Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Śmiertelne potrącenie na przejściu dla pieszych obok Manhattanu
~~Czekoladowy Kasztanowiec niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:05
Bardzo przykra wiadomość z samego rana, niech spoczywa w pokoju. Czytam i jako kierowca też mam do Was apel. Wiem, jak sytuacja wygląda, jeżdżę tam często mimo, że staram się unikac tego miejsca ale zwolnijcie do tych 20/30 km/h. Piesi jacy są, każdy wie ale to my - kierowcy w tym momencie musimy odznaczyć się szczególną wyobraźnią bo możemy wyrządzić komuś krzywdę i przy okazji samemu sobie. Przepisy są jakie są i szczególnie teraz musimy uważać, ja osobiście jeżdżę tam maksymalnie wolno bo to miejsce zawsze wywołuje u mnie niepokój.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Złocistożółty Wielosił niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:06
Wiem ze wielka tragedia ale niestety kolejny pieszy udowodnil ze ma pierszenstwo. Szkoda ze ostatni raz. A wystarczy patrzec na boki i mawet jak kedzie ... i wymusza to puscic go bo zycie mamy jedno

Zastosowana autokorekta

~~prokurator Piotrowicz niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:06
~~Xxx napisał(a): Co pisowskie ?? Lecz się PO krec ie .wina kierowcy to wina pisu.ale boli że nie rządzi komuna.Zastosowana autokorekta

Rządzi leszczu ,rządzi .
~~Czekoladowy Kasztanowiec niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:08
~~Pąsowy Driakiew napisał(a): W tym mieście prawie nikt nie przepuszcza pieszych na pasach.
Pitolisz bzdury i obrażasz w ten sposób wielu kierowców.
~~Agawa niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:08
Ostatnio gdy tamtedy przejezdzalam ja mialam zielone swiatlo a na pasach bylo czerwone i mloda dziewczyna z chlopakiem przechodza sobie jakby nigdy nic czy to jest normalne piesi mysla ze im wszystko mozna
~~Rdzawobrunatny Jabłoń niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:10
Ale o czym tu filozofować. Przed przejsciem dla pieszych należy zachować szczególną ostrm bradziej ośność i dopasować prędkość do warunków (słońce). Tym bardziej lokalni kierowcy którzy znają Bc.
~~Indygowa Jeżyna niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:13
~~Żółtawozielona Runianka napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Retr0 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Indygowa Jeżyna napisał(a): Czy policjanci podjęli próbę reanimacji na miejscu zanim była karetka?

Policja nie zrobiła nic. Kto inny podejmował próby reanimacji kobiety…

Dokładnie. W dodatku karetka była długo po zdarzeniu. Policja była wcześniej, stwierdzili zgon.
~~Żółtorudy Kroplik napisał(a): Ktoś napisał: ~~Cyklamenowa Skimia napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Niebieskozielony Jabłoń napisał(a): Miałam epizod tam niedawno ludzie wchodzą na pasy bez oglądania się jeśli przejechał samochód od razu pakują się na pasy nie rozumieją ze ktoś kto jedzie z nadprzeciwka i właśnie minął samochód NIE WIDZI ze ktoś stoi na pasach ! Pozdrawiam tego Pana z wózkiem i kobieta którzy wpakowali sue na pasy ja chamowalam z piskiem a on jeszcze pyskował. Najpierw trzeba się obejrzeć

Przejsciu dla pieszych masz zachowac szczegolna ostroznosc, jak tego nie rozumiesz to przesiądź się na rower.

Chyba nie prowadzisz auta skoro tak piszesz. Często wchodzą na pasy „z marszu” a Ty nawet nie masz szans zahamować jadąc 40/h i będąc dwa metry przed pasami. Zatrzymujesz się na pasach. Są zarówno nieodpowiedzialni kierowcy jak i nieodpowiedzialni piesi.

Też miałem podobne wrażenie ale oby omylne.
~~Hektor niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:21
Słowa współczucia dla bliskich. To bardzo trudne przejście dla pieszych. Jednak wprowadzony przepis nie do końca przemyślany. Za dużo jest przejść na krótkim odcinku drogi. Niedługo nie da się przejechać nawet 20 km/h inn
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza