~~Jurek napisał(a): Przemku gdzie zauważyłeś nieprawdę ,
więc odpowiedz…
Czy przyjęto i poparto o relokacji uchodźców ???
Kiedy i kto przekazał to ostatnio z obecnie rządzących ???
Czy nie prawdą jest wyłączenie TVP ???
Czy odbiegam od prawdy iż w każdej komisji jest PiS bez szans przegłosowania ??
Jak zinterpretujesz nie powołanie na świadka
Kidawy-Błońskiej i Trzaskowskiego na świadka , i co było przyczyną ponownego drukowania nowych kart głosowania??
Ps. Przemku jeżeli posądzasz w wpisach o niekompetentności w myśleniu samodzielnym mojej osoby sugerując
nasiąkniecie propagandą 8 letnią .
poczułem lekki dyskomfort…
*****************************************************************************************************************************
TVP -otrzymywało po dwa miliardy zł rocznie w ramach rekompensaty za abonament.
Tymczasem brało abonament , dwa miliardy i miliard długów . Czyżbyś nie zauważył co oznacza skrót TVP ?
Otóż znaczy to Telewizja Polska. Polska Jerzy , nie pisowska. Czy Ty zauważyłeś jaka była w TVP rzetelność przekazu ?
Czytałeś paski z czerwonym tłem? Słuchałeś że nas opozycje nie nazywało się konkurencją ale otwarcie wrogami.
Do tego zapoznaj się z raportem NIK. Ze stanem finansów TVP.
Napisz proszę -- co powinna zrobić nowa władza ? Czy uporządkować własność wszystkich Polaków czy pozwolić latać małpie z brzytwą w łapach ?
Relokacja -- Do Unii przedostało się ponad 350 tys nielegalnych uchodźców . Nie można ich wymordować więc podjęto decyzję.Odniosłem się do retoryki PIS . Jeśli się utożsamiasz z tą retoryką to wybacz , ale zdanie nie cofam.
Najpierw weryfikacja. Kto jest kim . Ci którzy spełniają warunki uchodźcy zostają i będą proporcjonalnie rozmieszczeni po państwach Unii /POLSKA JEST WYŁĄCZONA BO PRZYJĘŁA UKRAIŃCÓW/Pozostali albo biorą do siebie pulę albo płacą po 20 tys € od głowy.
Ponieważ nie było możliwości przekazywania czegokolwiek poz szczujnią w TVP , rządzący przekazują to w stacjach Polsat i TVN. / Ja wiem z Polsatu który nie jest zbyt kochającym Tuska/
Nie jest prawdą wyłączenie TVP. Prawdą jest zmiana formy dziennika . Oraz TVP iNFO.pROGRAMY POZA PROPAGANDĄ LECĄ BEZ ZMIAN.
Komisje śledcze -- w kazdej jest po 4 z PiS. / jak oni mieli komisje to z opozycji było po jednym pośle. /
Kidawa Błońska ani Trzaskowski nie mieli wpływu na sposób wyborów prezydenckich. A to jest powodem powołania komisji. STRATA 70 MILIONÓW NA KOPERTY /
Twoja osoba - jak widzisz ja występuje tu jawnie. Kto chce pisze o mnie co chce . O mnie imiennie.
Nie jestem czarodziejem i nie wiem kto się kryje pod jakim kwiatkiem.
Nawet powyższe Twe wątpliwości od razy wskazują skąd czerpiesz wiedzę . / STRZELAM W CIEMNO TV Republika/
Pozdrawiam Przemek.
Dopisane 23.12.2023r. o godz. 13:00:
Poza tym wrzucasz wierszyk , zaczepny, Bez autorefleksji. Dogmatyczny , bez poszanowania pozostałych słuchaczy. Jurku Polska to wszyscy Polacy nie tylko te 7,5 miliona PiS .
Dopisane 23.12.2023r. o godz. 13:07:
Jerzy , odpowiedz czy " Polska dla wszystkich Polaków czy tylko dla PiS iaków ?
TVP dla wszystkich Polaków czy tylko dla PiS ?
Przypomnę -- gdy oficjele PiS zamiast pracować w sejmie lub rządzie dla wszystkich Polaków dwa miesiące przed wyborami wszyscy jezdzili po pOLSCE Z PROPAGANDĄ PARTYJNĄ. Na spotkania był wstęp tylko imienny. Tylko z zaproszeniem. A Tusk jezdził bez ochrony i wsszyscy kto chciał wchodzili na spotkania.
Jerzy , demokracja , szacunek do ludzi. Mówi Ci coś ?
Dopisane 23.12.2023r. o godz. 13:11:
W swoim wierszyku Jerzy pisałeś o zabraniu Polakom TV i o przekrętach rządu.
Podaj przykłady tych przekrętów.
Co myślisz o rządach obecnej władzy zaraz po wyborach i " KONSULTACJACH Z PREZYDENTEM PiS " ?
Dopisane 23.12.2023r. o godz. 13:12:
PiS oceniamy po 8 latach CZYNÓW. Ty koalicje oceniasz po mniemanologii co by było gdyby było a może będzie albo nie .