M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ziemistoszary Goździk napisał(a): nie wybielaj się Lucjan...czynnie się w to włączyłeś...
O ile dobrze pamiętam okładaliście się w temacie o wojnie w Ukrainie , z czystym sumieniem odpiszę ŁŻESZ , to mnie nie rusza .
Napisałem Przemek liczył że mnie pozyska do ataku na Ciebie , wiedziałem że kłamie w sprawach remontu w jego domu , nie zarzuciłem jemu kłamstw , bawiłem się jak wielu innych odgrywaną przez was komedią .Dopisane 20.11.2023r. o godz. 22:09:Ktoś napisał: ~~Ziemistoszary Goździk napisał(a): ostatnio pisałeś o jakimś kombatanckim ''związku emerytów''
Kolejny raz ŁŻESZ - napisałem jestem członkiem Związku Emerytów i Rencistów Solidarność .
Twoje insynuacje coraz bardziej mnie bawią , pisz dalej .
Jedno jest prawdą jako związkowiec emeryt poprę SŁUSZNE ŻĄDANIA SOLIDARNOŚCI ROBOTNIKÓW .
Dopisane 20.11.2023r. o godz. 22:16:O ile pamięć mnie nie myli pisałem że popieram uzasadnione protesty wszystkich działających ZZ w obronie swoich praw .
Obecnie Solidarność Rolników i OPZZ rolników mają protestować w sprawie dyktatu UE odnośnie hodowli zwierząt .
Tyle na dziś - tchórz znika do nory .
pieprzysz Lucjan...pieprzysz...
a kiedy brak ci sensownej odpowiedzi czepiasz się słówek ...myślisz że ja nadążam za tym kogo ty popiersz lub do jakiego ''kółka'' należysz...
czy to ''kombatanckie'' czy ''emeryckie'' guzik mnie obchodzi...;D
''...pisałem że popieram uzasadnione protesty wszystkich działających ZZ w obronie swoich praw ...''
ale kiedy napisałem ci że twój duda wysłał swoich ''związkowców'' by dogadali się z piSSdzielcami w sprawie protestu pielęgniarek nie protestowałeś kiedy dudowe ''solidaruchy'' złamali wcześniejszą umowę związku pielęgniarek...
a co teraz robi twój duda w sprawie protestu transportowców na wschodniej granicy?...siedzi cicho w norze ...
taki to z niego ''związkowiec'' ...;D
~~Jurek napisał(a):
lecz moim osobistym motto było , jest i będzie , nie wszyscy Niemcy byli Hitlerowcami .
?
~~Jurek napisał(a): I jak to na ławeczce Janusz mi zapewniał że on się tylko na forum bawi ….
Ciekawa zabawa …
~~Ziemistoszary Goździk napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jurek napisał(a):
lecz moim osobistym motto było , jest i będzie , nie wszyscy Niemcy byli Hitlerowcami .
?
ale wszyscy przeciwni wam to ''komuchy'' ...;D
To jest typowe dla dwojga niedowartościowanych w życiu publicznym ..….bezpardonowe ataki Janusza na temat Solidarności i jego wywodów zwanych piSSdzielce …( codzienność ) …
koniec piSSlamu bliski...;D
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ziemistoszary Goździk napisał(a): nie wybielaj się Lucjan...czynnie się w to włączyłeś...
Twoje insynuacje coraz bardziej mnie bawią , pisz dalej .
Jedno jest prawdą jako związkowiec emeryt poprę SŁUSZNE ŻĄDANIA SOLIDARNOŚCI ROBOTNIKÓW .
Dopisane 20.11.2023r. o godz. 22:16:O ile pamięć mnie nie myli pisałem że popieram uzasadnione protesty wszystkich działających ZZ w obronie swoich praw .
*********************************************************************************************************************************
Lucjanie , zatem konkrety.
Jakie prawa robotników masz na myśli aby zachodziła potrzeba stawania w ich obronie ?
Osiem lat rządzi Twoja partia , prawa i sprawiedliwa więc gdzie tu robotnicza krzywda ?
Domyślam się że chodzi Ci o socjale. Jak zatem Ty i Twoi związkowcy chcą pogodzić rozbuchane socjale ze zwykłą ekonomią która jest warunkiem przetrwania firm. To co piszesz pozbawione jest sensu BO /
Jeśli państwo utrzyma politykę socjalu , będzie musiało sięgnąć głębiej w kieszenie przedsiębiorców. A oni zmuszeni do płacenia zbyt wysokiego haraczu ograniczą zarobki pracownikom.
Której grupie Lucjanie bardziej należy się wyższe wynagrodzenia . Tej która na to pracuje czy tej która żyje socjalem ?
O innych sprawach nie chcę wspominać.
Jednak pozwalam sobie skromnie zauważyć że to moment zaproszenia Ciebie na te niby rozmowy był granatem wrzuconym do szamba .
Nie zmienia to jednak faktu że Twój związek i Twój PiS wpisują się jako najbardziej niechlubny okres w powojennej historii .RP. A plakat na tle którego fotografowałeś się w Warszawie listopada br budzi niesmak.Tak jak PiS i Kaczyński Ty walczysz ? Pytałem z kim ? Pytam po co ?
Pojechałeś do stolicy demonstrować za czymś i przeciw komuś.
Wyjaśnij nam o kim mowa.