Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Fenomen Solidarności ...ile prawdy ile mitu...

~~Inna prawda niezalogowany
20 października 2022r. o 16:22
Panie Lucjanie , jakie ma pan dowody na zdradę Lecha Wałęsy ? Był przywódcą związku , wybranym. Był prezydentem wybranym w wyborach. Jest laureatem nagrody Nobla. Nic nie wiadomo o ludziach którzy przez niego cierpieli.
Jedynie największe oszołomy RP , Kaczyńscy , Macierewicz , Olszewski, Ziobra itp
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Niebieskoszara Sosna niezalogowany
20 października 2022r. o 16:31
M21W2 napisał(a): Po obradach okrągłego stołu pisał artykuły o kantach tych obrad

"Szczepan" a gdzie Ty widziałeś kanty w okrągłym stole? po to Solidarność w Bolcu po Magdalence przejęła okrąglak po PZPR by za kanty które robiła nie poszła siedzieć :)

22258
#Horus nieaktywny
20 października 2022r. o 17:38
M21W2 napisał(a): Ciocie , co z wami , plotki to wasz tlen ? , bez tego nie możecie żyć ? , niech tak zostanie , kolejne mądre przysłowie - psy szczekają karawana idzie dalej , tyle do szczekaczek .

Teraz do Januszka ,- nic nie wyguglowałeś , nie masz nic do powiedzenia , nie uważasz że to straszne prostactwo pisanie o łgarstwie , to mają być twoje argumenty .
Nie Kornel nie brał udziału w tym złodziejskim procesie , wygugluj jego życiorys , poznasz na kogo wylewasz swój jad .
Obrał swoją drogę walki z przestępcami w mundurach i ich podwładnymi , którzy zaciekle jego ścigali wydając list gończy .

W odpowiedzi na list gończy Kornel Morawiecki zakpił z siepaczy Jaruzelskiego i Kiszczaka .

OSTSZEŻENIE :
Uwaga ! To jest człowiek niebezpieczny ,

Ulotka tej treści doprowadzała komunistów do furii , wylewali jad tak jak ty obecnie .

Takich ludzi niestety nie popierało społeczeństwo , społeczeństwo skłócone i podzielone , trwa to po dzień dzisiejszy a ty JANUSZU masz w tym " SWOJE WIELKIE ZASŁUGI " .

ach ty ''ujku'' ;D...wszędzie widzisz ''ciocie'' ...to kolejna z twoich obsesji...;D
i wychodzi twoje ubogie słownictwo bo nawet cytujesz jedno z moich ostatnich określeń że dla takich jak ty jestem tlenem...;D
no ale ucz się ..nie bronię ci tego a nawet zalecam...;D
co do mnie ...
już ci pisałem że szukając źródeł informacji o Kornelku muszę ''guglować''
ty od razu wpisujesz morawiecki i wiesz ...wiesz to co chcesz wiedzieć i to co ci poda propaganda...
dlatego uważam cię za nieuka bo bronisz się przed prawdziwą wiedzą która jest dla ciebie na tyle bolesna że boisz się szukać źródeł mówiących o jego ciemnych kartach życiorysu ...
wyjaśnie ci chwilowo jedno bo mam ochotę jeszcze trochę się tobą pobawić ...tobą a raczej twoim i brakiem wiedzy i tym jakim jesteś zmanipulowanym oszołomem...
a więc... tak jak Wałęsa tak i twój Kornel uprawiał kolesiostwo pomagając w ''karierach '' swoim ...często łamiąc prawo...
tym samym okradał to państwo dojąc je jak pijawka...
i o tym nie przeczytasz w jego życiorysie...

''Obrał swoją drogę walki z przestępcami w mundurach i ich podwładnymi ...''
niby z kimś tam walczył a jednocześnie tworzył swoją towarzysko-kolesiowską złodziejską klikę więc właśnie tym (to jest ta płaszczyzna o której ku twojej nieświadomości wspomniałem ) nie różnił się od Wałęsy...

ta niby ulotka mogła innych doprowadzać do furii bo walić takie ortografy???? ;D
uważam że po tym jakie sam robisz błędy sam ją sobie tu napisałeś a jak uważasz że się mylę podaj link do niej ...;D

czym dzielę ludzi ''kombatancie''?...tym że piszę i ujawniam chociaż częściową prawdę którą ty w pocie czoła usiłujesz zakłamywać?
lawirujesz jak możesz manipulancie...;D
dlaczego nie odpowiadasz i mnie na zadane pytanie?
powtarzam więc - czym to synalek Kornelka tak się zasłużył by dostać odznaczenie jakimś krzyżem orła?
jest takim samym a nawet większym kłamcą i oszustem niż jego ojciec...
14240
M21W2
20 października 2022r. o 17:47
~~Inna prawda napisał(a): Panie Lucjanie , jakie ma pan dowody na zdradę Lecha Wałęsy ? Był przywódcą związku , wybranym. Był prezydentem wybranym w wyborach. Jest laureatem nagrody Nobla. Nic nie wiadomo o ludziach którzy przez niego cierpieli.
Jedynie największe oszołomy RP , Kaczyńscy , Macierewicz , Olszewski, Ziobra itp

Jak dla Pana wyrok sądu , prawomocny wyrok nie wystarczy to inne dowody nic tu nie pomogą , dla Pana wypowiedzi tych na których donosił będą kłamstwem .
Przyznam że w 1980 roku jak Jacek Kuroń i Anna Walentynowicz chcieli to ujawnić na zjeździe Solidarności uznałem to za brudną grę w walce o fotel przewodniczącego .
Po wyroku Wałęsa miał się oczyścić , odwołać się do TSUE jakoś tego nie zrobił , przypomnę że wyrok o autentyczności teczki Kiszczaka wydał Sąd Rejonowy w Gdańsku .

Dopisane 20.10.2022r. o godz. 17:47:

~~Czerwonawy Kasztanowiec napisał(a): zasługi to macie obaj
lucuś nie wybielaj się

Widzisz jaki jesteś pusty , gdzie piszę o sobie , ja osobiście uwierzę jak ktoś napisze o twoich zasługach dla PRL .
22258
#Horus nieaktywny
20 października 2022r. o 17:54
o sobie nie masz co pisać bo zamknął byś to w kilku zdaniach ..;D
nawet ta twoja ''biografia'' z okazji odznaczeń skąpa w stosunku do innych postaci...;D

oni często siedzieli po aresztach ,więzieniach i internach a ty ...tobie się udawało ...
albo byłeś ''pionem do zbicia'' ;D
tu masz coś wspólnego z mkkwaczem ...
jego też nie zamknęli ...;D
czyli?...''cienkie bolki'' ;D
~~Morus niezalogowany
20 października 2022r. o 18:05
Inni siedzieli po aresztach i wiezieniach , a ty co wtedy robiłeś? Pochwal się swoja dzialalnoscia w tamtym czasie.
22258
#Horus nieaktywny
20 października 2022r. o 18:11
moją działalnością było pracować i zarabiać na rodzinę ..
całkiem nieźle na tym wyszedłem w porównaniu do tych ludzi solidarności którzy dzisiaj klepią bidę ...;D

no to teraz ty...
gdzie rozrzucałeś ulotki ,gdzie rzucałeś w ''suki'' kamieniami, gdzie odbywałeś internę ...;D
~~Czerwonawy Kasztanowiec niezalogowany
20 października 2022r. o 18:17
lucek ,z solidarnością dałem sobie spokój
jak wyprowadzili z Banku pieniądze do gulbinowicza
i tak mam do dzisiaj
nie chciałbyś posłuchać moich kolegów co działali w
zakładowej s ,uszy by nie wytrzymały
na temat s
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza