Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Magna Charta Libertatum

11445
PanM
22 lutego 2021r. o 0:01
Wielka karta swobód -- dokument o niemal tysiącletniej historii .
Kraje w których był respektowany obywatele mieli warunki do bogacenia się.
Socjalizm stał się drogą w odwrotnym kierunku. Państwo przyjęło rolę dyktatora.

Prawo nie może być narzędziem dominacji
Musi być atrybutem sprawiedliwości
***** ***[img=1613946554_d1naca9.jpg]

Dopisane 21.02.2021r. o godz. 23:47:

Państwo opiekuńcze miast pomagać utrudnia najsłabszym wyjście z biedy.

Dopisane 22.02.2021r. o godz. 00:01:

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Iliowobłękitny Brokuł niezalogowany
22 lutego 2021r. o 11:00
Panem myśli że ktoś to pojmuje .Chyba tylko sprytny morusek.
~~Bordowa Smagliczka niezalogowany
22 lutego 2021r. o 11:21
~~Iliowobłękitny Brokuł napisał(a): Panem myśli że ktoś to pojmuje .Chyba tylko sprytny morusek.

PanM jak zwykle usłyszał tylko ze gdzieś dzwoni. Wybrał z tego co mu pasuje, stworzył swoją teorię. A teraz oczekuje poklasku.
Karta Swobód dotyczyła tylko wolnych obywateli. Panowie ślachta mogli się dzięki niej bogacić. Jeśli ktoś aspiruje do klasy wyższej, będzie jej orędownikiem. Szarzy obywatele raczej przyklasną jej upadkowi.
Jeśli już PanM szuka uniwersalnego, sprawiedliwego prawa, to raczej powinien się zwrócić ku naukom Jezusa. Ten nie odbierał nikomu praw, ani kobietom, ani "ludziom niewolnym". Wszystkich nas uczynił równymi wobec Boga.
~~Srebrzystoszara Frezja niezalogowany
22 lutego 2021r. o 12:12
Co on majaczy....? Karta zabierała prawa kobietom, kobieta pozbawiona była praw i nie traktowana jako człowiek.
Ludzie niższego szczebla nie byli objęci kartą... Pozwalała bogacić się dalej bogatym, a zwykłych ludzi miałą w d....
Już teraz wiem czemu taki, a nie inny wynik dostałeś w wyborach, masakra,,,
~~Groszkowa Czubatka niezalogowany
22 lutego 2021r. o 14:12
Takie pytanie retoryczne ( przy okazji wyjaśniam panu m, że na pytania retoryczne nie oczekuje się odpowiedzi ) - czy ktoś naprawdę oczekuje logiki i oparcia o rzetelną wiedzę w wypowiedziach m?
~~Srebrzystoszara Frezja niezalogowany
22 lutego 2021r. o 15:38
Ja myślę że on siada rano na kibel z telefonem i przegląda .... może to jakieś wyziewy z kanalizacji tak na niego wpływają ? Inaczej nie mogę pojąć zachwytu, tą kartą która daje więcej praw krowie niż kobietom
11445
PanM
22 lutego 2021r. o 18:16
~~Bordowa Smagliczka napisał(a):
~~Iliowobłękitny Brokuł napisał(a): Panem myśli że ktoś to pojmuje .Chyba tylko sprytny morusek.

PanM jak zwykle usłyszał tylko ze gdzieś dzwoni. Wybrał z tego co mu pasuje, stworzył swoją teorię. A teraz oczekuje poklasku.
Karta Swobód dotyczyła tylko wolnych obywateli. Panowie ślachta mogli się dzięki niej bogacić. Jeśli ktoś aspiruje do klasy wyższej, będzie jej orędownikiem. Szarzy obywatele raczej przyklasną jej upadkowi.
Jeśli już PanM szuka uniwersalnego, sprawiedliwego prawa, to raczej powinien się zwrócić ku naukom Jezusa. Ten nie odbierał nikomu praw, ani kobietom, ani "ludziom niewolnym". Wszystkich nas uczynił równymi wobec Boga.

W " wolnej prawej i sprawiedliwej" Polsce ponoć nie ma niewolników i kobiety mają ponoć równe prawa z mężczyznami.Publikując " Kartę praw " nie mam na myśli zrzynanie czegokolwiek dosłownie. Miałem na celu ukazanie do czego może prowadzić akt dobrej woli władzy. Nie ma w Polsce monarchy . Jego miejsce przejęły partie polityczne i ich wodzowie. Dawną dziesięcinę zastąpiły podatki . Które pozostawiają dwie dziesięciny podatnikowi.Nie ma niby niewolników a kimże są pracujący na umowy zlecenia lub ci na minimalnej krajowej. O emeryturach w wysokości 360€ nie wspomnę.
Kwota wolna miesięcznie w Rzeczypospolitej " prawej i sprawiedliwej " wynosi miesięcznie 58€,
A w monarchii Angielskiej respektującej DO DZISIAJ zapisy " WIELKIEJ KARTY " 1220€[img=1614014210_bl5xjpk.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Ciemnożółty Narcyz niezalogowany
22 lutego 2021r. o 19:27
PanM napisał(a):
~~Bordowa Smagliczka napisał(a):

W " wolnej prawej i sprawiedliwej" Polsce ponoć nie ma niewolników i kobiety mają ponoć równe prawa z mężczyznami.Publikując " Kartę praw " nie mam na myśli zrzynanie czegokolwiek dosłownie. Miałem na celu ukazanie do czego może prowadzić akt dobrej woli władzy. Nie ma w Polsce monarchy . Jego miejsce przejęły partie polityczne i ich wodzowie. Dawną dziesięcinę zastąpiły podatki . Które pozostawiają dwie dziesięciny podatnikowi.Nie ma niby niewolników a kimże są pracujący na umowy zlecenia lub ci na minimalnej krajowej. O emeryturach w wysokości 360€ nie wspomnę.
Kwota wolna miesięcznie w Rzeczypospolitej " prawej i sprawiedliwej " wynosi miesięcznie 58€,
A w monarchii Angielskiej respektującej DO DZISIAJ zapisy " WIELKIEJ KARTY " 1220€[img=1614014210_bl5xjpk.jpg]

Osoba Pana M ma kolejny fetysz oprócz małp ,kwota wolna od podatku chory człowiek. Pisał Pan ze role monarchy przejęły partie polityczne to gdzie Pan aspirował z Panem Przytykiem? Chciał Pan zostać monarcha? Po co porównywać zarobki do Niemiec czy Anglii porównaj Pan do zarobków szejków w Dubaju będzie jeszcze fajniejszy kontrast. Przypomnij mi Pan bo nie pamiętam kiedy Polak zarabiał więcej od Niemca lub Anglika .Myślę ze jesteś Pan niestety niespełnionym człowiekiem który marzył kiedyś o "karierze" politycznej ale niestety nie posiadał ani argumentów ani siły przebicia. I pomału zaczynam zauważać ze jesteś pan takim formowym masochista rzucasz Pan jakieś głupoty i czerpiesz przyjemność jak Cię jada. Wnukami się zajmij chłopaku.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza