~~Smolista Rezeda napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ciemnogranatowa Karagana napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ciemnogranatowa Karagana napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Krwistoczerwony Winorośl napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Poczerwieniała Kolendra napisał(a): A dlaczego pani Socha sie odgraza, ze do kosciola nie pojdzie? Nie rozumiem... Przeciez do tej pory tez nie chodzila....
Ale księdza będzie chciała przy pogrzebie ...i tez będzie kłótnia po jej śmierci bo jej się należy.
Zamilcz mendo bo aż się czytac tego niechce klania się słuchanie ze zrozumieniem .
Kto powiedzial ze trzeba do kosciola chodzic zeby miec chrzescijanski pochowek?! Bog wybaczy kazdemu w obliczu szczerej skruchy... Tobie tez
To po co się pchać do kościoła po śmierci??? Jeśli nie uznaje się sakramentu spowiedzi ani Eucharystii to konsekwentnie nie powinno mnie obchodzić czy pochówek będzie w kosciele czy nie. Pani się zapiera ze więcej do kościoła nie przyjdzie... czyli nic się w jej życiu nie zmieni... aż do śmierci, wtedy na siłę się będzie pchać... albo raczej ktoś ją będzie wpychał. tylko po co w takim razie? Skoro niby Bóg przebaczy wszystkim to przecież można się pochować nawet w ogródku.
~~Marcel 97 napisał(a): Z tego co wiem w Polsce chcieli wprowadzić podatek ale księża się nie zgodzili bo za małe pensje by były A tak to nikt nie wie ile ksiądz zarabia jak zwykle co łaska
~~Bolecnauta napisał(a): Nie chciałbym mieć takich księży w swojej parafii. Gdyby byli honorowi to sami odeszliby ze swoich parafii. Na początek powinni przeprosić za to co zrobili.
Horus napisał(a): kto mi odpowie ?
czy do ''rozmowy z Bogiem'' potrzebny jest wam kościół?
czy aby wyznać mu swoje ''grzechy'' naprawdę potrzebujecie ''pośrednika''?
~~Poczerwieniała Kolendra napisał(a): A dlaczego pani Socha sie odgraza, ze do kosciola nie pojdzie? Nie rozumiem... Przeciez do tej pory tez nie chodzila....