Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Fenomen Solidarności ...ile prawdy ile mitu...

22258
#Horus nieaktywny
20 października 2022r. o 13:09
M21W2 napisał(a): Januszku , ty sam nie wiesz o co tobie chodzi , zamiast bredzić pisz fakty i konkrety .

Ja wiem że wielu solidaruchów stoczyło się na samo dno , ty piszesz o stoczeniu najbliższych kolegów Wałęsy i w pewnych dziedzinach jego samego też to potwierdzam .
Od ciebie nic się nie dowiem , jak nie wyguglujesz nic nie napiszesz , historia czasów w których żyłeś przeszła ci koło nosa , nie miałeś odwagi w niej uczestniczyć przypuszczam po żadnej ze stron .
Teraz uczestniczysz jako bojownik klawiaturowy , tylko na tyle ciebie stać , siać anty Solidarnościową i anty Polską propagandę .

Jak nie masz żadnych konkretów to dziękuję za poświęcony czas .

Lucuś ja dobrze wiem o co tobie chodzi...
wybielić ,zakłamać a często łżeć w oczywistych sprawach nawet jak fakty to potwierdzają ...
i jak zwykle pierdzielisz że to kolesie Wałęsy się stoczyli a ci od Kornela nie?...sam Kornel się nie stoczył?
nie brał w tym złodziejskim procederze udziału?
nie zarzucaj mi ''guglowania'' bo sam gdyby nie ''wuja'' byś wiedział ...nawet jak posłużysz się Googlem to nie dalej jak wczoraj pomyliłeś porozumienia stoczniowe z sierpniowymi pieprząc o punkcie 11 ;D

historia czasów w których żyłem wbrew temu co tu usiłujesz twierdzić nie przeszła mi koło nosa...żyłem w niej i jej pokłosie nie tylko ja dzisiaj zbieram...
różni nas jednak to że ja o niej czytam w różnych źródłach i wyciągam własne wnioski...ty tego nie potrafisz bo dla ciebie jedynie Wałęsa i jego przyboczni to wrogowie...
ale Kornel ''cacy'' ;D napisz mi może za co ,za jakie zasługi syn Kornela został odznaczony krzyżem jakiegoś tam orła?
nie pamiętam jakiego ale w chwili wolnego czasu mogę to sprawdzić...

jeszcze jakaś godzinka bo życie to nie forum...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Wesoły Romek niezalogowany
20 października 2022r. o 13:11
M21W2 napisał(a): Januszku , ty sam nie wiesz o co tobie chodzi , zamiast bredzić pisz fakty i konkrety .

Ja wiem że wielu solidaruchów stoczyło się na samo dno , ty piszesz o stoczeniu najbliższych kolegów Wałęsy i w pewnych dziedzinach jego samego też to potwierdzam .
Od ciebie nic się nie dowiem , jak nie wyguglujesz nic nie napiszesz , historia czasów w których żyłeś przeszła ci koło nosa , nie miałeś odwagi w niej uczestniczyć przypuszczam po żadnej ze stron .
Teraz uczestniczysz jako bojownik klawiaturowy , tylko na tyle ciebie stać , siać anty Solidarnościową i anty Polską propagandę .

"Szczepan" dlaczego unikasz mojego pytania?. :) zatkało kakao? :)
20 października 2022r. o 13:52
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Januszku , ty sam nie wiesz o co tobie chodzi , zamiast bredzić pisz fakty i konkrety .

Lucuś ja dobrze wiem o co tobie chodzi...
wybielić ,zakłamać a często łżeć w oczywistych sprawach nawet jak fakty to potwierdzają ...
i jak zwykle pierdzielisz że to kolesie Wałęsy się stoczyli a ci od Kornela nie?...sam Kornel się nie stoczył?
nie brał w tym złodziejskim procederze udziału?
nie zarzucaj mi ''guglowania'' bo sam gdyby nie ''wuja'' byś wiedział ...nawet jak posłużysz się Googlem to nie dalej jak wczoraj pomyliłeś porozumienia stoczniowe z sierpniowymi pieprząc o punkcie 11 ;D

historia czasów w których żyłem wbrew temu co tu usiłujesz twierdzić nie przeszła mi koło nosa...żyłem w niej i jej pokłosie nie tylko ja dzisiaj zbieram...
różni nas jednak to że ja o niej czytam w różnych źródłach i wyciągam własne wnioski...ty tego nie potrafisz bo dla ciebie jedynie Wałęsa i jego przyboczni to wrogowie...
ale Kornel ''cacy'' ;D napisz mi może za co ,za jakie zasługi syn Kornela został odznaczony krzyżem jakiegoś tam orła?
nie pamiętam jakiego ale w chwili wolnego czasu mogę to sprawdzić...

jeszcze jakaś godzinka bo życie to nie forum...;D

A jak skończyła się afera Kornela z księdzem? od którego brał kasę ? a co wyszło z zapłatą za odnowienie siedziby Kornela, zdążył zapłacić przed swoim zejściem?. :)
~~sołtys Ocic niezalogowany
20 października 2022r. o 13:58
Szczepan ci napisze że to kłamstwa, fejki albo robota ruskich trolli . Lucjanowi nie można w nic wierzyć . Od Solidarności przez szczepionki po dostępność węgla , bo kłamie jak najęty. W społeczności Ocic jest z tego szeroko znany.
Ocice za niego się wstydzą .
20 października 2022r. o 14:15
~~sołtys Ocic napisał(a): Szczepan ci napisze że to kłamstwa, fejki albo robota ruskich trolli . Lucjanowi nie można w nic wierzyć . Od Solidarności przez szczepionki po dostępność węgla , bo kłamie jak najęty. W społeczności Ocic jest z tego szeroko znany.
Ocice za niego się wstydzą .

"Szczepan" unika moich pytań :) tak od dawna już ma :)
~~socjolog niezalogowany
20 października 2022r. o 14:24
Ale trzeba mu przyznać jedno co nawet jest zgodne z tematem. Jest fenomenalny w swoich bredniach w czym zresztą wtóruje mu jego brat. Duet nie do podrobienia.
14240
M21W2
20 października 2022r. o 16:09
Ciocie , co z wami , plotki to wasz tlen ? , bez tego nie możecie żyć ? , niech tak zostanie , kolejne mądre przysłowie - psy szczekają karawana idzie dalej , tyle do szczekaczek .

Teraz do Januszka ,- nic nie wyguglowałeś , nie masz nic do powiedzenia , nie uważasz że to straszne prostactwo pisanie o łgarstwie , to mają być twoje argumenty .
Nie Kornel nie brał udziału w tym złodziejskim procesie , wygugluj jego życiorys , poznasz na kogo wylewasz swój jad .
Obrał swoją drogę walki z przestępcami w mundurach i ich podwładnymi , którzy zaciekle jego ścigali wydając list gończy .

W odpowiedzi na list gończy Kornel Morawiecki zakpił z siepaczy Jaruzelskiego i Kiszczaka .

OSTSZEŻENIE :
Uwaga ! To jest człowiek niebezpieczny ,
w każdej chwili jest gotów zamachnąć się na sojusze ,
przemocą obalić ustrój lub unicestwić przyjaźń z bratnimi narodami .
Obraca się szczególnie w kręgach zaplutych karłów reakcji .
Przestrzegamy przed kontaktowaniem się z nim .
TO JEST ZARAŹLIWE .
Ulotka tej treści doprowadzała komunistów do furii , wylewali jad tak jak ty obecnie .

To Kornela władza uznała za najważniejszego lidera podziemnej opozycji antykomunistycznej , latami ścigany przez bezpiekę , zatrzymany pod koniec 1987 roku w obławie z użyciem broni i środków pirotechnicznych .
Zatrzymany , więziony , deportowany , powrócił by ponownie stanąć na czele Solidarności Walczącej działającej w konspiracji .
Po obradach okrągłego stołu pisał artykuły o kantach tych obrad , przewidywał to co powstało , niesprawiedliwy ład społeczny , pisał o tym że cały ciężar przemian spadnie na społeczeństwo .
W 1990 roku odmówiono jemu startowanie w wyborach prezydenckich . powrócił do pracy na Politechnice Wrocławskiej , nadal pisał artykuły o niesprawiedliwości przemian społecznych .

Znalazłem fragment jednego z artykułów Kornela Morawieckiego :
" Układy, zawarte w Magdalence i przy okrągłym stole oznaczały
budowę państwa, którego finansową elitą stała się komunistyczna
nomenklatura i funkcjonariusze służb przez pół wieku zwalczających dążenia niepodległościowe i terroryzujących naród. Na straży
bezkarności zbrodniarzy i grabieżców publicznego mienia ciągle
stoi sądownictwo, od czasów totalitarnych nietknięte jakąkolwiek
weryfikacją. W pookrągłostołowej rzeczywistości normą stało się
sowite nagradzanie tych, którzy Polskę grabili i rządząc z obcego
nadania, zwalczali elementarne obywatelskie prawa, tępili wolnościowe dążenia Polaków. […] Jaką przyszłość może mieć społeczeństwo, w którym wyrządzanie zła jest nagradzane, a zapłatą za
służbę ojczyźnie, walkę o sprawiedliwość i niepodległość są kolejne
krzywdy, szyderstwa i nędza?

Takich ludzi niestety nie popierało społeczeństwo , społeczeństwo skłócone i podzielone , trwa to po dzień dzisiejszy a ty JANUSZU masz w tym " SWOJE WIELKIE ZASŁUGI " .
~~Czerwonawy Kasztanowiec niezalogowany
20 października 2022r. o 16:13
zasługi to macie obaj
lucuś nie wybielaj się
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.