Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Orange zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Marnowanie głosów już 15 października!
29
Bernard
7 września 2023r. o 16:07
~~Stalowy Floks napisał(a): W artykule czytam ..."Na liście tej koalicji na 7 miejscu jest Olga Burdyna i na 19 - Sonia Turzyniecka - obie reprezentujące PSL. Obie bez wątpienia przesympatyczne i przynajmniej lokalnie rozpoznawalne. Niestety obie prawdopodobnie zasiądą w Sejmie mniej więcej wówczas, gdy Stannis Baretheon odzyska należny mu tron Siedmiu Królestw..."
I bardzo szkoda, że tak na końcu i w takim prześmiewczym stylu o Trzeciej Drodze. Można mieć różne zdanie o PSL ale warto się pokusić o jedną refleksję. Od 1989 po przekształceniu ZSL w PSL na czele tej parti stali prezesi : Roman Bartoszcze, Waldemar Pawlak, Jarosław Kalinowski, Janusz Wojciechowski, ponownie Waldemar Pawlak następnie Janusz Piechociński i Władysław Kosiniak-Kamysz.

A w PIS - jak zawsze prezesem Jarosław Kaczyński (tak jak w poprzedzającym Porozumieniu Centrum) w PO Donald Tusk poza
krótkimi w przelocie (Kopacz, Schetyna, Budka).

Sądzę, że jest to dowód na zachowanie demokratycznych procedur w PSL i na autokratyczne zapędy w dwóch zwalczających się Po-Pisach

Z całą sympatią dla obu pań, ich szanse w wyborach są naprawdę nikłe.

A stałość przywództwa dużych partii nie jest ich wadą, jak pokazują wybory i sondaże.

Przepraszam bardzo, ale poważne traktowanie Hołowni nie przechodzi mi przez palce.

Ale przypomniałeś mi, że nie tak dawno przechodziło przez różne rzeczy bolesławieckim Bezpartyjnym (podobnie jak wcześniejsze poważne traktowanie Kukiza). Hołubiony przez nich i ich media jakoś już nie jest tak, jak to drzewiej bywało. Dlaczego?

Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:03:

~~Blond Gazania napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zielona Wiśnia napisał(a): To Pani Kinga współpracuje z ugrupowaniem wspomagającym PiS? Co to się wyrabia?

Pani Kinga po obiecankach zmieniła poglądy i ucichła.Teraz to dla niej tylko kasa się liczy.

Nie zgadzam się, na pewno nie chodzi o kasę...
A mylenie niewiedzy z posiadaniem poglądów jest niestety naszą chorobą narodową.

Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:04:

~~Żonkilowa Jasnota napisał(a): Czy redaktor już się zapisał do PiS ?

Wbrew pozorom, miewam kręgosłup.

Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:05:

~~Rudy Pustynnik napisał(a): Pięknie!!! Wedle mnie nic tak Pogodzie nie zaszkodzi jak ten artykół !!!

Bądźmy realistami, tekst ten nie będzie miał żadnego wpływu na poparcie dla naszego posła, czy dla PiS.

Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:06:

~~Brązoworuda Irga napisał(a): Benka bardzo lewicowe odchylenie powoduje, że każe wszystkim głosować tak, jak on uważa za słuszne.
No tak już lewicowcy mają. A przy okazji mamy dowód na propagandowy, a nie obiektywny charakter bolec.info. Lewicowa propaganda w czystej postaci.

Nikomu niczego nie każę, tekst to felieton, mój osobisty pogląd na szanse w wyborach. Ufam, że celny.

Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:07:

~~Marengo Jukka napisał(a): ....asa i fajnie napisany artykuł

Dziękuję.

Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:07:

~~WZK napisał(a): Kapitalne podsumowanie - centralnie w punkt!!

Dziękuję bardzo.

bobrzanie.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bladozielona Kufea niezalogowany
7 września 2023r. o 16:17
Głosy oddane nawet na kandydatów z odległych miejsc też mają istotne znaczenie bo mogą spowodować, że z tej listy wejdzie do sejmu lub senaty więcej tzw. " jedynka".
29
Bernard
7 września 2023r. o 16:24
~~Bladozielona Kufea napisał(a): Głosy oddane nawet na kandydatów z odległych miejsc też mają istotne znaczenie bo mogą spowodować, że z tej listy wejdzie do sejmu lub senaty więcej tzw. " jedynka".

Do senatu nie, ale jeśli chodzi o sejm, owszem. Tylko kandydaci bardziej rozpoznawalni, z większymi szansami, zebraliby tych głosów znacznie więcej.

bobrzanie.pl
~~Mateusz Mikołajewicz niezalogowany
7 września 2023r. o 16:53
Dziękujemy za miłe słowa w kierunku kandydatek Trzeciej Drogi - nasza lista ma reprezentować cały nasz okręg wyborczy i wszelkie środowiska i tak jest.
Na naszych listach Mlmamy zarówno sportowców, jak i działaczy kultury, przedstawicieli samorządów, społeczników, przedsiębiorców i oczywiście rolników, a i pewnie tych zawodów i specjalności mógłbym wymieniać jeszcze wiele.
~~Hmmm niezalogowany
7 września 2023r. o 17:13
~~Zielona Wiśnia napisał(a): To Pani Kinga współpracuje z ugrupowaniem wspomagającym PiS? Co to się wyrabia?
przecież nie tak dawno ta pani biegała z miska ryżu jak zawitał p. Marowiecki a teraz już dołącza do pis. Boże co za.... przemiana.... czy to nie hipok
~~Blond Gazania niezalogowany
7 września 2023r. o 17:19
~~Hmmm napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zielona Wiśnia napisał(a): To Pani Kinga współpracuje z ugrupowaniem wspomagającym PiS? Co to się wyrabia?
przecież nie tak dawno ta pani biegała z miska ryżu jak zawitał p. Marowiecki a teraz już dołącza do pis. Boże co za.... przemiana.... czy to nie hipok

Biegać biegać aby do władzy i sejmu się dostać lud ciemny wszystko kupi co ta pani powie albo wykrzyczy na ulicy.
~~Żonkilowa Jasnota niezalogowany
7 września 2023r. o 17:24
Pan Pogoda sprzedawca mebli czy coś takiego na pewno był o wiele mniej znany jak choćby kandydatki z PSLu, więc sam się Pan redaktor podważa. Ale dzięki Panu już na przedbiegu kampanii czytająxy na bieżąco Bolec Info będą wiedzieć, że mają kilku kandydatów lokalnych, a żeby tylko wojątkowo mało aktywny i bardzo mało rozpoznawalny lokalnie i krajowo Pan poseł z PiS został zastąpiony przez kogokolwiek, byle choć odrobinę aktywniejszego.
Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Bladozielona Kufea napisał(a): Głosy oddane nawet na kandydatów z odległych miejsc też mają istotne znaczenie bo mogą spowodować, że z tej listy wejdzie do sejmu lub senaty więcej tzw. " jedynka".

Do senatu nie, ale jeśli chodzi o sejm, owszem. Tylko kandydaci bardziej rozpoznawalni, z większymi szansami, zebraliby tych głosów znacznie więcej.

~~Kakaowy Wrotycz niezalogowany
7 września 2023r. o 17:25
sorki-memorki ale oprócz tych trzech ''wodzirejów kabaretowych '' czyli Romana ,Pogody i Barczyka nikogo nie kojarzą nie tylko z jakichkolwiek ''zasług'' ale same nazwiska są mi kompletnie nieznane ...
a więc krótka piłka- na tych trzech nigdy nie oddam swojego ''cennego głosu'' ;D
''car'' nie kojarzy mi się dobrze a karierowiczów i szkodników nie będę popierał...
a reszta?...kompletnie mi obca a to nie daje mi pewności że dzisiaj są w ''zielonych'' a jutro w ''niebieskich'' ;D
a aby nie manipulowano moją kartą zakreślę wszystko co na niej możliwe...nikt nie będzie musiał dostawiać ''krzyżyka'' ...;D
a ta druga karta plebiscytowa?...tak jak pisałem wcześniej ...będę żądał by odnotowano że jej nie pobieram...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Orange zaprasza