Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Pielęgniarka w miejsce katechety

11445
PanM
15 grudnia 2023r. o 20:10
Religia w szkołach w dobie rozwoju nauki XXI wieku nie powinna mieć miejsca. Indoktrynacja religijna to wynik skali wierzących w całej populacji Polaków. Niebawem doczekamy odwrócenia się tego trendu na postępowy świecki.
Ale już dzisiaj należało by aby publiczne pieniądze zamiast marnować się na katechetów , kapelanów i kapliczki można wykorzystać na przykład na szkolne etatowe pielęgniarki lub stomatologów.
Aby nie dyskryminować ale i nie wyróżniać wierzących należy chętnych przekierować do wybudowanych w tym celu salek katechetycznych . Salek które w tej chwili kościoły wykorzystują do celów komercyjnych.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kirowy Szczodrzeniec niezalogowany
15 grudnia 2023r. o 21:23
Religia to nie nauka, to indywidualne hobby i opłacane powinno być wyłącznie prze tych hobbystów.
~~Yehudi niezalogowany
15 grudnia 2023r. o 21:33
~~Kirowy Szczodrzeniec napisał(a): Religia to nie nauka, to indywidualne hobby i opłacane powinno być wyłącznie prze tych hobbystów.

~~Kirowy Szczodrzeniec napisał(a): Religia to nie nauka, to indywidualne hobby i opłacane powinno być wyłącznie prze tych hobbystów.

to nauka też o etyce i innych pozytywnych aspektach życia, żeby twoje dzieci,wnuki nie wyrosły na seryjnych morderców lub inne zwyrodnienia , dlatego z budżetu państwa
~~Kalinowykardynalski Głóg niezalogowany
15 grudnia 2023r. o 21:50
PanM napisał(a): Religia w szkołach w dobie rozwoju nauki XXI wieku nie powinna mieć miejsca. Indoktrynacja religijna to wynik skali wierzących w całej populacji Polaków. Niebawem doczekamy odwrócenia się tego trendu na postępowy świecki.
Ale już dzisiaj należało by aby publiczne pieniądze zamiast marnować się na katechetów , kapelanów i kapliczki można wykorzystać na przykład na szkolne etatowe pielęgniarki lub stomatologów.
Aby nie dyskryminować ale i nie wyróżniać wierzących należy chętnych przekierować do wybudowanych w tym celu salek katechetycznych . Salek które w tej chwili kościoły wykorzystują do celów komercyjnych.

Myślę że nikogo nie interesuje wywód Starego łysego glupiego czlowieka który splodził miernotę moralną. Jeśli potrzebujesz stomatologa to zapraszamy na wizytę.
11445
PanM
15 grudnia 2023r. o 22:28
~~Kalinowykardynalski Głóg napisał(a):
Myślę że nikogo nie interesuje wywód Starego łysego glupiego czlowieka który splodził miernotę moralną. Jeśli potrzebujesz stomatologa to zapraszamy na wizytę.

Nie myśl bo ci to szkodzi . A nawet boli.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Taka baba niezalogowany
15 grudnia 2023r. o 22:40

Niebawem doczekamy odwrócenia się tego trendu na postępowy świecki.
PanM napisał(a): Religia w szkołach... A ja myślę, że gdybyś zamienił walkę z Bogiem i kościołem na bycie człowiekiem, zrobił byś coś naprawdę pożytecznego.
~~Taka baba niezalogowany
15 grudnia 2023r. o 22:45
Coś mi chyba nie pykło :] wyszłam z wprawy.
PanM napisał(a): napisał(a): Religia w szkołach...
Ktoś napisał: A ja myślę, że gdybyś zamienił walkę z Bogiem i kościołem na bycie człowiekiem, zrobił byś coś naprawdę pożytecznego.

11445
PanM
15 grudnia 2023r. o 22:55

Ktoś napisał: PanM napisał(a): Religia w szkołach... A ja myślę, że gdybyś zamienił walkę z Bogiem i kościołem na bycie człowiekiem, zrobił byś coś naprawdę pożytecznego.

~~Taka baba napisał(a):
Niebawem doczekamy odwrócenia się tego trendu na postępowy świecki.
Ktoś napisał: PanM napisał(a): Religia w szkołach... A ja myślę, że gdybyś zamienił walkę z Bogiem i kościołem na bycie człowiekiem, zrobił byś coś naprawdę pożytecznego.

*********************************************************************************************************************
Proszę czytać ze zrozumieniem.
Wszystko ma swoje miejsce i wszystko ma swojego sponsora.
Miejscem do nauki są szkoły i uczelnie .
Do celebrowania wiary świątynie.
Każdy kto chce aby jego światopogląd był finansowany musi zadeklarować na ten cel datki.
Za niewłaściwe uważam utrzymywanie z podatków , katechetów , kapelanów , kapliczek w budynkach publicznych , finansowanie kościołów i klasztorów.
Czy to walka ? To uporządkowanie reguł obywatelskiego współistnienia.
Dla przykładu wierzący są autorami ustawy o ochronie życia poczętego. Zapomnieli jednak chronić życie narodzone. Gdy urodzi się chore dziecko rodzina zostaje z problemem sama.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.