Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Fenomen Solidarności ...ile prawdy ile mitu...

~~Wesoły Romek niezalogowany
21 października 2022r. o 19:19
Horus napisał(a): ''Zaległości ugrupowania Kornela Morawieckiego wobec warszawskiego przedsiębiorcy ujawnili w kwietniu dziennikarze Onetu. Firma Kuleszy wykonała zleconą pracę, ale nie dostała za to nawet części kwoty zapisanej w umowie.

Pod dokumentem widnieje podpis Morawieckiego, który od miesięcy zapewnia Kuleszę, że ureguluje zależności. Przedsiębiorca poszedł ze sprawą do sądu, który nakazał spłatę całości kwoty - 140 tys. zł. Gdy konto Wolnych i Solidarnych zajął komornik, okazało się, że jest na nim... 57 złotych.

Proces Morawieckiego
W październiku 2018 roku Kornel Morawiecki sprzeciwił się decyzji sądu. Stwierdził, że protokół odbioru prac remontowych, który odbierał osobiście, podpisał "wskutek błędu".

cdn. ;D
przygotuj sobie lucuś zapas pieluch...;D

Kornel po katolicku chciał zapłacić te faktury za remont :) pod stołem :)
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/zerowanie-faktur-czyli-jak-partia-kornela-morawieckiego-zrobila-remont/j0l2mls#:~:text=Janusz%20Kulesza%20jest%20w%C5%82a%C5%9Bcicielem%20firmy%20budowlanej,RP%20i%20ojciec%20obecnie%20urz%C4%99duj%C4%85cego%20premiera.&text=Janusz%20Kulesza%20jest%20w%C5%82a%C5%9Bcicielem,ojciec%20obecnie%20urz%C4%99duj%C4%85cego%20premiera.&text=jest%20w%C5%82a%C5%9Bcicielem%20firmy%20budowlanej,RP%20i%20ojciec%20obecnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Niebieskoszara Sosna niezalogowany
21 października 2022r. o 19:20
~~Wesoły Romek napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): ''Zaległości ugrupowania Kornela Morawieckiego wobec warszawskiego przedsiębiorcy ujawnili w kwietniu dziennikarze Onetu. Firma Kuleszy wykonała zleconą pracę, ale nie dostała za to nawet części kwoty zapisanej w umowie.

Pod dokumentem widnieje podpis Morawieckiego, który od miesięcy zapewnia Kuleszę, że ureguluje zależności. Przedsiębiorca poszedł ze sprawą do sądu, który nakazał spłatę całości kwoty - 140 tys. zł. Gdy konto Wolnych i Solidarnych zajął komornik, okazało się, że jest na nim... 57 złotych.

Proces Morawieckiego
W październiku 2018 roku Kornel Morawiecki sprzeciwił się decyzji sądu. Stwierdził, że protokół odbioru prac remontowych, który odbierał osobiście, podpisał "wskutek błędu".

cdn. ;D
przygotuj sobie lucuś zapas pieluch...;D

Kornel po katolicku chciał zapłacić te faktury za remont :) pod stołem :)
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/zerowanie-faktur-czyli-jak-partia-kornela-morawieckiego-zrobila-remont/j0l2mls#:~:text=Janusz%20Kulesza%20jest%20w%C5%82a%C5%9Bcicielem%20firmy%20budowlanej,RP%20i%20ojciec%20obecnie%20urz%C4%99duj%C4%85cego%20premiera.&text=Janusz%20Kulesza%20jest%20w%C5%82a%C5%9Bcicielem,ojciec%20obecnie%20urz%C4%99duj%C4%85cego%20premiera.&text=jest%20w%C5%82a%C5%9Bcicielem%20firmy%20budowlanej,RP%20i%20ojciec%20obecnie

:)
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/prywatne-sprawy-jastrzebska-spolka-weglowa-i-pko-bp-reaguja-na-tekst-o-niesplaconym/p64d904
22258
#Horus nieaktywny
22 października 2022r. o 9:59
''To była jedna z najbardziej skrywanych tajemnic marszałka seniora i posła ruchu Kukiz'15 - Kornela Morawieckiego (74 l.)! Okazuje się, że jego życiem zawładnęło kilka kobiet, które Morawiecki darzy wciąż wielką miłością! - Mam żonę Jadwigę, ale nie jesteśmy razem. Żyję od lat z inną kobietą, Anną. Mamy 22-letniego syna. Jest jeszcze Hanna, z którą zakładałem Solidarność Walczącą. Wszystkie te kobiety bardzo kocham i są mi one bardzo bliskie - wyznaje nam Kornel Morawiecki.
Dla Kornela Morawieckiego kobiety są w życiu bardzo ważne. O swoich miłościach mógłby gawędzić godzinami. Kiedy spotkaliśmy się z nim w Sejmie, marszałek senior z wielkim entuzjazmem i pasją opowiadał nam o swoich miłosnych historiach. - Ożeniłem się dość szybko, w wieku 18 lat, w 1959 roku. Jadzię poznałem na wycieczce, na drugim roku studiów. Od razu przypadliśmy sobie do gustu i zakochaliśmy się - wspomina z łezką w oku Kornel Morawiecki. Z tego związku poseł ma czwórkę dzieci, w tym obecnego wicepremiera i ministra rozwoju Mateusza Morawieckiego (47 l.). Ale od dłuższego czasu marszałek nie żyje z żoną, ale z partnerką Anną. - Oczywiście kocham swoją żonę, ale z nią nie jestem od dłuższego czasu. Tak się potoczyło... Ale nie mamy rozwodu - dodaje. I zdradza nam związek z młodszą od siebie Anną. - Byłem z Jadzią do 1981 roku. Wtedy przyszedł stan wojenny, a wcześniej, bo w 1976 roku, poznałem Annę. Zakochaliśmy się... ''

poszukaj Lucuś wzmianki o tym w tych całym życiorysie swojego idola...
więc ''kombatancie'' jak widzisz więcej wiem o tym twoim Kornelku niż ty ...''opozycjonista'' ;D

a to jeszcze nie koniec Lucuś ...;D
teraz sobie pogram ...

Dopisane 22.10.2022r. o godz. 09:59:

''Od najmłodszych lat uczestniczył w zajęciach prowadzonych przez księży dla środowisk studenckich. Na spotkaniach niesformalizowanych wówczas jeszcze duszpasterstw akademickich często był najmłodszym uczestnikiem wykładów i dyskusji na temat filozofii chrześcijańskiej, etyki czy Biblii.''

''Ożeniłem się dość szybko, w wieku 18 lat, w 1959 roku. Jadzię poznałem na wycieczce, na drugim roku studiów. Od razu przypadliśmy sobie do gustu i zakochaliśmy się - wspomina z łezką w oku Kornel Morawiecki. Z tego związku poseł ma czwórkę dzieci, w tym obecnego wicepremiera i ministra rozwoju Mateusza Morawieckiego (47 l.). Ale od dłuższego czasu marszałek nie żyje z żoną, ale z partnerką Anną. - Oczywiście kocham swoją żonę, ale z nią nie jestem od dłuższego czasu. Tak się potoczyło... Ale nie mamy rozwodu - dodaje.''

jak to się ma jedno do drugiego?....czysta hipokryzja i nic więcej ...;D

ale przypomnę i to...

''Nie poparł kompromisu zawieranego od sierpnia 1988 r. między reżimem komunistycznym a częścią solidarnościowej opozycji. Przyjęty model transformacji – zdaniem Morawieckiego – prowadzić miał do zawłaszczenia przez służby i nomenklaturę PRL-u dużej części majątku narodowego.''

a jakie to służby i jaka nomenklatura przejmowała i przejmują nadal majątek narodowy?
czy to nie jego ''resortowy syn'' ?

cdn. ;D
cała prawda całą dobę ...
po to by młodzi nie pamiętający tamtych czasów nie dali się oszukać staruchom umoczonym po same pachy w brudach lat minionych ...
14240
M21W2
22 października 2022r. o 11:28
Januszku , Kornel był tak wylewny w wypowiedziach o kobietach jak Ty , pierwsze zdanie po przywitaniu ze mną dotyczyło twoich podbojów miłosnych , zakończone , wszyscy zdradzają swoje żony , dodałeś że nie jesteś pierwszym ani ostatnim .

HIPOKRYZJA PSYCHOPATY DO POTĘGI ENTEJ .
~~Jurko61 niezalogowany
22 października 2022r. o 11:37
A Horus U.J.E.B.A.N.Y po same pachy w plotkarstwo i prywatne życie innych osób , coś pisałeś „tumanku”
iż naruszam twoje prywatne terytorium „adaptacji DOMU” , a co ciebie boli ile ktoś miał żon , kogo kocha , kogo nie , Kornela życie prywatne , nie twoje.
a zachowujesz się jak „ jedna pani drugiej pani”
~~Wesoły Romek niezalogowany
22 października 2022r. o 11:43
~~Jurko61 napisał(a): A Horus U.J.E.B.A.N.Y po same pachy w plotkarstwo i prywatne życie innych osób , coś pisałeś „tumanku”
iż naruszam twoje prywatne terytorium „adaptacji DOMU” , a co ciebie boli ile ktoś miał żon , kogo kocha , kogo nie , Kornela życie prywatne , nie twoje.
a zachowujesz się jak „ jedna pani drugiej pani”

Szczerbaty mógł tylko pozazdrościć Kornelowi :) On miał tyle bab a szczerbaty tylko kota :)Kto pamięta ś.p. PISniętą? kwiaty mu dawała, miłośnie patrzyła mu w oczy i co? yayco :) olał ją a Ona z rozpaczy z księdzem się puściła :) za to szczerbaty ma jeszcze koło siebie chłopców których bardzo lubi :)

14240
M21W2
22 października 2022r. o 11:52
Wesoły Klakierze , nie zaprzeczam że piszesz prawdę , prawdę o mało znaczących pionkach , piszesz prawdę o uwłaszczeniu , tylko że jest to promil prawdy , promil który nie miał najmniejszego znaczenia dotyczącego negatywnych przemian odczuwalnych przez nieomal całe społeczeństwo , dodam że uwłaszczenie na majątku publicznym zostało uchwalone przez Sejm i Senat , podpisane przez Jaruzelskiego w końcu 1989 roku .
Uwłaszczenie nomenklatury zwanej prywatyzacją , przejmowanie majątku publicznego dotyczyło wielu działaczy nomenklatury partyjnej i państwowej .
Ci co najbardziej bronili i nadal bronią uwłaszczenia są przede wszystkim uczestnicy obrad Okrągłego Stołu , tak ze strony rządowej jak i opozycyjnej .
Klakierze , łowisz płotki , zarzuć sieć na grube ryby , o ile potrafisz i masz w tym temacie wiedzę .
~~Płowa sekwoja niezalogowany
22 października 2022r. o 12:43
Bracia się pokazali i jeden drugiego wspomaga ale ani słowem o tym że jeden puścił kantem dziewuchę wiejąc przed ojcostwem bo sobie zamoczył i wystarczyło. Jeden drugiego warty . Zera.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.