Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat

13.12.1981 KTO PAMIĘTA ???

22258
#Horus nieaktywny
14 grudnia 2021r. o 22:03
no to co piszesz że szeregowi z Wujka strajkowali w obronie kogoś tam z władz...
wbito ci do głowy coś o Wujku i jak widać mało wiesz o reszcie skoro nawet tak ważnej rzeczy nie wiesz do kogo wcześniej strzelano...
by ulżyć ci w poszukiwaniach to cię uświadomię że w nocy przed strajkiem zatrzymano Jana Ludwiczaka...

co do ''solidaruch ów''
wszyscy ze strony ''s'' to ''solidaruchy''
no może z małymi wyjątkami jak np .Wujec ...ale to już inna historia...

ogólnie twoi kolesie przy stole ''sprzedali się '' i basta...
najlepiej to podsumował Wajda ...
''rozmawiając z komunistami to nie ''czerwoni'' legalizują ''S'' tylko ''S'' legalizuje komunistów...''

a do kogo to powiedział wiesz?
jestem pewien że nie ...;D
czytaj nie tylko propagandę ale poświęć więcej czasu na wspomnienia opozycjonistów tamtych lat...wspomnianego już Wujca czy Bujaka...
wtedy może nawet dowiesz się że Jaruzelski nie chciał być prezydentem ''na siłę '' a nawet Wałęsa proponował Kiszczaka ...
poczytaj o rozmowie Busha z Jaruzelskim i dlaczego Bush namawiał go do objęcia prezydentury...

kiedy się douczysz może wtedy będzie jakiś większy sen z toba pisać na te tematy...teraz jesteś za ''cieniutki'' ;D

a ja wolę ''szkiełko '':D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
20886
#Jurko61 nieaktywny
14 grudnia 2021r. o 22:08
Janusz nie chciał bym być złośliwy , ten wątek zrozumiał PanM,
Od nikogo nic nie wymagałem jak to ująłeś , lecz po prostu oczekiwałem
wspomnień rzetelnych , prawdziwych z 13.12.1981 ,
lecz po przeanalizowaniu twoich wpisów które prowadzą
do dalszego młócenia bezowocnego , o solidarności , kto był internowany ,
wstrzymałem się od komentarzy nie dając ci satysfakcji do drwin z tego co
rzeczywiście ktoś przeżył .
Cieplutko miałeś w domu rodzinnym ???

Dopisane 14.12.2021r. o godz. 22:08:

#Tylewizji ciekawsze :):)
~~Bławatkowa Wierzba niezalogowany
15 grudnia 2021r. o 5:20
M21W2 napisał(a): Bławatkowa Wierzba jest pod ochroną , władza nie pozwala bo niej strzelać .

Kaczyński mianował do TK Przyłębskiej prokuratura stanu wojennego i obrońcę pedofila, Stanisława Piotrowicza. I solidarność to popiera ,
Daj ciumka Lucjanie.
22258
#Horus nieaktywny
15 grudnia 2021r. o 6:46
Jurko61 napisał(a): Janusz nie chciał bym być złośliwy , ten wątek zrozumiał PanM,
Od nikogo nic nie wymagałem jak to ująłeś , lecz po prostu oczekiwałem
wspomnień rzetelnych , prawdziwych z 13.12.1981 ,
lecz po przeanalizowaniu twoich wpisów które prowadzą
do dalszego młócenia bezowocnego , o solidarności , kto był internowany ,
wstrzymałem się od komentarzy nie dając ci satysfakcji do drwin z tego co
rzeczywiście ktoś przeżył .
Cieplutko miałeś w domu rodzinnym ???Dopisane 14.12.2021r. o godz. 22:08:#Tylewizji ciekawsze :):)

Jurek ...
jeśli zakładasz temat to dając innym przykład powinieneś napisać coś od siebie...jakiś komentarz...
ty tego nie zrobiłeś a temat założyłeś tylko dlatego że podśmiewając się z tej kolejnej rocznicy wspomniałem w jednym z tematów że jutro rocznica więc chyba założę temat...
założyłeś sam i ok.
popatrz na wpis PanaM
opisał swoje wspomnienie i co? twój brat zarzucił mu ze opisuje ''swoje wojaże'' i coś tam ,coś tam ...
co o swoich wspomnieniach napisał lucuś ?
coś tam ''pierdnął'' o 10 mln. ....jak to ''strzelano do robotników''
więc zapytam ...co on zrozumiał z tematu?

ale ...stan wojenny nierozerwalnie jest połączony z ''s'' i stroną rządową ...
stanu wojennego nie można oderwać od ludzkich nieszczęść i tragedii ale aby zrozumieć skutki należy pamiętać o przyczynach i to czym to wszystko zaowocowało ...
co ten ruch społeczny jakim była w tamtym czasie ''S'' przyniósł ludziom i czy śmierć górników czy też pobitych ciężko stoczniowców patrząc z perspektywy czasu była tego warta...

ja uważam że nie ...a dlaczego napiszę ci jak będziesz tego ciekawy...

~~Wesoły Romek niezalogowany
16 grudnia 2021r. o 13:28
M21W2 napisał(a): Niestety nie pamiętam nazwisk internowanych z żadnej kopalni , nie wiem nic o wcześniejszym strzelaniu , wiem o strajku pod ziemią bodajże 14- sto dniowym w kopalni Piast .

Dawaj o solidaruchach , nie zmieniaj tematu .

O Manifeście Lipcowym nie słyszałeś? a o KWK Ziemowit? w którym strajkowałem na dole od 15 grudnia do wigilii , gdybyśmy wiedzieli co po 89 roku z Polską i z Naszym górnictwem zrobią, to zamiast strajkować na ochotnika byśmy poszli do ZOMO "Bić kurły i złodziei" jak mawiał "Dziadek" Piłsudski. Całe Nasze polskie zło to PIS, kler, Solidarność razem z PełO. I co po mszy Lucek powspominaliście, jak niszczyliście zakłady pracy w Bolcu?, Jasiu Filipek POM, Zbychu Razik PZZ ty Wizów, mieliście radochę co? .
14240
M21W2
16 grudnia 2021r. o 13:51
~~Wesoły Romek napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Niestety nie pamiętam nazwisk internowanych z żadnej kopalni , nie wiem nic o wcześniejszym strzelaniu , wiem o strajku pod ziemią bodajże 14- sto dniowym w kopalni Piast .

Dawaj o solidaruchach , nie zmieniaj tematu .

O Manifeście Lipcowym nie słyszałeś? a o KWK Ziemowit? w którym strajkowałem na dole od 15 grudnia do wigilii , gdybyśmy wiedzieli co po 89 roku z Polską i z Naszym górnictwem zrobią, to zamiast strajkować na ochotnika byśmy poszli do ZOMO "Bić kurły i złodziei" jak mawiał "Dziadek" Piłsudski. Całe Nasze polskie zło to PIS, kler, Solidarność razem z PełO. I co po mszy Lucek powspominaliście, jak niszczyliście zakłady pracy w Bolcu?, Jasiu Filipek POM, Zbychu Razik PZZ ty Wizów, mieliście radochę co? .

Jasiu dlaczego na to pozwoliłeś , tyle " świeżego powietrza " produkowanego przez tak " nowoczesny " zakład
jakim był Wizów .
Jasiu Filipek zniszczył żelbetonowe domy , technologia prosto z Moskwy .
Tylko ten Zbyszek - PZZ -y mogły zostać , ciągniki rolników ze zbożem na obwodnicach , w mieście ,
atrakcja turystyczna i uciecha dla dzieci .
Oj ten Lutek , Janek i Zbyszek , takie dobra PRL poszły w zapomnienie .
Jasiu a tak po za tym nic Ci nie dolega ? .
18442
PIS-PO-PRL
16 grudnia 2021r. o 13:56
Ooo… i się dowiedzieliśmy że likwidacja przemysłu była według S zerwaniem z przeszłością i wieeeelkim zapewne krokiem w przyszłość.
Co nie pykło po drodze? :D

PIS=PO=PRL
~~Bławatkowa Wierzba niezalogowany
16 grudnia 2021r. o 14:01
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Wesoły Romek napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):

Jasiu dlaczego na to pozwoliłeś , tyle " świeżego powietrza " produkowanego przez tak " nowoczesny " zakład
jakim był Wizów .

A teraz zamiast świeżego powietrza mamy na wizowie skład odpadów radioaktywnych z wrocławskich ciepłowni.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza