~~Horus napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~jasnozielona morwa napisał(a): Widzę jak teraz próbujesz się wycofać ale tak to jest jak się miele ozorem bez zastanowienia .
Chcesz powiedzieć że ty nie brałeś w tym udziału? Przecież to łatwe do sprawdzenia w jakich latach służyłeś w wojsku. Zapewne nie jako oficer ale jednak służyłeś tamtemu systemowi. Jakie to były lata i jaka jednostka?
Zapewne jesteś zbyt młody , nie pamiętasz że w tamtych latach służba obowiązkowa lub więzienie , nie udało mi się wymigać .
Zostałem skierowany do podoficerskiej szkółki , po ukończeniu odmówiłem dalszej nauki w szkole podoficerskiej i pozostanie w wojsku .
czyli służyłeś ale tylko jako zwykły szeregowy ...
no tak ...to się nie liczy ...
ty ''wykonywałeś tylko rozkazy'' ...skąd ja znam takie tłumaczenia?
z protokołów norymberskich? ;D
W Norymberdze sądzili szeregowych? : )
skorn napisał(a):Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~jasnozielona morwa napisał(a): Widzę jak teraz próbujesz się wycofać ale tak to jest jak się miele ozorem bez zastanowienia .
Chcesz powiedzieć że ty nie brałeś w tym udziału? Przecież to łatwe do sprawdzenia w jakich latach służyłeś w wojsku. Zapewne nie jako oficer ale jednak służyłeś tamtemu systemowi. Jakie to były lata i jaka jednostka?
Zapewne jesteś zbyt młody , nie pamiętasz że w tamtych latach służba obowiązkowa lub więzienie , nie udało mi się wymigać .
Zostałem skierowany do podoficerskiej szkółki , po ukończeniu odmówiłem dalszej nauki w szkole podoficerskiej i pozostanie w wojsku .
czyli służyłeś ale tylko jako zwykły szeregowy ...
ty ''wykonywałeś tylko rozkazy'' ...skąd ja znam takie tłumaczenia?
z protokołów norymberskich? ;D
W Norymberdze sądzili szeregowych? : )
~Horus przedwczoraj o 18:43
pytałem ''czy uważacie'' kierując to do wszystkich...
ty odpowiadając ''tak uważamy'' jakbyś za wszystkich odpowiadał a nikt ci nie nadał takiego prawa...jeśli masz jakieś wątpliwości to sprawdź wcześniejsze posty ...
ale wracając do tematu...
''Czy uważacie że sejm przyjmując tą ustawę w całości nie popełnił ''historycznego błędu'' ....''
twoja odpowiedź...
''Tak uważamy...''
dobra odpowiedź ...masz punkt...
tylko wytłumacz mi dlaczego łączysz Stalina i jego ''pogrobowców'' z tzw. ''wyklętymi'' ?
jakie widzisz w nich cechy wspólne?
uciekłeś od odpowiedzi...;D
teraz zadajesz kolejne pytanie a po raz kolejny pokazujesz tylko swoją indolencję ...;D
nie radzisz sobie z zadawanymi pytaniami ,nie rozumiesz ich to odpuść sobie ...
piszesz tak jakbyś kompletnie nie ogarniał tematu ...a może faktycznie tego nie kumasz?
więc ci wytłumaczę ...''magistrze'' :D
Norymberga sądziła głównych zbrodniarzy ..później powstały kolejne trybunały które zajęły się ''dołami'' a tam byli sądzeni zbrodniarze o całkiem niekiedy niskich stopniach wojskowych ...
zarówno w Norymberdze jak i przed innymi trybunałami bardzo często padało określenie ''wykonywałem tylko rozkazy''
jeśli masz braki w wiedzy poproś a podam ci link i poczytasz ...
nie bronię ci przecież dostępu do wiedzy...;D
~~M21W2 napisał(a): Dowiemy się kim był twój ojciec .
~~Horus napisał(a): czyli służyłeś ale tylko jako zwykły szeregowy ...