Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Przekop mierzei wiślanej gotowy!!!!

22258
#Horus nieaktywny
18 września 2022r. o 10:51
jakim trzeba być durnie.m by wypisywać takie bzdety?

koszt tej ''inwestycji'' to miało być 880 mln zł ...''skończyło'' się na 2 mld ;D

a to jak czytam powyżej to PIERWSZY ETAP?
to jakie koszty będą po drugim?...jakie będą po trzecim?

szok ...jak można być takim ignorantem i oszołomem ? ;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
18 września 2022r. o 11:32
Horus napisał(a): jakim trzeba być durnie.m by wypisywać takie bzdety?

koszt tej ''inwestycji'' to miało być 880 mln zł ...''skończyło'' się na 2 mld ;D

Tym razem piszesz konkretnie , co do kosztów inwestycji tłumaczą wzrostem cen materiałów budowlanych i kosztów robocizny , ty budowlaniec wiesz w tym temacie więcej niż ja .

Zasadne też jest pytanie dlaczego nie podano kosztów całkowitych , łącznie z pogłębieniem toru wodnego i modernizacji portu , firma do pogłębienia toru wodnego na drodze przetargu jest już wybrana , koszt coś ponad 130 mln . , dofinansowanie modernizacji stoczni w Elblągu to ok . 800 mln .
Są jakieś tarcia kto ma wyłożyć na to pieniądze , na pewno samorząd nie pokryje pogłębienia , wody nie są ich własnością .
~~Guślarz niezalogowany
18 września 2022r. o 11:35
~~Donek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~młody wykształcony szalenie przystojny napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~KILL FUCK DIE napisał(a): Jęczysz to ty od 7 lat że złodzieje z peło poszli w PIZDU .

Mógłbyś jeszcze raz , po naszemu ?
Po naszemu to ***** PIS i KACZORA

To tsza tak pisać od razu ,popieram .
~~Donek niezalogowany
18 września 2022r. o 11:56
Horus napisał(a): jakim trzeba być durnie.m by wypisywać takie bzdety?

Jesteśmy poważnym krajem tak mówił Oszczaniec ,obiecali zrobienie rowu i to zrobili .Teraz tylko Elbląg ze środków samorządowych wysupła 880 milionów i dokończy ten cud gospodarczy .
~~Hebanowy Bluszczyk niezalogowany
18 września 2022r. o 12:03
~~Donek napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): jakim trzeba być durnie.m by wypisywać takie bzdety?

Jesteśmy poważnym krajem tak mówił Oszczaniec ,obiecali zrobienie rowu i to zrobili .Teraz tylko Elbląg ze środków samorządowych wysupła 880 milionów i dokończy ten cud gospodarczy .

Donek. Weź zasyp ten rów . Wreszcie będziesz miał program.
22258
#Horus nieaktywny
18 września 2022r. o 12:05
czy za rok będzie równie huczne ''otwarcie'' drugiego etapu?

od wczoraj chodzi mi coś po głowie kiedy pojawiły się pierwsze głosy o tym przyszłym pogłębianiu toru i po tym jak zobaczyłem zdjęcia już pękniętego na granicy lustra wody części chyba falochronu...

jak i kto to naprawi?
a minęło tylko kilka miesięcy !!!

umocnienia kanału...poczytał ktoś cokolwiek o tym jak wypowiadają się o tym ludzie związani z inżynierią wodną?
nie jestem w stanie obrazowo tego przedstawić ale ci ludzie mówią tak...
umocniono nabrzeża do jakiejś tam głębokości ale po pogłębieniu kanału to co jest w okolicach brzegu zostanie zwykłymi prądami wypłukane spod zabezpieczeń a te zaczną po prostu osiadać...w takim przypadku żadne zbrojenie nie pomoże...
jakie z tego można wysnuć wnioski?
~~Bubu niezalogowany
18 września 2022r. o 12:25
Ja żadnych pęknięć nie widziałem:)
Przyjedź i popatrz:)
~~bazyliszek niezalogowany
18 września 2022r. o 12:27
a port w gdańsku tylko 60 km dalej aale w porcie w gdańsku amerykanie którzy wywożą polskie skarby za bardzo rzucali by się w oczy a schowają się za mierzeją i jest w porządku ,byłem tam w tym roku odnoszę wrażenie że tj z tektóry zbudowana, a milirdy na kontach w szwajcarii.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza