PanM napisał(a): Szanowny Lucjanie , Stanisław Wawrzecki ojciec był w tamtych latach prominentnym dyrektorem związany z hurtowym obrotem mięsem. Towarem który należał do najbardziej deficytowych na rynku.
Nikt nawet syn Piotr nie zaprzecza że Ojciec nie był nieskazitelnym człowiekiem , masz rację że brał łapówki , nie o to był oskarżony .
Afera mięsna to zwykła pokazówka , za braki mięsa w całym kraju nie odpowiadał Wawrzecki dlatego został zrehabilitowany . Czy Twoim zdaniem można zrehabilitować winnego .
Wyrok wydał Roman Józef Kryże – polski prawnik, sędzia wojskowy orzekający w procesach politycznych, funkcjonariusz stalinowskiego aparatu represji, zbrodniarz komunistyczny na zlecenie KC PZPR .
Ja myślę że Ty też o taką aferę jak tamta oskarżyłbym rządzących , reasumując , Wawrzecki był niewinnie skazany za aferę z brakiem mięsa w kraju .
Piszę o aferze mięsnej a nie łapówkarskiej .
Sam strzelasz babole nieomal od rana pisząc półprawdy i kłamstwa , piszesz że skazał sędzia Kryże , nie wiem czy to nie jest manipulacja z Twojej strony aby skierować podejrzenie na Andrzeja Kryże związanego jakiś czas temu z PiS-em .
Dopisane 29.10.2023r. o godz. 20:58:
~~Marchewkowy Perukowiec napisał(a): Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Marchewkowy Perukowiec napisał(a): dlatego ci napisałem że sam na siebie kręcisz bicz ...;D
Tym większa hańba dla tych osłów co wybrali nam przestępcę na prezydenta .
zaraz ..a czy czasem nie tobie podobna hańba za popieranie Wałęsy ? ...który też został dzięki tobie prezydentem?
czyżbyś teraz dokonał samokrytyki pisząc o ''osłach''? ;D
rozumiem ...
Obrońco Jaruzelskiego , dzięki za wyróżnienie , dzięki mnie Wałęsa został prezydentem .
A tak na poważnie , porównanie Jaruzelskiego Wałęsą to obraza Twojej inteligencji o ile coś takiego istnieje .