Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

13.12.1981 KTO PAMIĘTA ???

14240
M21W2
16 grudnia 2021r. o 18:05
~~Brunatny Topinambur napisał(a): nie tylko legendą żyją solidaruchy,
są sprawy w sądzie o odszkodowanie
zgadnijcie o jakie setki mln ,tak mln
m21 chyba wiesz o kogo chodzi?

~~Brunatny Topinambur napisał(a): nie tylko legendą żyją solidaruchy,
są sprawy w sądzie o odszkodowanie
zgadnijcie o jakie setki mln ,tak mln
m21 chyba wiesz o kogo chodzi?

Tak wiem , i Ty zapewne wiesz że od tego czy im należy się zadość uczynienie czy nie zadecydują Sądy .

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kredowobiały Ognik niezalogowany
16 grudnia 2021r. o 18:07
Zadośćuczynienie za walkę o wolność się nie należy! Jest to tak oczywiste, że aż trudno zrozumieć tych, którzy wyciągają rękę po kasę. Dla mnie to jest prawdziwy upadek etosu "Solidarności".
Wstyd, że tak się dzieje.
~~Wesoły Romek niezalogowany
16 grudnia 2021r. o 18:25
~~Kredowobiały Ognik napisał(a): Zadośćuczynienie za walkę o wolność się nie należy! Jest to tak oczywiste, że aż trudno zrozumieć tych, którzy wyciągają rękę po kasę. Dla mnie to jest prawdziwy upadek etosu "Solidarności".

Ten cały "etos" padł na ryj po 89 roku, rozwalając Polskę dokładnie.

22258
#Horus nieaktywny
16 grudnia 2021r. o 18:31
wczoraj o tym wspomniałem po cichu i równie cicho siedział lucuś ...
tak lucusiu ...wstyd jeśli tą ''walkę o wolność'' dzisiaj się wycenia na miliony...

a wiesz ty ''opozycjonisto'' z bożej łaski ile to dni on przesiedział czy i w tym jesteś niedoinformowany?

widzisz co ludzie nadal piszą o tym jak dzisiaj widzą ten związek ?
masz prawo się wstydzić ...;D
14240
M21W2
16 grudnia 2021r. o 19:06
Januszek , Czytelniku ( to za kmiotka ) , pisz o Wujku , o KGHM strajkach w 199 zakładach po wprowadzeniu stanu wojennego .
Tu piszesz prawdę z którą się tuż przed wpisem zapoznałeś .
Co miałem Jankowi odpowiedzieć że kłamie , Jan Filipek 14-12 -1981 był przywódcą strajku w Fabryce Domów , Ty ponoć też tam pracowałeś .
Nie wiem gdzie był co robił Długi , parę lat przed powstaniem Solidarności wyjechał na Śląsk .
Człowieczku , to że nie pamiętam wielu nazwisk z przed 40 -stu lat jest dla Ciebie powodem do bredzenia , bredź dalej .
Nie wiem Czy Długi też by zapamiętał kim był Ludwiczak , spytaj o tysiące przewodniczących Komisji Zakładowych
z całej Polski .
Spytaj Długiego o kogoś z jego bliskich , był przewodniczącym Komisji Zakładowej , przewodniczącym KZ , organizatorem
strajku w swoim zakładzie , dlaczego ta bliska jemu osoba nie ma dosierr .
Ja wiem dlaczego on pisze tak jak Ty , pominę to milczeniem , Długi wie Ty nie musisz nie temat dla plotkarza .
Januszku dziel się ze mną wiedzą o Solidarności , tą co zdobywasz obecnie co mnie bardzo cieszy .
Przestałeś być rzecznikiem bandy Jaruzelskiego , robisz postępy .
Poszukaj , poczytaj i dawaj kolejny temat , np .o obchodach pierwszej rocznicy Solidarności w Lubiniu , dla ułatwienia dodam , jest dużo informacji , tam też strzelali bandyci Jaruzelskiego poczytaj kto zginął ilu było rannych .
Januszek , jak ty piszesz jako pachołek PZPR , lżysz i kłamiesz lepiej nie dawać Tobie możliwości jak ktoś
napisał MORDOWANIA HISTORII .

Dopisane 16.12.2021r. o godz. 19:06:

Horus napisał(a): wczoraj o tym wspomniałem po cichu i równie cicho siedział lucuś ...
tak lucusiu ...wstyd jeśli tą ''walkę o wolność'' dzisiaj się wycenia na miliony...

a wiesz ty ''opozycjonisto'' z bożej łaski ile to dni on przesiedział czy i w tym jesteś niedoinformowany?

widzisz co ludzie nadal piszą o tym jak dzisiaj widzą ten związek ?
masz prawo się wstydzić ...;D

Załóż temat o przemianach w Polsce po 1989 r .podyskutujemy , historia Solidarności to jej powstanie oraz okres stany wojennego , to był ruch społeczny nie możliwy do zarejestrowania i prowadzenia działalności inaczej jak pod
szyldem Związku Zawodowego .
Ty Januszku wstydź się , ktoś musiał walczyć o wolność i demokrację dla takich jak Ty , przespałeś całe 9 lat , taki Pan Nikt jak Ty ma najwięcej do powiedzenia .

Zastosowana autokorekta

~~Wesoły Romek niezalogowany
16 grudnia 2021r. o 19:16
M21W2 napisał(a): Januszek , Czytelniku ( to za kmiotka ) , pisz o Wujku , o KGHM strajkach w 199 zakładach po wprowadzeniu stanu wojennego .
Tu piszesz prawdę z którą się tuż przed wpisem zapoznałeś .
Co miałem Jankowi odpowiedzieć że kłamie , Jan Filipek 14-12 -1981 był przywódcą strajku w Fabryce Domów , Ty ponoć też tam pracowałeś .
Nie wiem gdzie był co robił Długi , parę lat przed powstaniem Solidarności wyjechał na Śląsk .
Człowieczku , to że nie pamiętam wielu nazwisk z przed 40 -stu lat jest dla Ciebie powodem do bredzenia , bredź dalej .
Nie wiem Czy Długi też by zapamiętał kim był Ludwiczak , spytaj o tysiące przewodniczących Komisji Zakładowych
z całej Polski .
Spytaj Długiego o kogoś z jego bliskich , był przewodniczącym Komisji Zakładowej , przewodniczącym KZ , organizatorem
strajku w swoim zakładzie , dlaczego ta bliska jemu osoba nie ma dosierr .
Ja wiem dlaczego on pisze tak jak Ty , pominę to milczeniem , Długi wie Ty nie musisz nie temat dla plotkarza .
Januszku dziel się ze mną wiedzą o Solidarności , tą co zdobywasz obecnie co mnie bardzo cieszy .
Przestałeś być rzecznikiem bandy Jaruzelskiego , robisz postępy .
Poszukaj , poczytaj i dawaj kolejny temat , np .o obchodach pierwszej rocznicy Solidarności w Lubiniu , dla ułatwienia dodam , jest dużo informacji , tam też strzelali bandyci Jaruzelskiego poczytaj kto zginął ilu było rannych .
Januszek , jak ty piszesz jako pachołek PZPR , lżysz i kłamiesz lepiej nie dawać Tobie możliwości jak ktoś
napisał MORDOWANIA HISTORII .

Lucek nie piedrol co? siostra była do końca komunistką :) i powiedz mi dlaczego załoga wybrała ją na Przewodniczącą KZ w Sławie? jej poprzedniczkę zrobiliście Prezesem zakladu i co? yayco zakład padł, walczyła by ją postawić pod sąd za zniszczenie zakładu, ale za mocne plecy miała u Zbycha, i u innych solidaruchów, nie wiem gdzie Jasiu później pracował ja z nim robiłem w POMie w 74 roku, ze Zbyszkiem razem przyjmowaliśmy się do PZZ, ja po lipcowej amnestii (dostałem trzy miechy za zrywanie czerwonych flag od Kiełbika przez całe Śródmieście i w koło Rynku 9 maja), Zbychu był po kolejnym zwolnieniu.

Zastosowana autokorekta

14240
M21W2
16 grudnia 2021r. o 19:24
~~Kredowobiały Ognik napisał(a): Zadośćuczynienie za walkę o wolność się nie należy! Jest to tak oczywiste, że aż trudno zrozumieć tych, którzy wyciągają rękę po kasę. Dla mnie to jest prawdziwy upadek etosu "Solidarności".

A szacunek tym co walczyli się należy , czy też nie .
Powtarzam zostaw to sądom niech oceniają czy należy się odszkodowanie za zabrane majątki za zniszczone zdrowie ,
łatwo oceniać stojąc z boku .

Dopisane 16.12.2021r. o godz. 19:24:

Januszek polecam dla lepszego poznania historii film o bohaterach z Wujka - Śmierć jak kromka chleba - w reżyserii
Kazimierza Kutza .

Ucz się dalej historii Wielkiego Ruchu Społecznego Solidarność
Dobranoc .
~~Brunatny Topinambur niezalogowany
16 grudnia 2021r. o 19:29
m21 ,jakie to majątki mieli strajkujący że teraz chcą odszkodowań ?
młyny sprawiedliwości mielą baarrddzzoo wolno
na wyroki przyjdzie długo poczekać
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza