Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Śmiertelne potrącenie na przejściu dla pieszych obok Manhattanu
~~Ołowianoniebieska Męczennica niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:22
~~join napisał(a): przez te porąbane przepisy że pieszy ma pierwszeństwo będą ginąć ludzie sam jeżdżę i chodzę po mieście nogi chyba łatwiej zatrzymać niż jadący samochód parę sekund Cię nie zbawi niech jedzie też nie lubię jak jadę a przed maskę mi wchodzi pieszy porąbane prawo.

Takie jest prawo w całym cywilizowanym świecie. My do niego nie należymy, ale aspirujemy, i dobrze. Jak jadę samochodem i widzę pieszych w okolicy przejścia, to po prostu zwalniam i jak trzeba to się zatrzymuję. Co w tym jest porąbanego - możesz mi wytłumaczyć?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Oberżynowa Diaskia niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:25
na tych pasach nie ma świateł
~~Czekoladowy Kasztanowiec niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:26
~~Ołowianoniebieska Męczennica napisał(a): Co w tym jest porąbanego - możesz mi wytłumaczyć?
Oni tego nie rozumieją, wystarczy zwolnić, zatrzymać się i być mądrzejszym. To co na zachodzie jest standardem, w ciemnogrodzie nazywa się czymś porąbanym.
~~Myszaty Sit niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:27
~~Agawa napisał(a): Ostatnio gdy tamtedy przejezdzalam ja mialam zielone swiatlo a na pasach bylo czerwone i mloda dziewczyna z chlopakiem przechodza sobie jakby nigdy nic czy to jest normalne piesi mysla ze im wszystko mozna

Tam nie ma świateł!!!!!!
~~Płowobrunatna Truskawka niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:28
~~Retr0 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Indygowa Jeżyna napisał(a): Czy policjanci podjęli próbę reanimacji na miejscu zanim była karetka?

Policja nie zrobiła nic. Kto inny podejmował próby reanimacji kobiety…

Dokładnie. W dodatku karetka była długo po zdarzeniu. Policja była wcześniej, stwierdzili zgon.
~~Żółtorudy Kroplik napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Cyklamenowa Skimia napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Niebieskozielony Jabłoń napisał(a): Miałam epizod tam niedawno ludzie wchodzą na pasy bez oglądania się jeśli przejechał samochód od razu pakują się na pasy nie rozumieją ze ktoś kto jedzie z nadprzeciwka i właśnie minął samochód NIE WIDZI ze ktoś stoi na pasach ! Pozdrawiam tego Pana z wózkiem i kobieta którzy wpakowali sue na pasy ja chamowalam z piskiem a on jeszcze pyskował. Najpierw trzeba się obejrzeć

Przejsciu dla pieszych masz zachowac szczegolna ostroznosc, jak tego nie rozumiesz to przesiądź się na rower.

Chyba nie prowadzisz auta skoro tak piszesz. Często wchodzą na pasy „z marszu” a Ty nawet nie masz szans zahamować jadąc 40/h i będąc dwa metry przed pasami. Zatrzymujesz się na pasach. Są zarówno nieodpowiedzialni kierowcy jak i nieodpowiedzialni piesi.
~~Jasnogranatowa Hutujnia niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:30
Wczoraj uciekałem na tych pasach przed ciemnym Golfem który zapieprzał od strony Lubańskiej !
Dobrze że się rozglądałem bo H√j nawet nie zwolnił a tam jest 40-stka.
~~Blueok44 niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:32
Masakra , ale postawmy się też w miejscu kierowców, nie raz słońce jest tak ostre że nie da się nic zobaczyć. A nowe przepisy pozwalają pieszym na niestety dużo. Wchodzą sobie gapiąc się w telefon albo wychodzą na pasy zza rogu nie patrząc na nic wprost pod samochód
~~Ciemnoniebieska Inkarwilla niezalogowany
27 lipca 2021r. o 9:40
~~Blueok44 napisał(a): Masakra , ale postawmy się też w miejscu kierowców, nie raz słońce jest tak ostre że nie da się nic zobaczyć. A nowe przepisy pozwalają pieszym na niestety dużo. Wchodzą sobie gapiąc się w telefon albo wychodzą na pasy zza rogu nie patrząc na nic wprost pod samochód

No to już świadczy o inteligencji pieszego.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMAMrowka zaprasza