Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Śmiertelne potrącenie na przejściu dla pieszych obok Manhattanu
~~Retr0 niezalogowany
27 lipca 2021r. o 8:36
~~Indygowa Jeżyna napisał(a): Czy policjanci podjęli próbę reanimacji na miejscu zanim była karetka?

Policja nie zrobiła nic. Kto inny podejmował próby reanimacji kobiety…
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Żółtorudy Kroplik niezalogowany
27 lipca 2021r. o 8:40
~~Cyklamenowa Skimia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Niebieskozielony Jabłoń napisał(a): Miałam epizod tam niedawno ludzie wchodzą na pasy bez oglądania się jeśli przejechał samochód od razu pakują się na pasy nie rozumieją ze ktoś kto jedzie z nadprzeciwka i właśnie minął samochód NIE WIDZI ze ktoś stoi na pasach ! Pozdrawiam tego Pana z wózkiem i kobieta którzy wpakowali sue na pasy ja chamowalam z piskiem a on jeszcze pyskował. Najpierw trzeba się obejrzeć

Przejsciu dla pieszych masz zachowac szczegolna ostroznosc, jak tego nie rozumiesz to przesiądź się na rower.

~~Żółtawozielona Runianka niezalogowany
27 lipca 2021r. o 8:44
~~Retr0 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Indygowa Jeżyna napisał(a): Czy policjanci podjęli próbę reanimacji na miejscu zanim była karetka?

Dokładnie. W dodatku karetka była długo po zdarzeniu. Policja była wcześniej, stwierdzili zgon.
~~Żółtorudy Kroplik napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Cyklamenowa Skimia napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Niebieskozielony Jabłoń napisał(a): Miałam epizod tam niedawno ludzie wchodzą na pasy bez oglądania się jeśli przejechał samochód od razu pakują się na pasy nie rozumieją ze ktoś kto jedzie z nadprzeciwka i właśnie minął samochód NIE WIDZI ze ktoś stoi na pasach ! Pozdrawiam tego Pana z wózkiem i kobieta którzy wpakowali sue na pasy ja chamowalam z piskiem a on jeszcze pyskował. Najpierw trzeba się obejrzeć

Przejsciu dla pieszych masz zachowac szczegolna ostroznosc, jak tego nie rozumiesz to przesiądź się na rower.

Chyba nie prowadzisz auta skoro tak piszesz. Często wchodzą na pasy „z marszu” a Ty nawet nie masz szans zahamować jadąc 40/h i będąc dwa metry przed pasami. Zatrzymujesz się na pasach. Są zarówno nieodpowiedzialni kierowcy jak i nieodpowiedzialni piesi.
~~Geolog niezalogowany
27 lipca 2021r. o 8:49
~~Żółtawozielona Runianka napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Retr0 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Indygowa Jeżyna napisał(a): Czy policjanci podjęli próbę reanimacji na miejscu zanim była karetka?

Dokładnie. W dodatku karetka była długo po zdarzeniu. Policja była wcześniej, stwierdzili zgon.
~~Żółtorudy Kroplik napisał(a): Ktoś napisał: ~~Cyklamenowa Skimia napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Niebieskozielony Jabłoń napisał(a): Miałam epizod tam niedawno ludzie wchodzą na pasy bez oglądania się jeśli przejechał samochód od razu pakują się na pasy nie rozumieją ze ktoś kto jedzie z nadprzeciwka i właśnie minął samochód NIE WIDZI ze ktoś stoi na pasach ! Pozdrawiam tego Pana z wózkiem i kobieta którzy wpakowali sue na pasy ja chamowalam z piskiem a on jeszcze pyskował. Najpierw trzeba się obejrzeć

Chyba nie prowadzisz auta skoro tak piszesz. Często wchodzą na pasy „z marszu” a Ty nawet nie masz szans zahamować jadąc 40/h i będąc dwa metry przed pasami. Zatrzymujesz się na pasach. Są zarówno nieodpowiedzialni kierowcy jak i nieodpowiedzialni piesi.

Trzeba się zatrzymywać przed pasami, zanim pieszy na na nie wejdzie. Takie jest prawo. I tak jest w całym cywilizowanym świecie. W Bolesławcu niestety nadal tak nie jest...
~~join niezalogowany
27 lipca 2021r. o 8:50
przez te porąbane przepisy że pieszy ma pierwszeństwo będą ginąć ludzie sam jeżdżę i chodzę po mieście nogi chyba łatwiej zatrzymać niż jadący samochód parę sekund Cię nie zbawi niech jedzie też nie lubię jak jadę a przed maskę mi wchodzi pieszy porąbane prawo.
~~Adam niezalogowany
27 lipca 2021r. o 8:51
mieszkam w tym naroznym budynku . To co się teraz dzieje na tych pasach , to masakra . Pieszy idą z marszu , nie ogladajac sie na boki , samochody wymuszają pierwszeństwo ! Tylko w tym miejscu doszło do kilkunastu powaznych wypadków ! Miasto powinno w trybie natychmiastowym zainstalowac tam światła !
~~Lawendowy Omieg niezalogowany
27 lipca 2021r. o 8:53
W tym miejscu trzeba bardzo uważać. Ruch pieszych jest rano nasilony z uwagi na targowisko. Wystarczy, że ktoś się zagapi i nieszczęście gotowe. Powinny tu być jakieś światła na przycisk.
~~Pąsowy Driakiew niezalogowany
27 lipca 2021r. o 8:59
W tym mieście prawie nikt nie przepuszcza pieszych na pasach, co jest absurdalne. Za każdym razem jak jestem w tym mieście dłużej mnie to zadziwia. Przepis jest jak najbardziej słuszny, ale trzeba zachować rozsądek z obu stron. W tym mieście dojedziesz gdziekolwiek w maksymalnie 10 minut, więc nie rozumiem sensu zyskania 10 sekund przez pośpiech.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.