~~Stalowy Floks napisał(a): W artykule czytam ..."Na liście tej koalicji na 7 miejscu jest Olga Burdyna i na 19 - Sonia Turzyniecka - obie reprezentujące PSL. Obie bez wątpienia przesympatyczne i przynajmniej lokalnie rozpoznawalne. Niestety obie prawdopodobnie zasiądą w Sejmie mniej więcej wówczas, gdy Stannis Baretheon odzyska należny mu tron Siedmiu Królestw..."
I bardzo szkoda, że tak na końcu i w takim prześmiewczym stylu o Trzeciej Drodze. Można mieć różne zdanie o PSL ale warto się pokusić o jedną refleksję. Od 1989 po przekształceniu ZSL w PSL na czele tej parti stali prezesi : Roman Bartoszcze, Waldemar Pawlak, Jarosław Kalinowski, Janusz Wojciechowski, ponownie Waldemar Pawlak następnie Janusz Piechociński i Władysław Kosiniak-Kamysz.
A w PIS - jak zawsze prezesem Jarosław Kaczyński (tak jak w poprzedzającym Porozumieniu Centrum) w PO Donald Tusk poza
krótkimi w przelocie (Kopacz, Schetyna, Budka).
Sądzę, że jest to dowód na zachowanie demokratycznych procedur w PSL i na autokratyczne zapędy w dwóch zwalczających się Po-Pisach
Z całą sympatią dla obu pań, ich szanse w wyborach są naprawdę nikłe.
A stałość przywództwa dużych partii nie jest ich wadą, jak pokazują wybory i sondaże.
Przepraszam bardzo, ale poważne traktowanie Hołowni nie przechodzi mi przez palce.
Ale przypomniałeś mi, że nie tak dawno przechodziło przez różne rzeczy bolesławieckim Bezpartyjnym (podobnie jak wcześniejsze poważne traktowanie Kukiza). Hołubiony przez nich i ich media jakoś już nie jest tak, jak to drzewiej bywało. Dlaczego?
Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:03:
~~Blond Gazania napisał(a): Ktoś napisał: ~~Zielona Wiśnia napisał(a): To Pani Kinga współpracuje z ugrupowaniem wspomagającym PiS? Co to się wyrabia?
Pani Kinga po obiecankach zmieniła poglądy i ucichła.Teraz to dla niej tylko kasa się liczy.
Nie zgadzam się, na pewno nie chodzi o kasę...
A mylenie niewiedzy z posiadaniem poglądów jest niestety naszą chorobą narodową.
Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:04:
~~Żonkilowa Jasnota napisał(a): Czy redaktor już się zapisał do PiS ?
Wbrew pozorom, miewam kręgosłup.
Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:05:
~~Rudy Pustynnik napisał(a): Pięknie!!! Wedle mnie nic tak Pogodzie nie zaszkodzi jak ten artykół !!!
Bądźmy realistami, tekst ten nie będzie miał żadnego wpływu na poparcie dla naszego posła, czy dla PiS.
Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:06:
~~Brązoworuda Irga napisał(a): Benka bardzo lewicowe odchylenie powoduje, że każe wszystkim głosować tak, jak on uważa za słuszne.
No tak już lewicowcy mają. A przy okazji mamy dowód na propagandowy, a nie obiektywny charakter bolec.info. Lewicowa propaganda w czystej postaci.
Nikomu niczego nie każę, tekst to felieton, mój osobisty pogląd na szanse w wyborach. Ufam, że celny.
Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:07:
~~Marengo Jukka napisał(a): ....asa i fajnie napisany artykuł
Dziękuję.
Dopisane 07.09.2023r. o godz. 16:07:
~~WZK napisał(a): Kapitalne podsumowanie - centralnie w punkt!!
Dziękuję bardzo.