~~Kirowy Szczodrzeniec napisał(a): Religia to nie nauka, to indywidualne hobby i opłacane powinno być wyłącznie prze tych hobbystów.
~~Kirowy Szczodrzeniec napisał(a): Religia to nie nauka, to indywidualne hobby i opłacane powinno być wyłącznie prze tych hobbystów.
PanM napisał(a): Religia w szkołach w dobie rozwoju nauki XXI wieku nie powinna mieć miejsca. Indoktrynacja religijna to wynik skali wierzących w całej populacji Polaków. Niebawem doczekamy odwrócenia się tego trendu na postępowy świecki.
Ale już dzisiaj należało by aby publiczne pieniądze zamiast marnować się na katechetów , kapelanów i kapliczki można wykorzystać na przykład na szkolne etatowe pielęgniarki lub stomatologów.
Aby nie dyskryminować ale i nie wyróżniać wierzących należy chętnych przekierować do wybudowanych w tym celu salek katechetycznych . Salek które w tej chwili kościoły wykorzystują do celów komercyjnych.
~~Kalinowykardynalski Głóg napisał(a):
Myślę że nikogo nie interesuje wywód Starego łysego glupiego czlowieka który splodził miernotę moralną. Jeśli potrzebujesz stomatologa to zapraszamy na wizytę.
PanM napisał(a): Religia w szkołach... A ja myślę, że gdybyś zamienił walkę z Bogiem i kościołem na bycie człowiekiem, zrobił byś coś naprawdę pożytecznego.
PanM napisał(a): napisał(a): Religia w szkołach...Ktoś napisał: A ja myślę, że gdybyś zamienił walkę z Bogiem i kościołem na bycie człowiekiem, zrobił byś coś naprawdę pożytecznego.
Ktoś napisał: PanM napisał(a): Religia w szkołach... A ja myślę, że gdybyś zamienił walkę z Bogiem i kościołem na bycie człowiekiem, zrobił byś coś naprawdę pożytecznego.
~~Taka baba napisał(a):
Niebawem doczekamy odwrócenia się tego trendu na postępowy świecki.
Ale już dzisiaj należało by aby publiczne pieniądze zamiast marnować się na katechetów , kapelanów i kapliczki można wykorzystać na przykład na szkolne etatowe pielęgniarki lub stomatologów.
Aby nie dyskryminować ale i nie wyróżniać wierzących należy chętnych przekierować do wybudowanych w tym celu salek katechetycznych . Salek które w tej chwili kościoły wykorzystują do celów komercyjnych.
Ktoś napisał: PanM napisał(a): Religia w szkołach... A ja myślę, że gdybyś zamienił walkę z Bogiem i kościołem na bycie człowiekiem, zrobił byś coś naprawdę pożytecznego.
*********************************************************************************************************************
Proszę czytać ze zrozumieniem.
Wszystko ma swoje miejsce i wszystko ma swojego sponsora.
Miejscem do nauki są szkoły i uczelnie .
Do celebrowania wiary świątynie.
Każdy kto chce aby jego światopogląd był finansowany musi zadeklarować na ten cel datki.
Za niewłaściwe uważam utrzymywanie z podatków , katechetów , kapelanów , kapliczek w budynkach publicznych , finansowanie kościołów i klasztorów.
Czy to walka ? To uporządkowanie reguł obywatelskiego współistnienia.
Dla przykładu wierzący są autorami ustawy o ochronie życia poczętego. Zapomnieli jednak chronić życie narodzone. Gdy urodzi się chore dziecko rodzina zostaje z problemem sama.