~~Jaskraworuda Hutujnia napisał(a): Lucek, Zbyszek poprosił mnie bym Ci przekazał, Że woli być "lewakiem" u rudego niż komunistą u małego oszczanego :)
Z obecnych wyborów najbardziej zadowoleni są komuniści z Czarzastym na czele , powiedział on coś takiego , lewica po osiemnasty latach wraca do władzy , PO i KO nie mają większości sejmowej , był układ Kiszczak Wałęsa będzie Tusk - Czarzasty , historia zatoczyła koło , wróciło to co było po 1989 r .
I kto tu popiera komunistów .
Zdrajcy ideałów Solidarności z Tuskiem na czele jak po 1989 r dla władzy zrobią wszystko , tak było i tak jest obecnie .
Dopisane 18.10.2023r. o godz. 16:38:
~~wyborca KO napisał(a): Nie pomogły ścieralne długopisy . Czy ten kreujący się na praworządnego Lucjan skomentuje ten fakt? Czy to tak miało wyglądać państwo pis? Czy takim długopisem swoje ustawy podpisuje ten siedzący w Belwederze? Lucjan długo jeszcze nie podniesie z tej klęski .
Kolejny bajkopisarz , Lucjan wolałby aby nadal rządził PiS i Polska się rozwijała jak przez ostatnie osiem lat , szanuję decyzje wyborców , czekam z niecierpliwością na efekty .
W sieci znalazłem taki wierszyk ;
Jak was nie kochać moi mili ,
coście swój los w urnie złożyli ,
wierząc , o święta naiwności ,
że wam nie zajrzy w oczy bieda
szuler nie ogra , wódz nie sprzeda .
Nikt wam niczego nie zabroni ,
Niemiec z Francuzem was ochroni .
Bo cóż mieć Ruska po sąsiedzku ,
gdy będziesz mówił po niemiecku ? ...
A więc nie próbuj mój narodzie ,
płakać , gdy będzie już po szkodzie .