Horus napisał(a): nie chce mi się jak każdego roku coś tam komuś udowadniać ...
ten temat wraca tu co rok i nie wnosi nic nowego podobnie jak to bywa z Helloween czy Walentynkami ...
a moje zdanie jest niezmienne ...
ciekawe...
''...takich jak ja o udokumentowanej przeszłości jest ok . 15 300 z tego jeszcze żyje ok . 12300 .
Są jeszcze tysiące bezimiennych , nie myślisz że to mało w porównaniu do 10 mln .''
oto prawdziwy obraz jak po latach ludzie przejrzeli na oczy kto i do czego i wykorzystał ...
tu można przypomnieć słowa Pattona ...
''nikt nigdy nie wygrał wojny ginąc za swój kraj ... wygrywa się sprawiając że ten drugi sukinsyn zginął za własny ''
i patrząc dzisiaj na to co stało się z Polską przez te wszystkie lata warto się zastanowić kto wygrał a kto zginął ...
Wygrali ci 15300 plus tysiące bezimiennych , ich nie złamali przestępcy w mundurach , ich czołgi , uzbrojone po zęby odziały ZOMO i Milicji , nie złamały ich więzienia ani obozy internowania .
W wolnym , demokratycznym kraju brakuje tylko jednego , przestępcy z pod znaku PZPR nie ponieśli za zbrodnie żadnej
kary , mało tego na oczach Horusów z Bolkiem i jego współpracownikami uwłaszczyli się na naszym majątku .
Horusy nie mieli w tamtym czasie odwagi przeciwstawić się przestępcom rujnującym Polską gospodarkę .
Horusy , teraz też poza waleniem w klawiaturę nie są zdolni do niczego więcej .
Dopisane 14.12.2021r. o godz. 15:26:
Horus napisał(a): przecież to ''okrągły stół'' postanowił ze będzie się wybierać prezydenta ...;D
kto siedział przy tym stole narad?
więc kto go wybrał ? ;D
same ''komuchy'' ? otóż znaczącą rolę odegrali tu ''solidaruchy'' ;D
przecież Jaruzelski nie chciał być prezydentem...
to przecież Geremek popierał kandydaturę Jaruzelskiego dla dobra państwa i spokoju społecznego...
tak to ''solidaruchy'' grali stanowiskami ...;D
Ciepło , ciepło , jednego solidarucha wymieniłeś , dawaj dalej .
Prawda Jaruzelski wygrał jednym głosem dzięki solidaruchom .