~~Rudobrązowy Powojnik napisał(a): To pójdź i zobacz sam... a co do faktów: co najmniej 37 osób zmarło w lasach i bagnach przy granicy z Białorusią po polskiej stronie. To twarde fakty!
Ktoś napisał: ~~Burawy Agrest napisał(a): Przecież ten film nie jest na faktach autentycznych, pokażcie mi co oglądali skąd wzięte są fakty, materiały, nawet nie była na granicy
Zastosowana autokorekta
~~Burawy Agrest napisał(a): Przecież ten film nie jest na faktach autentycznych, pokażcie mi co oglądali skąd wzięte są fakty, materiały, nawet nie była na granicy
~~Dariusz1956 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Burawy Agrest napisał(a): Przecież ten film nie jest na faktach autentycznych, pokażcie mi co oglądali skąd wzięte są fakty, materiały, nawet nie była na granicy
Oglądałem ten film z niemałym wstydem a momentami łzami w oczach . Jeśli w tym filmie jest nawet 50% prawdy( a jest) to film pokazuje w jakich skrajnościach żyjemy. Strach,bol,śmierć ludzka nie wywołuje konsternacji i opamiętania. Popadamy ze skrajności w skrajność. Czym różnią się uchodźcy Ukraińscy od ludzi innych narodowosci ? Czy dzieci to też gwałciciele i terroryści? Opamietajmy się i powróćmy do ludzkich sumień i uczuć. Cieszy reakcja widzów po projekcji filmu. Gromkie brawa to wsparcie dla tych ludzi i Agnieszki Holland która wskazała problem pozostawiając wybór i osąd oglądającym film. I tak na zakończenie do wiadomości wygłaszającego zdanie o świni" wolę być świnia w kinie niż w życiu"
~~Dariusz1956 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Burawy Agrest napisał(a): Przecież ten film nie jest na faktach autentycznych, pokażcie mi co oglądali skąd wzięte są fakty, materiały, nawet nie była na granicy
Oglądałem ten film z niemałym wstydem a momentami łzami w oczach . Jeśli w tym filmie jest nawet 50% prawdy( a jest) to film pokazuje w jakich skrajnościach żyjemy. Strach,bol,śmierć ludzka nie wywołuje konsternacji i opamiętania. Popadamy ze skrajności w skrajność. Czym różnią się uchodźcy Ukraińscy od ludzi innych narodowosci ? Czy dzieci to też gwałciciele i terroryści? Opamietajmy się i powróćmy do ludzkich sumień i uczuć. Cieszy reakcja widzów po projekcji filmu. Gromkie brawa to wsparcie dla tych ludzi i Agnieszki Holland która wskazała problem pozostawiając wybór i osąd oglądającym film. I tak na zakończenie do wiadomości wygłaszającego zdanie o świni" wolę być świnia w kinie niż w życiu"
~~Czarnofioletowy Kosaciec napisał(a): Dlaczego nie puścicie tego filnu w dużej sali gdzie organizujecie Galę za promocję miasta. Tam napewno moglibyście pomieścić więcej niż... 49 osób[/c
ala nabita do ostatniego miejsca, wszystkie bilety wyprze
~~Czarnofioletowy Kosaciec napisał(a): Dlaczego nie puścicie tego filnu w dużej sali gdzie organizujecie Galę za promocję miasta. Tam napewno moglibyście pomieścić więcej niż... 49 osób
Sala nabita do ostatniego miejsca, wszystkie bilety na seans wyprzedane, ogromne zainteresowanie publiczności.