Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Fenomen Solidarności ...ile prawdy ile mitu...

14240
M21W2
19 października 2022r. o 18:29
~~Der napisał(a): W ocenie Urbana;

- Nie wierzę w demokratyzm Kaczyńskiego. To spadkobierca tego nurtu, który w PRL nazywał się "moczaryzmem" - powiedział. - suwerena ‪za mordę, swoi u żłoba, silna władza, nacjonalizm a w niedzielę do kościółka - wyjaśnił.

Dodał, że uważa PiS za partię idiotów, bo mówią o fałszowaniu wyborów.

Urban był za układem komunistów z solidaruchami , Kaczyńscy z tego układu wyszli w 1993 r.
Nie wiem czy znasz życiorys Urbana , siewcę nienawiści w latach osiemdziesiątych , nic się nie zmienił po 1989 .

Dopisane 19.10.2022r. o godz. 18:29:

P.S. Urban wierzył w demokratyzm Jaruzelskiego i Kiszczaka .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
20 października 2022r. o 7:52
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~wujek dobra rada napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a)

miałeś nie karmić trola

W tym temacie nie odpuszczę współczesnemu Urbanowi zwanemu Horus .
18:04:Pisze o pewnych porozumieniach , jakich , kogo z kim , temat o Solidarności , oj Horus , Horus , nie brnij bo bagno cię wciągnie .Dopisane 19.10.2022r. o godz. 18:09:I stara śpiewka , jak sam się zapędzisz w kozi róg , piszesz bawię się z tobą , wiem że nie wyrosłeś z piaskownicy , oj Horus , Horus .

ty mnie w ''kozi róg''? ...jesteś na to za cieniutki ...;D
a bagno kłamstw i ordynarnych łgarstw ciebie już wciągnęło ...

coś ci podpowiem ''gebelsiku''

Słowo Pomorskie nr 14 z marca 2007 r. pięknie opisało historię twojego ''solidaruchowego'' kolesia i oszusta...
jak sam nie odnajdziesz a jestem tego pewien że nie ;D to wkleję tu nie link a całość by wszyscy to przeczytali jaką oszukańczą kliką byliście od czasów Stoczni ...
jak uwłaszczaliście się na majątku państwa kradnąc i oszukując ...
banda pasożytów...;D

Dopisane 19.10.2022r. o godz. 19:35:

no wreszcie...Lucuś zamilkł więc szuka...;D

Dopisane 20.10.2022r. o godz. 07:52:

no proszę ...brak podpowiedzi więc ''kombatant'' w ''czarnej du-pie'' ;D
a może to po prostu wstyd o tym pisać jak to jego związkowi towarzysze okradali kraj...;D
a może jednak rzucę dwoma nazwiskami?...może to ''odświeży'' mu pamięć ?

bo trochę mnie ciekawi jak to będzie ''usprawiedliwiał'' ;D
14240
M21W2
20 października 2022r. o 10:53
Jak ty Janusz nisko się staczasz , slogany i nic więcej , wyszukujesz w intrnecie informacje o pionkach , zamykasz gębę kiedy prowokuję ciebie do dyskusji o solidaruchach wpływowych typu Donald Tusk , Balcerowicz , Lewandowski , Buzek , Michnik , Geremek , Mazowiecki , Krzaklewski , Borusewicz , Grodzki , i najważniejszy , przewodniczący a następnie Prezydent Wałęsa .

Aż tak jesteś ograniczony że nic nie wiesz o TUZACH , czy rżniesz głupa .

~~Wesoły Romek niezalogowany
20 października 2022r. o 11:10
M21W2 napisał(a): Jak ty Janusz nisko się staczasz , slogany i nic więcej , wyszukujesz w intrnecie informacje o pionkach , zamykasz gębę kiedy prowokuję ciebie do dyskusji o solidaruchach wpływowych typu Donald Tusk , Balcerowicz , Lewandowski , Buzek , Michnik , Geremek , Mazowiecki , Krzaklewski , Borusewicz , Grodzki , i najważniejszy , przewodniczący a następnie Prezydent Wałęsa .

"Szczepan" dlaczego nie wspominasz o bliźniakach? będąc "sekretarkami" u Bolęsy też się uwłaszczyli na Naszym majątku.
22258
#Horus nieaktywny
20 października 2022r. o 11:24
M21W2 napisał(a): Jak ty Janusz nisko się staczasz , slogany i nic więcej , wyszukujesz w intrnecie informacje o pionkach , zamykasz gębę kiedy prowokuję ciebie do dyskusji o solidaruchach wpływowych typu Donald Tusk , Balcerowicz , Lewandowski , Buzek , Michnik , Geremek , Mazowiecki , Krzaklewski , Borusewicz , Grodzki , i najważniejszy , przewodniczący a następnie Prezydent Wałęsa .

niech to moje ''staczanie'' tak cię nie podnieca Lucuś bo popatrz na to jak ty sam się stoczyłeś...;D
abstrahując od mojego i twojego ''staczania''
jakiemu stoczeniu ulegli twoi kolesie ''solidaruchowi'' ;D
można tu przywołać nawet nie tylko najbliższych kolegów Wałęsy ale i to jak na pewnej płaszczyźnie on sam się stoczył ...
i nie chodzi mi tu o sprawy ideologiczne czy polityczne ...chodzi o tworzenie nowej kasty kolesiowskiej ...ty się nie załapałeś więc się sprzedałeś innemu towarzyszowi partyjnemu ...;D
a przecież ten twój Kornel robił identycznie ...;D
14240
M21W2
20 października 2022r. o 11:38
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Jak ty Janusz nisko się staczasz , slogany i nic więcej , wyszukujesz w intrnecie informacje o pionkach , zamykasz gębę kiedy prowokuję ciebie do dyskusji o solidaruchach wpływowych typu Donald Tusk , Balcerowicz , Lewandowski , Buzek , Michnik , Geremek , Mazowiecki , Krzaklewski , Borusewicz , Grodzki , i najważniejszy , przewodniczący a następnie Prezydent Wałęsa .

niech to moje ''staczanie'' tak cię nie podnieca Lucuś bo popatrz na to jak ty sam się stoczyłeś...;D
można tu przywołać nawet nie tylko najbliższych kolegów Wałęsy ale i to jak na pewnej płaszczyźnie on sam się stoczył ...
i nie chodzi mi tu o sprawy ideologiczne czy polityczne ...chodzi o tworzenie nowej kasty kolesiowskiej ...ty się nie załapałeś więc się sprzedałeś innemu towarzyszowi partyjnemu ...;D

Januszku , mógłbyś o faktach , wiem że twoja DZIEDZINA to insynuacje , oszczerstwa i kłamstwa .
Pisząc o moim Kornelu to jak pisać o twoim Leszku M , jedno i drugie to czysta głupota , kolejna twoja specjalizacji , podrabianie innym życiorysów .
Bardzo żałuję że nigdy nie miałem kontaktu osobistego ze Śp. Kornelem Morawieckim ani z kimkolwiek z Solidarności Walczącej .

Janusz , napisałeś : - " jakiemu stoczeniu ulegli twoi kolesie ''solidaruchowi'' ;D
można tu przywołać nawet nie tylko najbliższych kolegów Wałęsy ale i to jak na pewnej płaszczyźnie on sam się stoczył "

Tu się z tobą zgadzam w stu procentach , nazwiska które podałem to nazwiska kolegów Wałęsy .
To twoje zdanie pokazuje że zaczynasz coś kumać , gratuluję .

22258
#Horus nieaktywny
20 października 2022r. o 11:45
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Jak ty Janusz nisko się staczasz , slogany i nic więcej , wyszukujesz w intrnecie informacje o pionkach , zamykasz gębę kiedy prowokuję ciebie do dyskusji o solidaruchach wpływowych typu Donald Tusk , Balcerowicz , Lewandowski , Buzek , Michnik , Geremek , Mazowiecki , Krzaklewski , Borusewicz , Grodzki , i najważniejszy , przewodniczący a następnie Prezydent Wałęsa .

Janusz , napisałeś : - " jakiemu stoczeniu ulegli twoi kolesie ''solidaruchowi'' ;D
można tu przywołać nawet nie tylko najbliższych kolegów Wałęsy ale i to jak na pewnej płaszczyźnie on sam się stoczył "

Tu się z tobą zgadzam w stu procentach , nazwiska które podałem to nazwiska kolegów Wałęsy .
To twoje zdanie pokazuje że zaczynasz coś kumać , gratuluję .

zgadzasz się nawet nie wiesz z czym ...
bo nie masz pojęcia o czym napisałem tak byś nie zakumał ...i jak widać nie myliłem się ...;D

" jakiemu stoczeniu ulegli twoi kolesie ''solidaruchowi'' ;D

''Tu się z tobą zgadzam w stu procentach''

nie masz więc bladego pojęcia o jaką 'płaszczyznę '' mi chodzi...;D
chcesz wiedzieć coś więcej czy wystarczy ci własna propaganda?
14240
M21W2
20 października 2022r. o 12:07
Januszku , ty sam nie wiesz o co tobie chodzi , zamiast bredzić pisz fakty i konkrety .

Ja wiem że wielu solidaruchów stoczyło się na samo dno , ty piszesz o stoczeniu najbliższych kolegów Wałęsy i w pewnych dziedzinach jego samego też to potwierdzam .
Od ciebie nic się nie dowiem , jak nie wyguglujesz nic nie napiszesz , historia czasów w których żyłeś przeszła ci koło nosa , nie miałeś odwagi w niej uczestniczyć przypuszczam po żadnej ze stron .
Teraz uczestniczysz jako bojownik klawiaturowy , tylko na tyle ciebie stać , siać anty Solidarnościową i anty Polską propagandę .

Jak nie masz żadnych konkretów to dziękuję za poświęcony czas .

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza