~~Pinochet napisał(a): Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a)
Źle mnie zrozumiałeś.Nic nie przeciw temu co rosyjskie
Uważam jednak ,że liczyć trzeba na siebie i zadbać o kopalnie węgla kamiennego i brunatne,wybudować elektrownie atomowe.I nie liczyc-jak leming Przemus-na słońce i wiatr,bo to pozyskanie energii jest sezonowe
ja też nie widzę samego zła w Rosji...
mamy od lat źle prowadzoną politykę która jakby nie patrząc odchodząc od jednego uzależnienia wpieprza się bezrefleksyjnie w drugie...
uważam też że w dzisiejszym świecie opieranie gospodarki na węglu to raczej sprawa bez przyszłości bo akurat w tym przypadku pewne reguły narzuca nam Unia...
reguły te to ceny za emisję niewspółmierne do poziomu gospodarki...
bo tak jak silnie gospodarczo Niemcy mogą płacić nawet sporo za emisję CO tak Polska raczej nie...
dlatego od lat zastanawia mnie dlaczego USA pewnego ,pięknego dnia postanowiły sobie wypowiedzieć wcześniejsze umowy klimatyczne i podobnie jak Chiny mają gdzieś wszelkie opłaty...
czy elektrownie atomowe mają przyszłość w Polsce?...oczywiście że tak tylko znając panującą tu ''bylejakość'' zapewne wybrało się najtańszego inwestora a tym samym ...domyślasz się co...
dlaczego więc pakuje się potężne pieniądze w często nietrafione inwestycje jak chociażby to całe CPK a nie w budowę zapór ?
kiedyś czytałem że układ największych rzek w Polsce sprzyja takim pomysłom...
tylko nikt o tym nie myśli ...