Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia albo pokój

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
7 lutego 2022r. o 12:34
Horus napisał(a):

''tytoń'' - ty powinieneś przemawiać z ambony...;D

Z ambony mogą przemawiać tylko kapłani. Ja wybrałem życie rodzinne. Czy źle wybrałem? Czasem głos szarego człowieka lepiej zabrzmi niż księdza.

Porównujesz swoje i moje podejście do tematu. Mówisz że w sumie działamy podobnie, tyle że po dwóch różnych stronach.
Jest jednak jedna istotna różnica. Ja traktując poważnie Boga, jestem niejako zobowiązany robić to, co robię. Ty takiego obowiązku nie masz.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
7 lutego 2022r. o 13:20
oczywiście że stoimy po dwóch stronach barykady...
tylko odnoszę wrażenie że aby była z każdym wręcz dniem wyższa ty sam się do niej przykładasz z wielkim oddaniem...
to takim jak ty widzącym wszędzie ''lewactwo'' i takim jak ty przeszkadzają ludzie o odmiennej orientacji ...
to w nich widzicie jakieś wyimaginowane zagrożenie jakby to ciebie miało dotknąć bezpośrednio...

a ja jakoś tego nie dostrzegam ...
może w tym leży przyczyna że nie mam nad sobą jakiegokolwiek Kościoła z ich biskupami i ich ''naukami''?
a może to że w niczym mi nie przeszkadzają ludzie chcący żyć ''po swojemu''

uważam że prowadzisz tu jakąś swoją ,osobista ''krucjatę'' chcąc -jak tu sam napisałeś -''zbawiać dusze'' tyle że zapomniałeś zapytać kogokolwiek czy oczekuje twojego ''poświęcenia''

dlatego właśnie napisałem że przypominasz mi tu klechę chcącego naprawiać świat traktując forum jako ambonę ...;D
teraz tylko czekać jak zaczniesz tu ''spowiadać'' :D
~~Katolik niezalogowany
7 lutego 2022r. o 13:28
O 13 30 codziennie zapraszam na mszę Świętą na telewizję Trwam .
~~FalkoSzatan HAHAHA niezalogowany
7 lutego 2022r. o 13:39
POwiadasz że czeba ,czeba pokonać szatana ,wtedy skończy się wojna . Czyli czeba pokonać Falka .
22258
#Horus nieaktywny
7 lutego 2022r. o 13:49
próbuj...;D
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
7 lutego 2022r. o 14:06
Horus napisał(a):

uważam że prowadzisz tu jakąś swoją ,osobista ''krucjatę'' chcąc -jak tu sam napisałeś -''zbawiać dusze'' tyle że zapomniałeś zapytać kogokolwiek czy oczekuje twojego ''poświęcenia''

Nie musi oczekiwać. Traktując poważnie Boga, nie można przejść obojętnie, widząc kogoś, kto jest na drodze do Piekła, i często nie zdaje sobie z tego sprawy.
Ja nie walczę z gejami czy lesbijkami. Raczej walczę o nich. Bardzo bym chciał, żeby się opamiętali, zanim będzie za późno. Znam osobiście takie osoby, często są to wspaniali ludzie. Tyle tylko że trochę pogubieni. I nie jest to jakaś moja "krucjata". Jest tu więcej uczciwych katolików. Uczciwych względem siebie i Boga.
Ale grzech to nie tylko odmienna orientacja seksualna. O tym mówi tylko jedno przykazanie. A gdzie pozostałe?
11445
PanM
7 lutego 2022r. o 14:36
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):

Nie musi oczekiwać. Traktując poważnie Boga, nie można przejść obojętnie, widząc kogoś, kto jest na drodze do Piekła, i często nie zdaje sobie z tego sprawy.
Ja nie walczę z gejami czy lesbijkami. Raczej walczę o nich. Bardzo bym chciał, żeby się opamiętali, zanim będzie za późno. Znam osobiście takie osoby, często są to wspaniali ludzie. Tyle tylko że trochę pogubieni. I nie jest to jakaś moja "krucjata". Jest tu więcej uczciwych katolików. Uczciwych względem siebie i Boga.
Ale grzech to nie tylko odmienna orientacja seksualna. O tym mówi tylko jedno przykazanie. A gdzie pozostałe?

No proszę oto zbawca " uczciwy względem boga " nie walczy z LGTB ale wzywa ich do opamiętania. Tym samym wpisuje się w chorą retorykę że LGTB to choroba i na dodatek uleczalna.
Uczciwi katolicy przypisują w pierwszej kolejności sobie prawo do zbawienia wywalając z kolejki pogubionych LGTB oraz resztę grzeszących z innego bogobojnego paragrafu.
Podsumowując tą wyrafinowaną filozofię wnioskuję że retoryka katolicyzmu zakłada wprost " KRYTERIA OCENY ZAKŁADAJĄ ŻE ZASŁUGI ŻYCIA DOCZESNEGO NAWET TYCH NAJUCZCIWSZYCH NIE MAJĄ ZNACZENIA. LICZY SIĘ TYLKO I WYŁĄCZNIE BEZGRANICZNE POSŁUSZEŃSTWO ICH BOGU ".
Za życia " Jedz , pij, kombinuj ,rozpychaj się łokciami i nie zapominaj o modlitwie.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~tyle w temacie niezalogowany
7 lutego 2022r. o 15:20
Wiesz co powiedział Jezus o ...ch . Nie będziesz obcował z mężczyzną ,tak jak się obcuje z kobietą .
To jest Obrzydliwość ! .

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!