M21W2 napisał(a): Bławatkowa Wierzba jest pod ochroną , władza nie pozwala bo niej strzelać .
Jurko61 napisał(a): Janusz nie chciał bym być złośliwy , ten wątek zrozumiał PanM,
Od nikogo nic nie wymagałem jak to ująłeś , lecz po prostu oczekiwałem
wspomnień rzetelnych , prawdziwych z 13.12.1981 ,
lecz po przeanalizowaniu twoich wpisów które prowadzą
do dalszego młócenia bezowocnego , o solidarności , kto był internowany ,
wstrzymałem się od komentarzy nie dając ci satysfakcji do drwin z tego co
rzeczywiście ktoś przeżył .
Cieplutko miałeś w domu rodzinnym ???Dopisane 14.12.2021r. o godz. 22:08:#Tylewizji ciekawsze :):)
Jurek ...
jeśli zakładasz temat to dając innym przykład powinieneś napisać coś od siebie...jakiś komentarz...
ty tego nie zrobiłeś a temat założyłeś tylko dlatego że podśmiewając się z tej kolejnej rocznicy wspomniałem w jednym z tematów że jutro rocznica więc chyba założę temat...
założyłeś sam i ok.
popatrz na wpis PanaM
opisał swoje wspomnienie i co? twój brat zarzucił mu ze opisuje ''swoje wojaże'' i coś tam ,coś tam ...
co o swoich wspomnieniach napisał lucuś ?
coś tam ''pierdnął'' o 10 mln. ....jak to ''strzelano do robotników''
więc zapytam ...co on zrozumiał z tematu?
ale ...stan wojenny nierozerwalnie jest połączony z ''s'' i stroną rządową ...
stanu wojennego nie można oderwać od ludzkich nieszczęść i tragedii ale aby zrozumieć skutki należy pamiętać o przyczynach i to czym to wszystko zaowocowało ...
co ten ruch społeczny jakim była w tamtym czasie ''S'' przyniósł ludziom i czy śmierć górników czy też pobitych ciężko stoczniowców patrząc z perspektywy czasu była tego warta...
ja uważam że nie ...a dlaczego napiszę ci jak będziesz tego ciekawy...
M21W2 napisał(a): Niestety nie pamiętam nazwisk internowanych z żadnej kopalni , nie wiem nic o wcześniejszym strzelaniu , wiem o strajku pod ziemią bodajże 14- sto dniowym w kopalni Piast .
Dawaj o solidaruchach , nie zmieniaj tematu .
~~Wesoły Romek napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Niestety nie pamiętam nazwisk internowanych z żadnej kopalni , nie wiem nic o wcześniejszym strzelaniu , wiem o strajku pod ziemią bodajże 14- sto dniowym w kopalni Piast .
Dawaj o solidaruchach , nie zmieniaj tematu .
O Manifeście Lipcowym nie słyszałeś? a o KWK Ziemowit? w którym strajkowałem na dole od 15 grudnia do wigilii , gdybyśmy wiedzieli co po 89 roku z Polską i z Naszym górnictwem zrobią, to zamiast strajkować na ochotnika byśmy poszli do ZOMO "Bić kurły i złodziei" jak mawiał "Dziadek" Piłsudski. Całe Nasze polskie zło to PIS, kler, Solidarność razem z PełO. I co po mszy Lucek powspominaliście, jak niszczyliście zakłady pracy w Bolcu?, Jasiu Filipek POM, Zbychu Razik PZZ ty Wizów, mieliście radochę co? .
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Wesoły Romek napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Jasiu dlaczego na to pozwoliłeś , tyle " świeżego powietrza " produkowanego przez tak " nowoczesny " zakład
jakim był Wizów .
A teraz zamiast świeżego powietrza mamy na wizowie skład odpadów radioaktywnych z wrocławskich ciepłowni.