Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat

€ ratunkiem dla Polaków

~~Pinochet niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 13:26
~~Horus napisał(a): jasne że tak...
po pierwsze- jest tańszy a tym samym miliony Polaków będą płacić niższe rachunki
po drugie - może to trochę poprawić polskie stosunki gospodarcze z Rosją
po trzecie- jak Władimir zobaczy że oprócz skroplonego od ''yankee'' Polska kupi od niego to w końcu może
odda ten wrak ''tutki'' ;D

Źle mnie zrozumiałeś.Nic nie przeciw temu co rosyjskie
Uważam jednak ,że liczyć trzeba na siebie i zadbać o kopalnie węgla kamiennego i brunatne,wybudować elektrownie atomowe.I nie liczyc-jak leming Przemus-na słońce i wiatr,bo to pozyskanie energii jest sezonowe
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kamiński niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 13:34
~~Pinochet napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): jasne że tak...
po pierwsze- jest tańszy a tym samym miliony Polaków będą płacić niższe rachunki
po drugie - może to trochę poprawić polskie stosunki gospodarcze z Rosją
po trzecie- jak Władimir zobaczy że oprócz skroplonego od ''yankee'' Polska kupi od niego to w końcu może
odda ten wrak ''tutki'' ;D

Uważam jednak ,że liczyć trzeba na siebie i zadbać o kopalnie węgla kamiennego i brunatne,wybudować elektrownie atomowe.I nie liczyc-jak leming Przemus-na słońce i wiatr,bo to pozyskanie energii jest sezonowe

Ty byłeś sławiony przez tego z PiS potem z PO a teraz z PSL zapomniałem nazwiska ale tam jeździł do ciebie do Chile? Ty o ty?
~~Horus niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 13:56
~~Pinochet napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a)

ja też nie widzę samego zła w Rosji...
mamy od lat źle prowadzoną politykę która jakby nie patrząc odchodząc od jednego uzależnienia wpieprza się bezrefleksyjnie w drugie...

uważam też że w dzisiejszym świecie opieranie gospodarki na węglu to raczej sprawa bez przyszłości bo akurat w tym przypadku pewne reguły narzuca nam Unia...
reguły te to ceny za emisję niewspółmierne do poziomu gospodarki...
bo tak jak silnie gospodarczo Niemcy mogą płacić nawet sporo za emisję CO tak Polska raczej nie...
dlatego od lat zastanawia mnie dlaczego USA pewnego ,pięknego dnia postanowiły sobie wypowiedzieć wcześniejsze umowy klimatyczne i podobnie jak Chiny mają gdzieś wszelkie opłaty...

czy elektrownie atomowe mają przyszłość w Polsce?...oczywiście że tak tylko znając panującą tu ''bylejakość'' zapewne wybrało się najtańszego inwestora a tym samym ...domyślasz się co...

dlaczego więc pakuje się potężne pieniądze w często nietrafione inwestycje jak chociażby to całe CPK a nie w budowę zapór ?
kiedyś czytałem że układ największych rzek w Polsce sprzyja takim pomysłom...
tylko nikt o tym nie myśli ...
~~Stara doradczyni niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 14:03
Ty horusku to źle widzisz od lat:) zresztą jak twój profesor donek:) tak że spoko:)
~~Srebrnoszara Aralia niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 14:06
~~Horus napisał(a): uważam też że w dzisiejszym świecie opieranie gospodarki na węglu to raczej sprawa bez przyszłości bo akurat w tym przypadku pewne reguły narzuca nam Unia...

Do czego ci ta Unia potrzebna?
~~Horus niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 14:44
każda Unia powinna być oparta na szeroko pojętym partnerstwie...
po to podpisuje się czy to unie czy porozumienia...
kto tak szczerze potrafi odpowiedzieć gdzie obecnie była by Polska gdyby nie fundusze unijne?
nie piszcie mi tu jednocześnie o tym że przecież i Polska wpłaca obowiązujące składki więc coś dostaje w zamian...
oczywiście że tak jest tylko należy tu zastosować zestawienie zysków i strat...

wracając - kiedyś mieliśmy tez przecież ''unię''
zwała się RWPG więc można tu odpowiednio zastosować to o czym wyżej wspomniałem ...

(jak widzę trudność wam sprawia odpowiedzieć dlaczego jedni muszą płacić ''klimatyczne'' a inni według swojego widzimisię mogą to ''olewać'' :D )

myślę że dlatego że zdajecie sobie sprawę z tego kto tu jest słabeuszem i który musi tulić po sobie uszy...
i to jest jeden z tych powodów z jakich taka ''unijność'' mi się nie podoba...
reszta jak najbardziej ...
~~Stara doradczyni niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 14:57
Ty horusku masz takie pojęcie jak donek:) Jego nauczył hodowca zwierząt futerkowych i przekazał tą wiedzę tobie:)
Pamiętaj że ty zawsze masz się słychać niemiaszków i dla nich pracować a garb sam ci urośnie:)
~~Horus niezalogowany
28 kwietnia 2022r. o 15:05
~~Stara doradczyni napisał(a): Ty horusku masz takie pojęcie jak donek:) Jego nauczył hodowca zwierząt futerkowych i przekazał tą wiedzę tobie:)
Pamiętaj że ty zawsze masz się słychać niemiaszków i dla nich pracować a garb sam ci urośnie:)

co ty tu pierdzielisz? ;D

pracowałem dla kilku Niemców za ''ojro'' ...a za co pracują w niemieckim Baderze?
za co pracują w niemieckich obecnie w dawnych ''ampułkach''?
za co pracują w niemieckim Kauflandzie czy Lidlu?

im garb nie wyrośnie?
oni to robią dla przyjemności ? ;D
aha...garba się nie dorobiłem ale dzięki pracy u Niemca i Szwajcara w miarę szybko bez żadnych kredytów zrobiłem sobie chatkę ...;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.