~~ZABLOKOWANY niezalogowany 2 kwietnia 2023r. o 19:26
gościu...ponownie dużo słów-mało treści...
dlaczego zadajesz mi pytania a na to nie odpowiadasz?
''bo kim jest ''święty''?...jakim on być może ''pośrednikiem'' w tym by coś gdzieś ''załatwić''? jaka jest wg. ciebie różnuica między Kościołem a kościołem? ...bo dla mnie żadna...
jest to po prostu instytucja rozbita na filie...
dekalog i moralność?...nie kpij bo sam wiesz jak daleko tym co innych nawołują do moralności by samemu być od niej często daleko ...
hierarchia kościelna?...ta jak to widać stoi ponad prawem i nie ściemniaj mnie tu jako kolejny że tak nie jest ...to samo w sobie już jest tym że stawiają się ponad ''bogiem''''
czy dlatego a co już wcześniej przewidziałem?
''prawdy nie zakrzyczysz....nie znajdziesz nic na obronę swojego poprzedniego postu a do mojego sensownie się nie odniesiesz...;D''
gościu nie bredź ...
nie posiadłem tu ''wszelkich mądrości'' i nie pieprz bzdur że piszę coś o wzroście pedofilii w instytucjach kościelnych...
ja wspomniałem tylko o tym że w ostatnich latach nastąpił wręcz wysyp info na temat tego jak wielu pośród sukienkowych jest pedofili...
i było by tak nadal bo papieski list zakazywał biskupom takie sprawy ujawniać a nawet je utajniać...
czy ktoś mnie zmusza do wiary w ''świętych''?...no jeszcze by tego brakowało ;D
ale gościu ...już się pojawiają głosy że podważanie ''świętości'' Wojtyły to zagrożenie dla bezpieczeństwa kraju ...
czyli co będzie następnym krokiem?
więzienie? ;D
pytasz ile jest pomników Wojtyły? nie wiem czy ktokolwiek to wie...;D
ale sprawdzę i ci napiszę ...
czy mam uwzględnić ten pomnik pod bazyliką z którego usunięto pewną postać bo okazało się że to też pedofil?
ty w tym czasie poszukaj mi jednego pomnika Wojtyły w otoczeniu dzieci ...powinien chyba być z jeden skoro tak dzieci kochał ...;D
~~ZABLOKOWANY niezalogowany 2 kwietnia 2023r. o 20:44
a ile jest w naszym grajdołku pomników Wojtyły?
no i czy przypominają Wojtyłę bo te fotki które odszukałem to niektóre niezbyt go przypominają ...
jeden to jakiś ''terminator'' a inny opisują go jako przypominający Hanię Bielicką ...;D
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.