qwax_ napisał(a): Horus napisał(a):
zresztą jak wierzyć takiemu cenckiewiczowi jak w sprawie Wałęsy od lat łże jak pies?
Mam dwa pytania:
1. Czy naprawdę uważasz, że zarzuty wobec Wałęsy o jego współpracy z SB są bezpodstawne?
ad1.
nie wiem zbyt dużo czytałem materiałów pisanych przez ludzi stojących po przeciwnych stronach...
mogę się opierać na wypowiedziach i książkach historyków którzy nie byli zaangażowani po żadnej ze stron...
np. profesor Friszke i jego opracowanie ''rewolucja solidarności''
2. Skąd możesz wiedzieć co jest prawdą a co fikcją? Przeczytanie czegoś na "swoich" stronach (np. oko-press) nie czyni z danego wydarzenia prawdy historycznej ;)
ad2. nie brnij po raz wtóry w te swoje bzdury że czytam ''swoje'' strony oko.press chyba że chcesz mnie rozbawić na dobranoc...
to właśnie Friszke skrytykował postępowanie cenckiewicza i jego wybiórczość jaką się posługuje
nie pamiętam w tej chwili dokładnie o co chodziło ale jutro jak zechcesz odszukam ten materiał ale wiesz ...
co zrobisz jak się okaże że to oko.press
masz wątpliwości to przecież masz tu na forum niedoścignionego wręcz ''opozycjonistę'' a ten jak wiesz ...brzydzi się kłamstwem ,manipulacją więc napisze ci samą prawdę i tylko prawdę...hahaha
to wręcz ''krynica wiedzy'' więc może czerp ją z tego ''źródła''
ja tam nie widzę problemu jeśli zechcesz przeczytać to co piszą historycy a nie jacyś ....(poddam to pod samomoderację :] )
dlaczego interesuje cię teraz Wałęsa a nie ten faszysta d którego teraz wszyscy się odcinają ?
wstydliwy temat prawda? ;)
popatrz na tych gów.nia.rzy ze zdjęcia ...popatrz na tego ''dyrektorka''
popatrz na eskortę ...;)
[img=1613946085_7ag3mrl.jpg]
Dopisane 22.02.2021r. o godz. 10:30:
a to dobre!!!!
dzisiaj sam Frasyniuk tego ''dyrektora'' pislamskiego ipn-u publicznie nazwał nie tylko faszystą ale i ''palantem''
co na to ''narodowcy''? :]