Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławianie na manifestacji w obronie "wolnych mediów"
11445
PanM
13 stycznia 2024r. o 14:34
M21W2 napisał(a):
Obecnie nie mogę się powstrzymać aby wyrazić podziwu dla uczestników protestu pod Sejmem i marszu z pod sejmu do gmachu Rady Ministrów .
Pozdrawiam wszystkich Bolesławian i gminy Bolesławiec uczestników tego historycznego wydarzenia które jest solą w oku nienawistników i zwolenników Lempart
***********************************************************************************************************************************
Lucjanie , zajrzałem na Twoją stronę i mam z tym związane pytania , jeśli pozwolisz.
Po pierwsze co symbolizuje na Twoim ramieniu biało czerwona opaska ?
Po drugie niesiesz baner solidarności. Czy to oznacza że związek zawodowy staje w aktywnej opozycji do dopiero co powołanego rządu ?
Po trzecie na fotografiach prezentujesz skrajnie antyrządowe plakaty . Jaki masz ku temu merytoryczny i racjonalny powód ?
Po czwarte Polska jest wolna i demokratyczna. Niedawno odbyły się wybory . Czy ten marsz jest wyrazem braku uznania wyborów ?

Dopisane 13.01.2024r. o godz. 14:34:

No i ten filmik z Łukaszenką , co sugerujesz ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~prokurator stanu wojennego Piotrowicz niezalogowany
13 stycznia 2024r. o 14:35
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ciemnogranatowy Kalocefalus napisał(a): Zauważyliście że coś słabo wypowiada się Lucuś z Ocic ,czyżby autobus wiozący go na pisowski spęd miał w Kruszynie awarię .

Zapraszam na moją stronę na Fb , zobaczysz tam Lucusia .
Jak podczas powrotu z Warszawy czytałem obelżywe komentarze w stosunku do rudowłosego młodzieńca , komentarze hejterów anonimowych uczniów Tuska piszących o ludziach w podeszłym wieku postanowiłem że nie będę w tym temacie nic pisał .
Zrobiłem wyjątek dla Ciebie aby zaspokoić Twoją ciekawość i powstrzymać od dalszych domysłów .
Obecnie nie mogę się powstrzymać aby wyrazić podziwu dla uczestników protestu pod Sejmem i marszu z pod sejmu do gmachu Rady Ministrów .
Pozdrawiam wszystkich Bolesławian i gminy Bolesławiec uczestników tego historycznego wydarzenia które jest solą w oku nienawistników i zwolenników Lempart .

Dopisane 13.01.2024r. o godz. 14:19: " To akurat jest ok. Naszym wspólnym wrogiem są złodzieje z PiS.
Jak tylko wsadzimy ich do więzienia, nastąpi pokój :) "

Anonim piszący powyższe słowa chyba sobie przypomniał słowa twardogłowych komunistów , oni mówili podobnie , " jak zamkniemy wszystkich opozycjonistów w więzieniach obronimy Polskę przed anarchią "Dopisane 13.01.2024r. o godz. 14:30:
Ktoś napisał: ~~Ceglastoczerwona Fortegilla napisał(a): Tak właśnie wygląda osoba po 8 latach indoktrynacji TVPis, przeczytaniu książek tych wszstkich PiS'o rosłych gryzipiorków i podobnych Pietrzaków.. Człowieku czy ty wiesz że pisząc to najbardziej przyczyniasz się do zadowolenia Putina i FSB?
No cóż, ale by to zrozumiec trzeba mieć IQ ponad 100 punktów..
~~Ceglastoczerwona Fortegilla napisał(a): Tak właśnie wygląda osoba po 8 latach indoktrynacji TVPis, przeczytaniu książek tych wszstkich PiS'o rosłych gryzipiorków i podobnych Pietrzaków.. Człowieku czy ty wiesz że pisząc to najbardziej przyczyniasz się do zadowolenia Putina i FSB?
No cóż, ale by to zrozumiec trzeba mieć IQ ponad 100 punktów..

Twoje IQ jest równe temu co wypowiada się w tym filmiku .

&t=9s

Lucjanie obiecuję , zajmiemy się nimi wszystkimi .

&ab_channel=KUPRAWDZIE
~~Orzechowy Zawilec niezalogowany
13 stycznia 2024r. o 15:54
Złodzieje i przestepcy z PiSu trafili i będą trafiać do więzienia, gdzie ich miejsce.

Zaklinanie rzeczywistości przez pisich czopków nic tutaj nie da.
~~gg niezalogowany
13 stycznia 2024r. o 16:02
Czytając te komentarze z ciężkim sercem trzeba stwierdzić, że Bolesławiec zawsze był i niestety jest "CZERWONYM" miastem... Ilu z Was piszących te zajadłe komentarze stanęło do walki po wprowadzeniu stanu wojennego? Na 37 tysięcy mieszkańców miasta było ich niestety około 200 osób!!! A gdzie była reszta? Siedziała cicho i się nie wychylała...! A ilu z Was sprzyjała WRON... służąc w komunistycznych służbach, czy robiąc karierę w różnych strukturach PZPR! Oni na pewno nigdy nie będą bronić interesów Polski! podobnie jak ci, którzy w tej chwili występują przeciwko jej nadrzędnym interesom. W obliczu postępującej laicyzacji, próbach usankcjonowania praw do zabijania polskich dzieci, przyjmowaniu imigrantów,.......... tworzeniu super państwa europejskiego można w tym miejscu zadać sobie pytanie...jakie miejsce w niej będzie dla Naszego kraju, jaki wpływ będziemy mieli na decyzje zapadające w Brukseli! Czy za rok, czy dwa będzie jeszcze Polska! Czy będzie tylko archiwalną nazwą po Naszym kraju? Skąd tyle nienawiści do drugiego człowieka, obrażanie ludzi którzy pojechali na protest do Warszawy. Oni odważyli się tam być, bo oni kochają swój kraj Polskę!!! A Wy...?
14240
M21W2
13 stycznia 2024r. o 16:41
PanM napisał(a): Po drugie niesiesz baner solidarności.

Przemku , w niespokojnych okresach polski np . podczas okupacji niemieckiej białoczerwona opaska miała inne znaczenie niż obecnie , obecnie nie posiadający uprawnień kombatanckich powinni nosić biało czerwoną opaskę na prawym przedramieniu .
Jeszcze nie wybiła godzina W aby zakładać biało czerwoną opaskę na lewym .
Jestem w NSZZ Solidarność Emerytów i Rencistów , potwierdzam my Emeryci stajemy w obronie tego co wywalczyliśmy w walce ze zbrodniczym systemem PRL między innymi Wolne Media bez CENZURY Polska bez więźniów politycznych .
Obecna ekipa Tuska i jego towarzyszy w krótkim czasie to wszystko "podeptała ".
Pokazałem też plakaty trzymane ludzi o bardziej radykalnym podejściu do obecnej władzy niż moje , mają do tego prawo , nie będę Tobie przypominał i pytał o czasy KOD , Strajku Kobiet czy Obywateli RP , wtedy nie zadawałeś pytań , popierałeś wulgaryzmy i skrajnie nieodpowiedzialne ataki na poprzedni rząd i kościół , to były Twoje klimaty .

Teraz Polska jest wolna i demokratyczna bo rządzi opcja którą Ty popierasz , nie będę przypominał co Ty i Tobie podobni pisaliście o mnie i opcja popieranej prze ze mnie ile za to tu na forum wylaliście na mnie pomyj , przyznam że Ty w stosunku do mnie nie byłeś radykałem natomiast w stosunku do członków rządu i partii PiS byłeś skrajnym radykałem .

Taka mała ciekawostka , wybory uznała za ważne ta sama Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych Sądu Najwyższego co nie uznała pozbawienia immunitetu Posłom Kamińskiemu i Wąsikowi , w pierwszym wypadku nikt nie mówi że zrobiła to izba uznana przez TSUE za nielegalną , w drugim zakwestionowano legalność tej izby i przekazano wniosek Hołowni do Izby Pracy SN mało tego wskazano Sędziego który ma wyznaczyć skład orzekający pod jego przewodnictwem , tego zapewne nie powiedzieli Tobie ani TVN ani TVN bis Tuska .
Dwie izby dwa różne wyroki , Hołownia opublikował ten który odpowiadał jemu .
Gdzie Wałęsa czyżby o TAKE POLSKE WALCZYŁ , ja i moi koledzy z opozycji nie popieramy działań rządu 13 grudnia dlatego dołączyliśmy do protestu zorganizowanego wspólnie przez PiS , Klub Gazety Polskiej i działaczy Opozycji Antykomunistycznej .

Dopisane 13.01.2024r. o godz. 16:39:

PanM napisał(a): No i ten filmik z Łukaszenką , co sugerujesz ?

Nic nie sugeruję , pokazałem gdzie Tusk ma poparcie , pokazuję też w którym kierunku idzie rząd 13 grudnia lub jak wolisz rząd ośmiu gwiazdek , obrali kierunek Białoruś przy poparciu rządu niemieckiego i eurokratów .

Dopisane 13.01.2024r. o godz. 16:41:

~~Orzechowy Zawilec napisał(a): Zaklinanie rzeczywistości przez pisich czopków nic tutaj nie da.

Tak trzymaj , wyzywaj jeszcze więcej , Tusk was nieźle wyszkolił po powrocie z emigracji .
~~Ciemnogranatowy Kalocefalus niezalogowany
13 stycznia 2024r. o 17:05
Bardzo mi szkoda tego starszego pana z Ocic ale każdy ma rozum i wolną wolę ,on akurat wszystkich którzy nie są ze złodziejami z PIS uważa za komunistów i lewaków ,ale czy kiedykolwiek zastanowił się ilu ludziom życie złamali Wąsik z Kamińskim.Wyrok jest prawomocny a utyskiwanie i odwoływanie się do Sądu Najwyższego to gra pod publikę .Jedna izba tak druga nie ,czyli musimy się cofnąć do wyroku prawomocnego ,
~~Majka niezalogowany
13 stycznia 2024r. o 17:25
Czytajac niektore wpisy dochodze do wniosku tego samego od setek lat,,Polak przed szkoda i po szkodzie głupi.
TKM,ciemny lud to kupi, spieprzaj dziadu, willa dla swoich,miliony dla swoicghitd itp.Panie Tusk pis wychował a Pan niech to wykorzysta .Ten 25% elektorat pokocha kazda złotowke ktorą dostanie wiecej niz od pisu i bedzie super.Wiekszosc jest za przemianami, wolną zjednoczoną Europą i wolną Polską .BEZ PISU
~~Ciemnożółta Aronia niezalogowany
13 stycznia 2024r. o 17:39
To o takich jak Lucek Ja(j)cuś Kur(ew)ski mówił.'Ciemny lud wszystko kupi", i mamy tego efekty :) zastanawiam się, Lucek taki wielki bamber a pojechał na darmową wycieczkę do Warszawy, nie stać go było za własną kasę? może skusiły go darmowe hot-dogi na Orlenie po drodze? :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Gerresheimer zaprasza