qwax_ napisał(a): Horus napisał(a):
jak można spokojnie przejść do porządku dziennego nad sprawą kiedy ten popieprzony nie(rząd) poprzez aklamację ustanawia dniem pamięci narodowej morderców i kolaborantów z ''brygady świętokrzyskiej''?
Piszesz dużo i obracasz się w miejscu ;)
Ty już WIESZ wszystko na temat Brygady Świętokrzyskiej - a tak naprawdę "wiesz" tyle, ile ci napisał jakiś "historyk" ;)
Prawdy nie znasz i nie poznasz, bo tak zarządzili "starsi i mądrzejsi" ;)
I nie denerwuj się poczynaniami PISu, bo to jest to samo g. co cała reszta. NICZYM się nie różnią od siebie - może tylko poziomem bezczelności - tu PIS jest "mistrzem" ;)
naprawdę myślisz że stoję w miejscu?
ok. nie mam zamiaru wyprowadzać cię z błędu ...
czy wiem wszystko o tej brygadzie?...zapewne nie ale odpowiedz mi (złudna nadzieja bo nadal na żadne z ostatnich pytań też nie odpowiedziałeś) dlaczego ''źródła cenckiewicza nie zamieszczają wspomnień ludzi którzy byli naocznymi świadkami mordów burego czy ognia?
kiedyś tu wkleiłem listę osób które wymordował chyba ''bury'' byli tak min . siedemnastoletni chłopcy i dziewczęta...o ile pamiętam i młodsi...
dlatego qwaxie kiedy piszę o mordach na rzeszowszczyźnie przypominam sobie ludzi do których prowadzał mnie dziadek mojego zmarłego kuzyna i którzy nie tylko mi opowiadali ale i pokazywali zdjęcia z tamtych lat...
widziałem pomniki i tablice poświęcone pomordowanym które fundowały lokalne społeczności ...
co do pisdzielców :]
ja się nimi nie denerwuję ...oni tylko mnie bawią
a to że piszę o nich raczej denerwuje tych oszołomów którzy widzą przewałki pisdzielców a brną w ''zaparte''
dlatego też piszę że do czasu jak ten kraj nie pozbędzie się ''betonu '' politycznego tu się nic nie zmieni...
zresztą jak to zrobić jak za suskiego przyjdzie kanthak a za terleckiego jakiś ozdoba ...
jak ma się zmienić jak za korwina przyjdzie berkowitz?