~Brązowozłota Perowskia napisał(a): Tak ci kościół katolicki w Polsce przeszkadza? A kim ty byś był gdyby nie kościół? Marksistowcem czy multikulti. Wtedy twoje "złote" myśli mogłyby być cenzurowane albo wogóle byś nie mógł swobodnie się wypowiadać. Tą wolność masz dzięki polskiemu kościołowi.
Horus napisał(a): dzisiaj?
~~Burawa Krzewuszka napisał(a):~Brązowozłota Perowskia napisał(a):
Morus całe życie o tym marzył a tu klops, bo Kościół mu pokrzyżował plany - zlikwidował komunę.
I teraz Morus może tylko pluć zza węgła na Kościół i mu złorzeczyć.
Ciężkie czasy dla morusów
a ty co?
to że zrzuciłeś ''esbecki '' mundurek i teraz łasisz się do proboszczowych kolan robi ciebie lepszym katolikiem?
odkurz legitymację partyjną ,przypomnij sobie stare lata...:]
Dopisane 06.02.2021r. o godz. 20:57:PIS-PO-PRL napisał(a): nie mam nic do ukrycia :D
a więc po kolei ...
rano poranna tradycyjna kawusia ,później odczytanie poczty i odpisywanie i około dziewiątej ruszyłem do kuchni ...
tak przerabiałem instalację wodną i odpływy bo zlewozmywak miałem na północnej ścianie a teraz mam na zachodniej ...
później przestawianie mebli i robienie miejsca na nowe które przyjadą we wtorek ...
opisu docinania i pasowania tego i owego ci oszczędzę bo nie pamiętam wymiarów ...
w południe piłem drugą a o 17-ej trzecią kawę ...pomiędzy nimi obiad (też opisać?...:] ) i odwiedziny córy...
około 18 -ej skończyłem ...
później film na ''doku'' coś tam o ludziach Hitlera - a konkretnie Udet... :]
później kilka wpisów tutaj i ...
reszta to sprawy prywatne...hahaha
dzisiaj odpoczywam w myśl bitlesowskiej zasady '' a hard day's night '' ;)
piszę sobie tutaj jak widzisz ,czytam to i tamto -jak się domyślasz :] i dopiszę jeszcze też co nieco jak również się domyślasz...
zresztą zaraz tu wpadną ''fani'' których nie potrafię opuścić w potrzebie...:]
chociaż nawet kolejne oglądanie Bornea na tvn-ie było by ciekawsze niż pisanie z nimi ale czego się nie robi dla tak zagorzałych ''fanów'' :]