~~skorn napisał(a): Świniopasy niech się za robotę wezmą a nie za blokowanie dróg. Ciągle tylko daj i daj , ciągle im mało . Czego mi nikt nie chce czegoś dać , na wszystko muszę zapracować ?
~~Pszeniczny Kokornak napisał(a):
Otóż to. Od żniw się obijają, całą zimę mogą spać do południa a my za ten czas harujemy żeby dołożyć się do KRUS. Nie mają nic do roboty, to mogą protestować do wiosny.
~~Rudobrązowy Grzybień napisał(a):Ktoś napisał: ~~skorn napisał(a): Świniopasy niech się za robotę wezmą a nie za blokowanie dróg. Ciągle tylko daj i daj , ciągle im mało . Czego mi nikt nie chce czegoś dać , na wszystko muszę zapracować ?
Nie wiem co robisz, ale postaw się w sytuacji, że przychodzi ktoś do twojego szefa i mówi by cię zwolnić bo on za połowę twojego wynagrodzenia będzie pracował. Cieszył byś się z takiego obrotu sprawy? Eurokołchoz narzucił rolnikom takie wymogi co do środków na produkcję rolną jednocześnie liberalizując handel z Ukrainą i Ameryką Południową gdzie żadnych wymogów nie ma a co za tym idzie koszty produkcji są o wiele mniejsze. I weź konkuruj. Dzisiaj doszło do tego, że jak ojciec przepisuje 30 czy 40 hektarów synowi i namawia go na prowadzenie dalej gospodarstwa to mu wielką krzywdę wyrządza. Stąd te opustoszałe wioski
~~Kierowca napisał(a): Niech jadą na Warszawę blokować polityków a nie zwykłych ludzi! Jak ja mam wrócić jutro z trasy do domu? Wyjadę w nocy i nie wrócę bo zablokują strefę a tam mam bazę. Ja będę spał w budzie bo skończy się czas pracy a żona w 8 miesiącu ciąży będzie sama w domu?! To jest chore!Dokładnie
~~Lekarz napisał(a): Wiesz ile w tym twoim polskim zdowym jedzeniu jest pestycydów, jak myślisz dlaczego ci niby rolnicy walczą o to żeby Unia nie ograniczała stosowania pestycydów. Polskie zdrowie ekologiczne jedzenie to mit.
~~Niebieskawa Miechunka napisał(a): Jak rolnik straszy głodem, to tak jakby mówić o życiu w celibacie księdza i cnocie przydrożnej dziwki !!! Rolnicy, nie czas na pola azoty rozsypywać ??!?!?
~~skorn napisał(a): Świniopasy niech się za robotę wezmą a nie za blokowanie dróg. Ciągle tylko daj i daj , ciągle im mało . Czego mi nikt nie chce czegoś dać , na wszystko muszę zapracować ?