Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Fenomen Solidarności ...ile prawdy ile mitu...

~~Mondry niezalogowany
13 sierpnia 2022r. o 22:47
Stirlitz w rynsztoku jak ryba w wodzie ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Mondry niezalogowany
13 sierpnia 2022r. o 22:49
– Znalazłem radziecki spadochron, radiostację oraz inne przedmioty świadczące o obecności radzieckiego szpiega w naszym sztabie – wyraźnie podniecony Müller przekazywał informację Stirlitzowi.
– Spokojnie, to moje rzeczy, zbieram różne artefakty, bo w wolnych chwilach uczestniczę w rekonstrukcjach. Dobrze płacą za przebranie się za czerwonoarmistę, nawet lepiej niż szpiegom w radzieckim wywiadzie, więc korzystam z okazji.
~~M21W2 niezalogowany
14 sierpnia 2022r. o 6:27
W 1970, 1976 i 1980 suweren protestował przeciwko drożyźnie. Teraz takich protestów nie będzie, bo mamy najlepszy na świecie elektorat, który wszystko zniesie, by tylko pozwolić nam dalej rządzić. To zasługa naszych przywódców: Prezesa Kaczyńskiego i przewodniczącego Solidarności Dudy .
22258
#Horus nieaktywny
14 sierpnia 2022r. o 7:54
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): Jutro się zaloguję i będziesz znowu mógł pluć do woli .

Nie będzie wycieczek osobistych , nie będzie ostrej adekwatnej odpowiedzi , wystarczy nie kłamać .

jest bardzo proste wyjście ...
nie zaczepiaj mnie ,nie wspominaj mnie a zostawię cię w spokoju...
każde wspomnienie mnie jakie zauważę napotka ''adekwatną odpowiedź'' ;D

wtedy będziesz się borykał z problemem mijania niewygodnych pytań które będę zadawał a które są ci kolcem w du-pie...
skorzystaj więc z tej rady a z mojej strony będziesz miał spokój...

Dopisane 14.08.2022r. o godz. 07:54:

14240
M21W2 20 godz. 56 min. temu
~~cnota niewieścia napisał(a): Lucjanie , Ty i twój cały PIS jesteście niewinni . Wina Putina , inflacji i oczywiście Tuska ,wy ani Ty nic a nic .Ani jednego błędu , ani jednej zajumanej złotówki , święci qrna.
A kto w to nie wierzy ,to niech codziennie poogląda wiadomości TVP o 19.30 .

Człowieku , ogarnij się , co ja mam wspólnego z PiS -em , jest tyle negatywnych poczynań PiS że dnie by nie starczyło abym je wymieniał i opisał ,

no to podawaj tu kilka przykładów ...
z pięć wystarczy...tylko bez ściemy...;D
~~ksiądz - przyjaciel dziecka niezalogowany
14 sierpnia 2022r. o 8:06
~~INSTRYBUTOR napisał(a): Przypominam ci pytanie bo jest to tak zajmujący temat że chętnie poczytam.
Napiszesz coś w końcu o fenomenie Solidarności czy strach przed kolejnym blamażem ci nie pozwoli? Napisz jak ratowano kolebkę i napisz jak cię internowano.

Kolebkę tak ratowano ,ratowano aż upadła .Pieniądze z cegiełek na jej ratowanie Ojciec dyrektor zainwestował na giełdzie w akcje spółki ESPEBEPE ,która także upadła. Takie zbiegi okoliczności .
Wola nieba , z nią się także zgadzać trzeba .

Aha ,kto chciał mógł cegiełki dostać z powrotem ,wystarczyło napisać do Rydzyka i on je odsyłał , pocztą .! I jeszcze znaczek na list za swoje kupował , taki był uczciwy.
22258
#Horus nieaktywny
14 sierpnia 2022r. o 8:31
historia ''ratowania'' stoczni zwanej w niektórych kręgach ''kolebką'' ma swoje drugie dno...
ale aby o tym wiedzieć trzeba po pierwsze czytać mniej propagandy a po drugie nie być otumaniony jakąś chorą wizją ...
tak jak na początku masowo ludzie wstępowali w szeregi ''s'' tak później masowo z niej uciekali...
dlatego z dawnych milionów pozostały nędzne resztki liczone w tysiącach ...;D
etos przebrzmiał a pozostał chichot historii ...
18442
PIS-PO-PRL
14 sierpnia 2022r. o 8:53
Marian… to na kogo?
Nie wstydzisz sie chyba swoich poglądów… prawda?
A może… ;))

PIS=PO=PRL
~~Mondry niezalogowany
14 sierpnia 2022r. o 11:35
On tak lawiruje między rekonstruktorem czerwonoarmisty, a agentem rosyjskim.
Między czerwoną gwiazdą a dwugłowym orłem
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza