Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Fenomen Solidarności ...ile prawdy ile mitu...

~~balzac niezalogowany
21 października 2022r. o 14:30
M21W2 napisał(a): Januszku tu masz kolejny portal , jest tam zdjęcie historyka pochodzącego z Bolesławca , obecnie dyrektor Archiwum Akt Nowych .

https://dzieje.pl/dziedzictwo-kulturowe/mariusz-olczak-pracownicy-archiwum-akt-nowych-dokumentuja-pomoc-udzielana

Stary ,czy ty przy piątku nie masz w obejściu niczego do roboty .? Udzielasz się tu od rana.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
21 października 2022r. o 14:41
~~balzac napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Januszku tu masz kolejny portal , jest tam zdjęcie historyka pochodzącego z Bolesławca , obecnie dyrektor Archiwum Akt Nowych .

https://dzieje.pl/dziedzictwo-kulturowe/mariusz-olczak-pracownicy-archiwum-akt-nowych-dokumentuja-pomoc-udzielana

Stary ,czy ty przy piątku nie masz w obejściu niczego do roboty .? Udzielasz się tu od rana.

Czekałem od rana aż się jakiś kundel pojawi i zaszczeka , i się doczekałem .

~~Turkusowy Wawrzynek niezalogowany
21 października 2022r. o 16:10
aż na forum musisz wchodzić ,
aby szczekanie słyszeć
w obejściu nie masz azora
22258
#Horus nieaktywny
21 października 2022r. o 16:31
M21W2 napisał(a): Januszku tu masz kolejny portal , jest tam zdjęcie historyka pochodzącego z Bolesławca , obecnie dyrektor Archiwum Akt Nowych .

https://dzieje.pl/dziedzictwo-kulturowe/mariusz-olczak-pracownicy-archiwum-akt-nowych-dokumentuja-pomoc-udzielanaDopisane 21.10.2022r. o godz. 14:29:
Ktoś napisał: Horus napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): .Dopisane 21.10.2022r. o godz. 13:56:O Kornelu Morawieckim mogę dyskutować z każdym poważnym człowiekiem , opluwaczy nie toleruję , tylko nędznicy pomijają zasługi , wyszukują haków , bez znaczenia prawda czy kłamstwo .

przestań tu pierdzielić bo jeśli ktoś tu jest niepoważny to ty...
ty uważasz że ja ''opluwam'' Kornela a ja tylko pisze o nim prawdę ...prawdę której ty się boisz ...
ty wymieniasz zasługi o oszustwach ''zapominając'' bo wtedy te zasługi bledną i nie jest już takim ''kryształem'' za jakiego chcesz tu go przedstawiać...

zarzuć mi otwartym tekstem że w tym co piszę jest kłamstwo...
tylko konkretnie...

''...tylko nędznicy pomijają zasługi , wyszukują haków , bez znaczenia prawda czy kłamstwo . ''

więc jesteś Lucuś nędznikiem ...;D

Zakończenie w twoim stylu , słowotok . i dziecinada , odszczekiwanie , to nie ja to ty , wymyśl coś nowego , co ja piszę , nie stać ciebie na nic więcej tylko haki , haki , haki , skąd ja to znam , oczernić poniżyć .

Zero wiedzy , artykuły prasowe nic po za tym , acha zapomniałem , jeszcze TVN .

nie miałem czasu by popatrzeć co tym razem odpiszesz ale nic to nie zmienia Lucusiu...
popierdujesz bez sensu jak zwykle...

''...tylko nędznicy pomijają zasługi , wyszukują haków , bez znaczenia prawda czy kłamstwo . ''

więc jesteś Lucuś nędznikiem ...;D
no i to śmieszny gościu co piszesz a nie zdajesz sobie sprawy jak przeciw tobie twoje własne słowa mogą się obrócić...;D

''Zakończenie w twoim stylu , słowotok . i dziecinada , odszczekiwanie , to nie ja to ty , wymyśl coś nowego , co ja piszę , nie stać ciebie na nic więcej tylko haki , haki , haki , skąd ja to znam , oczernić poniżyć .''
nie wiem ...może wielką literą ci podać własne słowa by dotarło i to jak i tu się ośmieszasz?

a co ty robisz z pamięcią o Wałęsie? ...wyszukujesz ''haki'' i nie ma dla ciebie znaczenia czy ma zasługi czy są to kłamstwa...
dlatego tak ci odpisałem ...

''więc jesteś Lucuś nędznikiem ...;D ''

Lucuś musisz myśleć co piszesz bo sam za sobą ''nie zdanżasz'' i jeszcze na dodatek przywołujesz te swoje ''niezależne źródła'' wiedzy...
to już jest kompletny kolejny idio.tyzm z twojej strony...;D
wysil się chłopino bardziej ...później poczytam...

~~Wesoły Romek niezalogowany
21 października 2022r. o 16:52
M21W2 napisał(a): Zakpiłem z ciebie Januszku a ty się jarasz , jak byś napisał nie zapłacił , nie byłoby ironii .

Kradli miliony , ty" a w Ameryce biją kolorowych " .

Ciężko ci podjąć dyskusję o przedstawicielach władz po 1989 , milionerów nie ruszasz .

Klakierze Wesoły Romku , przypomnij nam co wiesz o " Bolęsie " , tak nazwałeś Wałęsę , podyskutujemy .

Zadałem Ci pytanie "Szczepan" dlaczego do tych sprzedawczyków z Magdalenki nie dopisałeś bliźniaków :) i co? podwinąłeś kitę a teraz o Bolęsę pytasz :) to Ci powinno wystarczyć, chyba wiesz kto mieszkał w tym wieżowcu i ile worków z aktami SB napełnili gdy po wysadzeniu zbierali. Wiesz skąd do Gdańska wyruszyli byli SBecy , by czyścić mu akta?. Wiesz kto to był Grzegorzewski?. Wbij w google "Zapaśnik Wałęsy to się dowiesz. Solidarność dobrze wiedziała kim był Wachowski i zrobiła coś z tym?.

~~Wesoły Romek niezalogowany
21 października 2022r. o 16:59
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~balzac napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Januszku tu masz kolejny portal , jest tam zdjęcie historyka pochodzącego z Bolesławca , obecnie dyrektor Archiwum Akt Nowych .

Czekałem od rana aż się jakiś kundel pojawi i zaszczeka , i się doczekałem .

Na dzień dzisiejszy to Ty tutaj jesteś za psa ale bez zębów jesteś:), tyle twoje , że se poszczekasz, i jedynie nogawkę obślinisz :)
22258
#Horus nieaktywny
21 października 2022r. o 17:46
pytałem oszołoma o to czy uważa Kornela za etyka i katolika...zwiał bez odpowiedzi...
pytałem czym sobie jego synek zasłużył na order jakiegoś solidarnościowego orła ...zwiał bez odpowiedzi...
kiedy zapytałem o ''niezależne źródła'' jego wiedzy odesłał mnie do swoich upolitycznionych kolesi...

sam tu ''kombatant'' pisał jak to i on i rodzina cierpieli jak to on ''walczył'' z ''komuną'' a kiedy zapytałem jak i gdzie ''cierpiał'' nagle zamilkł...;D
a teraz gdzieś mi pisał o zaproszeniu na spotkanie z jakimiś klakierami ''s'' ;D
nawet oferował się wysłaniem tego zaproszenia...
Lucuś ...a skąd znasz mój adres plotkarzu? ;D

czy czasem nie od drugiego plotkarza który ci podał nie tylko adres ale nawet numer telefonu?
wiesz ...tego twojego ''fałszywego kolegi'' ;D

14240
M21W2
21 października 2022r. o 18:03
Wesoły klakierze , pierwszy wpis , szacunek , pisząc drugi pokazałeś jaką jesteś szmatą , byłeś mężczyzną jak sam o sobie piszesz , zaczepiony waliłeś w ryja dziś śmieciu stajesz w obronie tego co mnie zaczepił , ja nie nadstawiałem i nie nadstawiam drugiego policzka , a ty .
Odpisałem ci ze względu sensowny i zgodny z prawdą pierwszy wpis , z jednym wyjątkiem , tylko część sprzedawczyków z Magdalenki wymieniłem , przede wszystkim tych co odegrali największą rolę w dzikiej " prywatyzacji " .
W magdalence mało znaczącymi osobami byli między innymi , Frasyniuk , Bujak , Lech Kaczyński , Jarosław w tym zdradzieckim spisku nie uczestniczył .

Jak był byś choć trochę bystrzejszy zauważyłbyś że wymieniłem tych z PO lub wspierających PO , czysta prowokacja , byłem pewien że Janusz nie podejmie tematu odpowiedzialnych za nędzę w okresie tzw transformacji ustrojowej szczególnie ucierpieli pracownicy byłych PGR , z dnia na dzień wywalonych na bruk .

Wbij sobie do głowy że Solidarność to ludzie , jej dzieje to trzy rozdziału , pierwszy , powstanie , drugi , stan wojenny , trzeci , okres transformacji , okres kiedy przewodniczącym był Wałęsa karierowicz i drugim Krzaklewski nic nie lepszy od Wałęsy , dla własnych karier postawili autorytet Solidarności który w tamtym czasie legł w gruzach .

Skończysz wycieczki osobiste , zaczniesz być człowiekiem , wszystko zależy od ciebie , swoją nienawiść wylewaj na tych co ciebie skrzywdzili , co skrzywdzili twoich kolegów górników , rób to podając ich nazwiska , nie ma nic gorszego jak wrzucanie wszystkich do jednego wora , jest to zwykła prostacka podłość .

Dopisane 21.10.2022r. o godz. 18:03:

Janusz nie przeczytałem i nie mam zamiaru czytać twoich wypocin , powtarzasz się od lat , nic nowego tylko jęki , i manipulacja .
Udało nam się ustalić że moim idolem nie był ale z biegiem lat i wydarzeń został Śp. Kornel Morawiecki , twoim był i jest siewca nienawiści , pośredni zabójca Księdza Jerzego Popiełuszki ,- jerzy urban .

Bez odbioru .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.