WYDYCHANEGO POWIETRZA Z WIRUSAMI

Niby starasz się patrzeć obiektywnie, ale masz wyraźnie klapki na oczach ;)
Maseczka chroni innych przed zarażeniem - kto to udowodnił?? To "slogan" powtarzany bez ustanku we wszystkich mediach ;)
To może przykład
Jeśli będę z tobą razem w sklepie i razem będziemy mieć maseczki, a jeden z nas (niech to będę ja) BĘDZIE miał koronawirusa, to jak ten drugi ma się ochronić, skoro koronawirus przenosi się przez powietrze?? Powietrze, którym ty będziesz oddychał ma przecież koronawirusał!! I maseczka nie odfiltruje go , bo "oczka" w maseczce są dużo większe od koronawirusa!!
Maseczka może Cię najwyżej ochronić przed moją śliną (też z koronawirusem), gdybym na ciebie np. kichnął. Więc teoretycznie maseczka w jakiś sposób chroni (ślina), ale i TAK SIĘ ZARAZISZ!!
A o grzybach, bakteriach, wirusach i pleśniach na tej twojej "ochronnej" maseczce pewnie nie uwzględniasz w jej "ochronnym" działaniu ;)
Maska nic nie pomoże!!

4335
11 października 2020r. o 11:48
Dziękuję za rozmowę Lucjanie :)

Panna chleje dalej , jak Słoniu Jezusa :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.