~~Bladoczerwony Szczodrzeniec napisał(a):Ktoś napisał: ~~Czesiu napisał(a): No i jak tam? uratował złotego? udało się?
Złoty traci nie tylko do rubla ale także do ukraińskiej hrywny. Kto mi wytłumaczy o czym wiedzą światowe bnanki dla których złoty zaczyna tracić wiarygodność na rzecz wspomnianych walut ?
PanM napisał(a):Ktoś napisał: ~~Bladoczerwony Szczodrzeniec napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Czesiu napisał(a): No i jak tam? uratował złotego? udało się?
Złoty traci nie tylko do rubla ale także do ukraińskiej hrywny. Kto mi wytłumaczy o czym wiedzą światowe bnanki dla których złoty zaczyna tracić wiarygodność na rzecz wspomnianych walut ?
Zadłużenie wewnętrzne i zewnętrzne . Polityka socjalna , nieprzychylność dla przedsiębiorczości.Bank Światowy jak " bóg "wszystko widzi.
Dopisane 25.04.2022r. o godz. 16:04:Z tą różnicą że ten nie śpi i nie odpoczywa po sześciu dniach pracy.
Nad grobem łajzo stoisz i dalej bluźnisz.
~~Żółtobiała Porzeczka napisał(a): wiki ,nie pchaj się przed PanM
nie znasz dnia i godziny
~~Horus napisał(a): no i cała gadka o tym jak to należy wprowadzać na rynek autka elektryczne poszła w pisDU...
okazuje się że to jednak ''dizelki'' są eko a nie jakieś wynalazki elektryczne ...
no chyba że hulajnogi ...;D
PanM napisał(a):
Dopisane 26.04.2022r. o godz. 08:00:Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): no i cała gadka o tym jak to należy wprowadzać na rynek autka elektryczne poszła w pisDU...
okazuje się że to jednak ''dizelki'' są eko a nie jakieś wynalazki elektryczne ...
no chyba że hulajnogi ...;D
Polska ma dosyć wysoką pozycję jako producent wodoru może w tym kierunku było by sensownie się udać.
Z tym "eko" disli to lekka przesada.Z drugiej strony śmiech mnie ogarnia gdy słyszę o "ekologiczności" elektryków u nas,gdzie gross energii powstaje ze spalania węgla..Zwolennicy jakoś nie podają,ile trzeba spalić węgla i wyemitować CO2 aby naładowć samochód do przejechania np.500 km.Porównać to z emisją przy spaleniu benzyny na tym dystansie.