~~Kanarkowy Mak napisał(a): Jak z tobą ZABLOKOWANY dyskutować, jeśli ty nawet nie wiesz, że żaden Święty nie czyni cudów. Za pośrednictwem Osoby Świętej można co najwyżej wypraszać Łaskę Bożą. Święci nie czynią też "cudów" na miarę magika z cyrku, a swoją postawą i życiem wskazują drogę do Boga. Mylisz też Kościół z kościołem, Dekalog z ogólnoludzką moralnością, hierarchię kościelną z boskością i wydajesz sądy, do których nie masz żadnych podstaw humanistyczno-umysłowych. Musisz być bardzo zakompleksiony. Pewnie nikt nie traktuje cię poważnie i przez to promujesz się w internecie, byś chociaż przez chwilę poczuł się mądry, popierany (choćby tylko przez kilku komentujących) i ważny. Będę się modlił za Twoje zdrowie. Za rozum za późno.
dużo słów-mało treści...
bo kim jest ''święty''?...jakim on być może ''pośrednikiem'' w tym by coś gdzieś ''załatwić''? jaka jest wg. ciebie różnuica między Kościołem a kościołem? ...bo dla mnie żadna...
jest to po prostu instytucja rozbita na filie...
dekalog i moralność?...nie kpij bo sam wiesz jak daleko tym co innych nawołują do moralności by samemu być od niej często daleko ...
hierarchia kościelna?...ta jak to widać stoi ponad prawem i nie ściemniaj mnie tu jako kolejny że tak nie jest ...to samo w sobie już jest tym że stawiają się ponad ''bogiem'' ...teraz ty przypisując to mnie wydajesz swój ''sąd'' ze niby to ja nie mam do takiego czegoś prawa...
otóż mam i ani ty ani żaden hierarcha kościelny czy polityk mi tego nie zabroni...
a jak tam z twoimi kompleksami? ...traktujesz je poważnie?
myślę że bagatelizujesz...;D
powiedz mi skąd nagle taki wysyp pedofili w kościelnych szeregach? ...pomijam odległe lata bo zapewne przypiszesz to działaniom SB ;D ale teraz ...w ostatnim czasie...co o tym sądzisz?
czy tym razem to działania powiedzmy ''ruskich trolli'' ;D
a kolejny mural z wizerunkiem Wojtyły oblany czerwoną farbą?...to z miłości czy oburzenia na to jak się zakłamowuje rzeczywistość?
aha...to zapewne chuligani...;D
''kanarkowy'' ... o ile jeszcze nim jesteś...;D
prawdy nie zakrzyczysz....nie znajdziesz nic na obronę swojego poprzedniego postu a do mojego sensownie się nie odniesiesz...;D