M21W2 napisał(a):
Panie M , blaszka za to aby tacy dwaj synusiowie oficerów LWP mogli dowoli wszystkich obszczekiwać .
Nie musicie się tłumaczyć niedoszły PREZYDENCIE , ja panie niedoszły nie jestem godzien tych blaszek wobec Twoich zasług i waleczności - bohaterze tyś jeden przeciw wszystkim .
Januszku fałszywy człowiek a Twój kolega zasłużył na więcej , kto jak nie on bohatersko maluchem zablokował bramę zakładu , uratował setki kolegów przed pałowaniem .
P.S. Panie M . Przyszłością polski lokalnej byłeś Ty a całego narodu Palikot - tylko ci wyborcy , zawalili - szkoda gadać .
Raz jeszcze opiszę protest " NIEZDARNOŚCI " w dniu 14 Grudnia 1981 roku w FSM Tychy.
Szef niezdarności rano około 7 biegając po oddziałach / radiowęzeł był już zblokowany/ ogłosił blokadę zakładu .
Ci którzy mieli uprawnienia do poruszania się samochodami po terenie zakładu / w tym ja / zaczęli zwozić auta do bramy głównej. SAM NIE WIEM PO CO.
Godzinę później około 9 przez radiowęzeł ogłoszono dla wszystkich PŁATNĄ PRZERWĘ REMONTOWĄ .Za pół godziny zakład był pusty. Na placu autobusy odjeżdżały wypełnione pracownikami .
Tryumfowała SB. Bo to oni wymyślili jak pozbyć się 7 tysięcy młodych ludzi z terenu zakładu bez użycia siły. Kilkanaście kilometrów dalej jest kopalnia " Piast - Ziemowit i TAM GÓRNICY SIEDZIELI POD ZIEMIĄ KILKANAŚCIE DNI. W końcu sami wyszli. Ale nie wiem ilu z nich dostało medale.
Prywatnie -- Ty naprawdę wierzysz że ja mam się czego wstydzić?
Przynajmniej na tyle ile dałem radę przeciwstawiłem się władzy działającej przeciw ludziom. Bo to ich nieudolność rodzi wyższe podatki i ceny.
Popatrz na siebie. Przyklejasz się do tych którzy już mają władzę i wraz z nimi wypinasz pierś po niezasłużone odznaczenia. Moim zdaniem nikomu z Was się one nie należały. A ta ścianka " obszczymurka " godna pożałowania .Nie zapominaj Lucjanie Związkowcu , katoliku
" ZŁO DOBREM ZWYCIĘŻAJ " -- nie pluj na znajomych. To nie ich wina e jest jak jest.[img=1618761400_6h3gios.jpg]