PanM napisał(a): Po drugie niesiesz baner solidarności.
Przemku , w niespokojnych okresach polski np . podczas okupacji niemieckiej białoczerwona opaska miała inne znaczenie niż obecnie , obecnie nie posiadający uprawnień kombatanckich powinni nosić biało czerwoną opaskę na prawym przedramieniu .
Jeszcze nie wybiła godzina W aby zakładać biało czerwoną opaskę na lewym .
Jestem w NSZZ Solidarność Emerytów i Rencistów , potwierdzam my Emeryci stajemy w obronie tego co wywalczyliśmy w walce ze zbrodniczym systemem PRL między innymi Wolne Media bez CENZURY Polska bez więźniów politycznych .
Obecna ekipa Tuska i jego towarzyszy w krótkim czasie to wszystko "podeptała ".
Pokazałem też plakaty trzymane ludzi o bardziej radykalnym podejściu do obecnej władzy niż moje , mają do tego prawo , nie będę Tobie przypominał i pytał o czasy KOD , Strajku Kobiet czy Obywateli RP , wtedy nie zadawałeś pytań , popierałeś wulgaryzmy i skrajnie nieodpowiedzialne ataki na poprzedni rząd i kościół , to były Twoje klimaty .
Teraz Polska jest wolna i demokratyczna bo rządzi opcja którą Ty popierasz , nie będę przypominał co Ty i Tobie podobni pisaliście o mnie i opcja popieranej prze ze mnie ile za to tu na forum wylaliście na mnie pomyj , przyznam że Ty w stosunku do mnie nie byłeś radykałem natomiast w stosunku do członków rządu i partii PiS byłeś skrajnym radykałem .
Taka mała ciekawostka , wybory uznała za ważne ta sama Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych Sądu Najwyższego co nie uznała pozbawienia immunitetu Posłom Kamińskiemu i Wąsikowi , w pierwszym wypadku nikt nie mówi że zrobiła to izba uznana przez TSUE za nielegalną , w drugim zakwestionowano legalność tej izby i przekazano wniosek Hołowni do Izby Pracy SN mało tego wskazano Sędziego który ma wyznaczyć skład orzekający pod jego przewodnictwem , tego zapewne nie powiedzieli Tobie ani TVN ani TVN bis Tuska .
Dwie izby dwa różne wyroki , Hołownia opublikował ten który odpowiadał jemu .
Gdzie Wałęsa czyżby o TAKE POLSKE WALCZYŁ , ja i moi koledzy z opozycji nie popieramy działań rządu 13 grudnia dlatego dołączyliśmy do protestu zorganizowanego wspólnie przez PiS , Klub Gazety Polskiej i działaczy Opozycji Antykomunistycznej .
Dopisane 13.01.2024r. o godz. 16:39:
PanM napisał(a): No i ten filmik z Łukaszenką , co sugerujesz ?
Nic nie sugeruję , pokazałem gdzie Tusk ma poparcie , pokazuję też w którym kierunku idzie rząd 13 grudnia lub jak wolisz rząd ośmiu gwiazdek , obrali kierunek Białoruś przy poparciu rządu niemieckiego i eurokratów .
Dopisane 13.01.2024r. o godz. 16:41:
~~Orzechowy Zawilec napisał(a): Zaklinanie rzeczywistości przez pisich czopków nic tutaj nie da.
Tak trzymaj , wyzywaj jeszcze więcej , Tusk was nieźle wyszkolił po powrocie z emigracji .