Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Marnowanie głosów już 15 października!
~~Żonkilowa Jasnota niezalogowany
7 września 2023r. o 17:32
Oddając głos nieważny lub nie głosując jesteś automatycznie zwolennikiem i wyborcom tych, którzy wygrają. Niech to wreszcie do wszystkich dotrze !!!
~~Kakaowy Wrotycz napisał(a): sorki-memorki ale oprócz tych trzech ''wodzirejów kabaretowych '' czyli Romana ,Pogody i Barczyka nikogo nie kojarzą nie tylko z jakichkolwiek ''zasług'' ale same nazwiska są mi kompletnie nieznane ...
a więc krótka piłka- na tych trzech nigdy nie oddam swojego ''cennego głosu'' ;D
''car'' nie kojarzy mi się dobrze a karierowiczów i szkodników nie będę popierał...
a reszta?...kompletnie mi obca a to nie daje mi pewności że dzisiaj są w ''zielonych'' a jutro w ''niebieskich'' ;D
a aby nie manipulowano moją kartą zakreślę wszystko co na niej możliwe...nikt nie będzie musiał dostawiać ''krzyżyka'' ...;D
a ta druga karta plebiscytowa?...tak jak pisałem wcześniej ...będę żądał by odnotowano że jej nie pobieram...

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Moim zdaniem niezalogowany
7 września 2023r. o 17:40
Bardzo dobry tekst. Przeglądowy i poglądowy. Wychodzi na to, że nie ma na kogo głosować. Domniemam jednak, że każdy głos oddany na PIS czy inną partię inną niż PO oddala nas Polaków od otrzymania tych dużych dotacji z UNII Europejskiej, na które czekamy od paru już lat. Brak wsparcia unijnego spowodował wzrost odsetek od kredytów dla wszystkich, czy to osób fizycznych, przedsiębiorców, czy wspólnot mieszkaniowych i innych. Inflacja ogromna, bo nie otrzymaliśmy pieniędzy. Składki do ZUS przeogromne, ponoć splajtowało 80 tys. przedsiębiorców i szykują się następne likwidacje firm małych i dużych. Najniższa krajowa poszybowała i szybować ma po 1 stycznia 2024 r. jeszcze w górę. Lekarze powyjeżdżali i nie ma komu leczyć. Kiedyś były kolejki do lekarzy na NFZ, dzisiaj czekać trzeba i 2 lata, a 4 dni średnio czeka się do lekarza prywatnie. Pytam siebie, to po co i na co płacimy tak wysokie składki na ZUS, skoro nie możemy z żadnej wpłaconej kwoty skorzystać. 500 + czy 800 +, wyższe emerytury, 13, 14 nie rekompensują inflacji. Czyli ucisk będzie jeszcze większy jak zmarnuję głos. Emeryci też wiedzą, że pomimo, że mają więcej , to za to więcej mniej kupią, gdyby mieli mniej i wrócili pamięcią do poprzednich rządów. Za to ich wnuki, którzy są czynni zawodowo i mają kredyty na mieszkania i domy przed oddaniem głosu powinni pokazać dziadkom różnice w płatnościach rat jak wzrosła z 1 tys. zł. do prawie 5 tys. zł. Dopóki euro nie zostanie wprowadzone u nas, kredyty będą szaleć, banki będą zarabiać niebotyczne sumy, bo eldorado to one mają dzisiaj i czerpią dzięki braku wprowadzenie euro ogromne zyski. Drogą dedukcji i analizy, nie mogę patrzeć na sympatie osobowe w partiach, ale na to co dla mnie i mojej rodziny pokoleniowo korzystniejsze. Z tych powodów uważam, że ten głos będzie stracony i nam się pogorszy, jeśli nie oddam go na PO. Może to i śmiałe, ale widzę dla nas zielone światełko w tunelu, gdy Platforma Obywatelska zwycięży i ufam, że wtedy te duże środki z UE do nas do Polski wpłyną i zostanie wprowadzone euro dla stabilizacji kredytów. Zaznaczam, że nie głosowaliśmy wcześniej w wyborach na PO, ale to obecnie wręcz jest konieczne, aby zapanowała normalność.
7 września 2023r. o 17:43
Każdy głos na POPis rządzący od 2005 to głos na POPiS.
Kto tego nie widzi, do szkoły od nowa.
~~Moim zdaniem napisał(a): Bardzo dobry tekst. Przeglądowy i poglądowy. Wychodzi na to, że nie ma na kogo głosować. Domniemam jednak, że każdy głos oddany na PIS czy inną partię inną niż PO oddala nas Polaków od otrzymania tych dużych dotacji z UNII Europejskiej, na które czekamy od paru już lat. Brak wsparcia unijnego spowodował wzrost odsetek od kredytów dla wszystkich, czy to osób fizycznych, przedsiębiorców, czy wspólnot mieszkaniowych i innych. Inflacja ogromna, bo nie otrzymaliśmy pieniędzy. Składki do ZUS przeogromne, ponoć splajtowało 80 tys. przedsiębiorców i szykują się następne likwidacje firm małych i dużych. Najniższa krajowa poszybowała i szybować ma po 1 stycznia 2024 r. jeszcze w górę. Lekarze powyjeżdżali i nie ma komu leczyć. Kiedyś były kolejki do lekarzy na NFZ, dzisiaj czekać trzeba i 2 lata, a 4 dni średnio czeka się do lekarza prywatnie. Pytam siebie, to po co i na co płacimy tak wysokie składki na ZUS, skoro nie możemy z żadnej wpłaconej kwoty skorzystać. 500 + czy 800 +, wyższe emerytury, 13, 14 nie rekompensują inflacji. Czyli ucisk będzie jeszcze większy jak zmarnuję głos. Emeryci też wiedzą, że pomimo, że mają więcej , to za to więcej mniej kupią, gdyby mieli mniej i wrócili pamięcią do poprzednich rządów. Za to ich wnuki, którzy są czynni zawodowo i mają kredyty na mieszkania i domy przed oddaniem głosu powinni pokazać dziadkom różnice w płatnościach rat jak wzrosła z 1 tys. zł. do prawie 5 tys. zł. Dopóki euro nie zostanie wprowadzone u nas, kredyty będą szaleć, banki będą zarabiać niebotyczne sumy, bo eldorado to one mają dzisiaj i czerpią dzięki braku wprowadzenie euro ogromne zyski. Drogą dedukcji i analizy, nie mogę patrzeć na sympatie osobowe w partiach, ale na to co dla mnie i mojej rodziny pokoleniowo korzystniejsze. Z tych powodów uważam, że ten głos będzie stracony i nam się pogorszy, jeśli nie oddam go na PO. Może to i śmiałe, ale widzę dla nas zielone światełko w tunelu, gdy Platforma Obywatelska zwycięży i ufam, że wtedy te duże środki z UE do nas do Polski wpłyną i zostanie wprowadzone euro dla stabilizacji kredytów. Zaznaczam, że nie głosowaliśmy wcześniej w wyborach na PO, ale to obecnie wręcz jest konieczne, aby zapanowała normalność.

~~POL niezalogowany
7 września 2023r. o 17:51
No niestety ale nikogo tu nie ma na kogo moja rodzinka mialaby glosowac,Przykra sprawa,
~~Darek niezalogowany
7 września 2023r. o 17:55
Donald Tusk to tajny współpracownik służb niemieckich.Na początku lat 80 zwerbowala go Stasi,później przejęła go BND RFNu.Nadano mu kryptonim Oskar.Czytajcie książki Sumlinskiego tam wszystko się dowiecie o agenturze w Polsce.
7 września 2023r. o 18:03
Przez to tak dobrze dogaduje się z PiS ?
~~Darek napisał(a): Donald Tusk to tajny współpracownik służb niemieckich.Na początku lat 80 zwerbowala go Stasi,później przejęła go BND RFNu.Nadano mu kryptonim Oskar.Czytajcie książki Sumlinskiego tam wszystko się dowiecie o agenturze w Polsce.

~~Beżowobrązowy Żywotnik niezalogowany
7 września 2023r. o 18:17
POL niezalogowany
19 min. temu
"No niestety ale nikogo tu nie ma na kogo moja rodzinka mialaby glosowac,Przykra sprawa, „

Może jednak na pana
Piotra Romana ?
Człowiek ma jeszcze parę złotych
do zarobienia z p. Ramzą

Bezpartyjni Samorządowcy
Cezarego Przybylskiego .
I . . interesy
Piotrusia i Krzysia i Tomaszka .
Bolesławiec ul Staroszkolna ,
Pan Piotruś
wydał w marcu 2021 zarządzenia nr 59/2021 , o ogłoszeniu przetargu działki nr 478 na ul Staroszkolnej .

Przetarg nieruchomości
odbył się 26 czerwca 2021 ,
działkę nr 478 wylicytował
pan Krzyś .
Jedyny uczestnik , wygrał przetarg .
Brawo !

Uwaga Piotrusia do przetargu .
Działka do przetargu w UM jest określona w MPZM , jako usługowo - handlowa o powierzchni
handlowej ! powyżej 2000 m2 .

Jednak Krzysiu
9 lipca 2021 , udał się do starostwa
bolesławieckiego i złożył tam dokumenty u
pana Tomaszka ,

caly !
gotowy projekt ,
na budowę 3 wieżowców !

z wnioskiem o ustalenie waruków zabudowy .

Krzysiu w tym czasie nie byl
właścicielem nieruchomości nr 478 .
a jak pamiętamy działka jest
usługowo - handlowa .

Dnia 21 lipca 2021 roku ,
Krzyś przystąpił
dopiero !
do aktu notarialnego
w Kancelarii Notarialnej
notariusza pana Łukaszka ,
do przeniesienia prawa własności działki nr 478 na Krzysia .

Dnia 13 kwietnia 2022 roku
Krzysiu składa
po raz pierwszy !
wniosek
do pana Piotrusia
z koncepcją , koncepcją , koncepcją !
zmiany sposobu
użytkowania w MPZP miasta ,działki nr 478 na ul Staroszkolnej
z funkcji handlowej na mieszkaniową

Pamiętamy !
w tym czasie Krzysiu , ma już gotowy caly
projekt który złożył u pana Tomaszka . . . . rok wcześniej !

Bolesławiec
w dniu 25 maja 2022 roku na sesji RM , radni
po raz pierwszy !
dowiadują się o sprawie przekształcenia nieruchomości z funkcji handlowej na mieszkaniową

Pamiętamy żeby się nie pogubić
Piotruś , Krzysiu i Tomaszek mają
już gotowe
projekty i dokumenty które leżą
już gotowe od roku u . . . Tomaszka .

Pan Krzysiu buduje domy
a dokumenty
komu są potrzebne ?
Piotruś
nigdy nie przekazał radnym R
dokumentów do głosowania
od Krzysia .
Pewnie zapomnial .

Radni przegłosowali sprawę Krzysia
Piotrusia i Tomaszka ,
bez dokumentów .

( - zapis sesji rady miasta z 25 maja 2022 roku ,
protokół komisji RM ,
- oświadczenia Józia z RM
- BIP Starostwo Bolesławiec ,
- BIP , Pisma Wojewody Dolnośląskiego ,
dokumenty i pliki da pobrania u
Piotrusia, Krzysia i Tomaszka .
~~Staroróżowy Goździk niezalogowany
7 września 2023r. o 18:31
Z tych wszystkich osób rekomendowanych to PSL może poszczycic się kandydatkami. Trafne określonie przez Redakcję, że są przesympatyczne i rozpoznawalne. Nagrody Prezydenta Miasta oraz Powiatu nie otrzymuje się za darmo. To dumą naszego kraju. Gratulacje dla PSL.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Gerresheimer zaprasza