Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Czwarta fala pandemii w Polsce przyspiesza, przybywa pacjentów w szpitalach, Ostatniej doby w Polsce zmarło 370 osób z COVID-19
14240
M21W2
18 listopada 2021r. o 16:56
Tu coś dla specjalistów z bolca o maseczkach .
Tu też możecie się zdenerwować , jak oni mogą zaprzeczać waszym " naukowym " opiniom .

" O wynikach ponad 30 niezależnych badań dotyczących maseczek pisze w czwartek dziennik "The Guardian". Okazuje się, że zakrywanie ust i nosa zmniejsza częstotliwość występowania COVID-19 aż o 53 proc. Tym samym, noszenie maseczek to najskuteczniejsza niefarmakologiczna metoda walki z pandemią koronawirusa.

Jak przekonują badacze z brytyjskiego czasopisma naukowego "The BMJ", utrzymanie niektórych obostrzeń jest konieczne. Wśród nich wymieniono nie tylko zakrywanie twarzy, ale też przypominanie o konieczności regularnego mycia rąk czy dystans społeczny. Dodatkowo, jak wskazano, w walce z epidemią konieczne są szeroko zakrojone programy szczepień. "
https://wiadomosci.wp.pl/badania-ws-maseczek-czy-chronia-przed-covid-dane-robia-wrazenie-6706139594898144a
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
18442
PIS-PO-PRL
18 listopada 2021r. o 16:59
M21W2 napisał(a): Wśród krajów skandynawskich największą liczbę nadmiarowych zgonów miała Szwecja.

poproszę o dane... link... coś
bo ja mogę dać link że jest odwrotnie ;)

Dopisane 18.11.2021r. o godz. 16:58:

W sensie na + urodzeń mieli w ubiegłym roku
;)

Dopisane 18.11.2021r. o godz. 16:59:

w sensie że więcej się u nich rodzi niż umiera ;)

więc to zły przykład Panie Lucku
ale proszę szukać dalej ;)

PIS=PO=PRL
~~Szarobury Maczek niezalogowany
18 listopada 2021r. o 17:05
14240
M21W2
18 listopada 2021r. o 17:07
Pan PRL , w swoim stylu , pytaniem odpowiada na pytanie , zapomniałem , nie wierzy Pan profesorom wirusologom i immunologom .
Nie mam filmików , to domena Qwax-a i jeszcze kilku anty .
Nie ma tematu .
18442
PIS-PO-PRL
18 listopada 2021r. o 17:14
No nie ma... Wkleja Pan coś i ooo... ucina temat. A wystarczy na jakiś portal demograficzny wejść, żeby zobaczyć, że w Szwecji tak źle nie mieli jak to nasze pismaki przedstawiają. Owszem, mieli trochę gorzej niż w latach poprzednich, ale bez dramatu. Może to zasługa służby zdrowia... nie wiem. Dalej uważam że bez sensu jest porównywać kraje jeden do jednego... Pan tylko w kontynentach to uznaje... trudno :D
Nie pierwszy raz jest zupełnie inaczej niż Pan to przedstawia... ale przecież dowody foliarza nie mogą być prawdziwe... prawda?

Taka z Panem gadka.
Czekam na odpowiedź na pytanie... bo zadałem je już chyba ze 3 dni temu. Co tam rada medyczna w Ocicach uradziła?
Kiedy normalność w wyszczepionych krajach... No coś musicie tam wiedzieć ;)

Ale proszę się nie spieszyć... też ogłaszam przerwę w pisaniu ;)

Niech Pan ją poświeci na czytanie "autorytetów" z medonet i abczdrowie ;)

PIS=PO=PRL
13926
qwax_
18 listopada 2021r. o 17:25
M21W2 napisał(a): Pan PRL , w swoim stylu , pytaniem odpowiada na pytanie , zapomniałem , nie wierzy Pan profesorom wirusologom i immunologom .
Nie mam filmików , to domena Qwax-a i jeszcze kilku anty .
Nie ma tematu .

Aleś mnie zażył, miałem wkleić filmik, ale teraz się wstydzę ;)
A zobaczyłeś chociaż ten wczorajszy i "profesjonalne" odpowiedzi Ministerstwa Zdrowia? Czy dla zasady filmów nie oglądasz? Bo cała prawda tylko na abczdrowie i medonet ;)

A tutaj alternatywna rzeczywistość do polskiej:
"Nie znajdujemy żadnych dowodów na to, że zamknięcie szkół w Japonii zmniejszyło rozprzestrzenianie się COVID-19. Nasze wyniki sugerują, że wpływ zamknięć szkół na przypadki COVID-19 w Japonii na początku 2020 roku nie różni się od zera. (...) Te wyniki pokazują, że zasady dotyczące zamykania szkół powinny zostać ponownie przeanalizowane, biorąc pod uwagę potencjalne negatywne konsekwencje dla dzieci i rodziców - przekazali naukowcy z Japonii w najnowszym badaniu opublikowanym przez "Nature"."
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-japonia-naukowcy-zamkniecie-szkol-nie-zmniejszylo-rozprzestr,nId,5613089

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Szarobury Maczek niezalogowany
18 listopada 2021r. o 17:38
~~Ada niezalogowany
18 listopada 2021r. o 17:46
M21W2 napisał(a): Tu coś dla specjalistów z bolca o maseczkach .
Tu też możecie się zdenerwować , jak oni mogą zaprzeczać waszym " naukowym " opiniom .

" O wynikach ponad 30 niezależnych badań dotyczących maseczek pisze w czwartek dziennik "The Guardian". Okazuje się, że zakrywanie ust i nosa zmniejsza częstotliwość występowania COVID-19 aż o 53 proc. Tym samym, noszenie maseczek to najskuteczniejsza niefarmakologiczna metoda walki z pandemią koronawirusa.

Jak przekonują badacze z brytyjskiego czasopisma naukowego "The BMJ", utrzymanie niektórych obostrzeń jest konieczne. Wśród nich wymieniono nie tylko zakrywanie twarzy, ale też przypominanie o konieczności regularnego mycia rąk czy dystans społeczny. Dodatkowo, jak wskazano, w walce z epidemią konieczne są szeroko zakrojone programy szczepień. "
To tak jagbys w garazu httpts://wiadomosci.wp.pl/badania-ws-maseczek-czy-chronia-przed-covid-dane-robia-wrazenie-6706139594898144a

Chłopie ludzi masz za ...i.Maski z morgelonami utrudniają dotlenianie organizmu szczególnie mózgu. Zamknij się w garażu z silnikiem niezgaszonym długo pożyjesz .Dotyczy się to samo ,tylko w wydłużonym czasie ludzi noszących maski.Niedotlenienie spowoduje wiele powikłań. Udary,zawały i inne powikłania w skutek noszenia masek zbiera zniwo.A kitajce wpisują im srowid.Jeszcze dobijają ludzi respiratorem,który rozrywa pęcherzyki płucne.To jest ludobojstwo w białych rękawiczkach. Jest proste rozwiązanie nie nosić masek I nie szczepic się masonska,szatanska depopulacyjna szpryca.

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.