Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

13.12.1981 KTO PAMIĘTA ???

14240
M21W2
14 grudnia 2021r. o 20:16
Januszek ale z CIEBIE CYMBAŁ , gdzie napisałem że w Wujku zginął przywódca strajku .

Tumanie , napisałem " do szeregowych jak w Kopalni Wujek strzelali ukryci za czołgami " , właśnie ci szeregowcy zastrajkowali w obronie internowanych przywódców .
Nie jestem jak Ty wyznawcą historii pisanej przez komunistów , już raz napisałem , zaraźliwy ten czerwony wirus , w Twoim przypadku , nieuleczalny .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~olo niezalogowany
14 grudnia 2021r. o 20:16
Zabrakło mi w tym wywodzie słowa "solidaruchy"
Niewygodne? W obecnej sytuacji?
~~Ceglastoczerwona Firletka niezalogowany
14 grudnia 2021r. o 20:22
panowie horus i m21 ,gdyby nie Wy ,a jeszcze pan M to ten portal byłby miałki
22258
#Horus nieaktywny
14 grudnia 2021r. o 20:26
M21W2 napisał(a): Januszek ale z CIEBIE CYMBAŁ , gdzie napisałem że w Wujku zginął przywódca strajku .

Tumanie , napisałem " do szeregowych jak w Kopalni Wujek strzelali ukryci za czołgami " , właśnie ci szeregowcy zastrajkowali w obronie internowanych przywódców .
Nie jestem jak Ty wyznawcą historii pisanej przez komunistów , już raz napisałem , zaraźliwy ten czerwony wirus , w Twoim przypadku , nieuleczalny .

ja cymbał?
ty nawet prostego tekstu nie kumasz więc jak ciebie określić?
zapytałem tylko kto z przywódców strajku w Wujku zginął?
a ty ''łomie'' nie potrafisz po ludzku odpowiedzieć tylko rzucasz tu ''cymbałami'' ;D

ja ci podaję fakty ,liczby a ty ''opozycjonisto '' zapewne nie znasz miejsca gdzie był najbliższy ośrodek internowania ...a może znasz nazwę operacji jaką nazwano tej łapance...

i ty kmiocie chcesz mnie tu nauczać? ;D

Dopisane 14.12.2021r. o godz. 20:26:

~~Ceglastoczerwona Firletka napisał(a): panowie horus i m21 ,gdyby nie Wy ,a jeszcze pan M to ten portal byłby miałki

wiem ...;D ;D :D

ale prawdę nawet jeśli jest brutalna należ y pisać...
14240
M21W2
14 grudnia 2021r. o 20:34
Januszek , ja napisałem że przywódców Solidarności internowali , bidulo nie doczytałeś .

Dopisane 14.12.2021r. o godz. 20:34:

Januszek Cymbał jest odpowiedzą na twoje - kmiotku .
Kultura za kulturę , kamień za kamień .
~~olo niezalogowany
14 grudnia 2021r. o 20:34
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Horus , dawaj następne nazwisko solidarucha , Geremek , kto następny .
Ty z upodobaniem o mnie , jednym z 9994000 dla których brakło obozów .
Januszku obozy były dla przywódców , do szeregowych jak w Kopalni Wujek strzelali ukryci za czołgami .
Pała z historii - ucz się Januszku .

wiem ...
twoja ''historia'' jest barwniejsza ...wręcz ociera się o własną martyrologię ...;D
ojej ...biedny ty...zabrakło ci miejsca i przez to stan wojenny przesiedziałeś w domku?
o ile pamiętam to wszystkich internowanych było niecałe dziesięć tysięcy...
wszyscy oni to ''przywódcy''? ;D
dla mkkwacza też ''zabrakło miejsca'' ? :D ? a przecież chce udowadniać wszystkim jakim to on był ''opozycjonistą'' ;D
nawet pierdzieli kocopoły o tym jak gdzieś tam zakładał cos tam...
tylko jakoś nikt inny nie przypomina sobie takiego faktu ...;D
a może ty coś wiesz gdzie ?
a skoro już o Wujku...który z przywódców tamtego strajku zginął?

jaką ''historię '' tu chcesz ludziom wciskać?
i ty kmiocie chcesz mnie uczyć historii?
twojej zakłamanej?.. z taką to ruszaj do ocicowej remizy...;D

Ciebie solidaruchy takie z GW nauczyły wszystkiego?
22258
#Horus nieaktywny
14 grudnia 2021r. o 20:51
no to napisz mi kogo internowano z Wujka...;D

gościu ...''znafco '' historii ...;D
pacyfikacja Wujka była 16-go ...
dlaczego nie wspominasz o Jastrzębiu (nie pamiętam nazwy kopalni ) gdzie już 14 -go strzelano do protestujących ?

dawaj ...pisz kogo internowano w Wujku...

Dopisane 14.12.2021r. o godz. 20:51:

i co ?
goglujesz lucuś?
spokojnie...
później tu zerknę ...;D
14240
M21W2
14 grudnia 2021r. o 20:55
Niestety nie pamiętam nazwisk internowanych z żadnej kopalni , nie wiem nic o wcześniejszym strzelaniu , wiem o strajku pod ziemią bodajże 14- sto dniowym w kopalni Piast .

Dawaj o solidaruchach , nie zmieniaj tematu .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.